Družinska doživetja,  Nasveti za potovanja,  Resnične izpovedi

5 najbolj branih blogov v letu 2021

Dragi naši bralci in sledilci, za nami je fantastično leto, polno popotniških doživljajev in nepozabnih družinskih trenutkov. Z vami smo delili najbolj iskrene in zanimive vtise našega vsakdana. Hvala vam, ker ste nas brali, spremljali, ”všečkali” naše objave, komentirali, podprli naš dobrodelni projekt za Afriko … Vabimo vas, da še naprej berete naše bloge in nam sledite na Facebooku in Instagramu.

Z vami delimo 5 najbolj branih blogov v letu 2021.

1. Idrijska Bela: kopališče Lajšt

Ko je bila Gaja stara tri mesece, smo izkoristili sončno soboto in se odpravili do sotočja Idrijce in potoka Belca. Na kopališču Lajšt, kjer je voda čista, smo preživeli sproščujoč dan brez gneče.

Naravno kopališče Lajšt leži na sotočju Idrijce in Belce. Kopališče je privlačno že mnogo let tako za domačine kot obiskovalce iz drugih krajev Slovenije.  Primerno je tudi za družine, ker je veliko naravne sence. V največji vročini se lahko ohladimo v osvežujoči vodi, ki je kristalno čista. Sposodimo si lahko splav in se vozimo po reki gor in dol. Otroci se lahko igrajo z mivko, zato sta poleg kopalk obvezna oprema tudi kanglica in lopatka. Dan lahko preživimo zabavno ob igranju odbojke, košarke, namiznega tenisa … Lajšt nam je lahko izhodiščna točka za kolesarjenje ali sprehod. V neokrnjeni naravi lahko opazujemo številne soteske, slapove, tolmune, postrvi, različne kamnine in rastlinje … Dovolj prostoren travnik nudi možnost za piknike. Sprehodimo se lahko tudi do prve gozdne železnice v Evropi, idrijskega laufa.

Celoten blog si preberite TUKAJ.

2. 2many4granny na poti z avtodomom: Toskana

Kot sestavljena družina, ki šteje kar sedem članov, in kot navdušeni popotniki, smo se morali v času epidemije COVID-19 prilagoditi dejstvu, da so potovanja v daljne kraje trenutno onemogočena. Naša popotniška žilica in dobre izkušnje s preteklih potovanj z avtodomom so nas spodbudile, da letalo začasno zamenjamo za avtodom in raziščemo nam bližje, a nič manj lepe kotičke Evrope. Odločitev za Toskano je bila enostavna, saj je relativno blizu Ljubljane, obenem pa na majhnem prostoru ponuja primorsko klimo, prekrasno pokrajino in navdušujočo zgodovino, ki se skriva v njenih slikovitih mestih.

Celoten blog si preberite TUKAJ.

3. Potovanje: Španija (Valencija in Malaga)

Na žalost smo tudi mi, ki zelo radi potujemo, od februarja lani večinoma doma, vmes smo se odpravili samo na kakšen krajši izlet, na morje na Hrvaško in jadranje. Ideja za potovanje v Španijo se je rodila že eno leto nazaj, ko so se družinski prijatelji iz Zagreba preselili v Valencijo. Takrat smo se dogovorili, da jih obiščemo. Najini in njuni otroci se zelo dobro razumejo, obenem pa smo tudi poslovni partnerji in imamo veliko skupnega. Sprva je bila pot k njim načrtovana marca lani. Ker so se razmere zaradi koronavirusa tako zaostrile, smo takrat potovanje odpovedali. Letos smo jih obiskali med velikonočnimi prazniki. Želela sva se s prijateljema srečati v živo in se pogovoriti o vsem, česar prek Zooma nekako še nismo zaključili. Tako smo združili poslovno in zasebno potovanje.  

Celoten blog si preberite TUKAJ.

4. Novoletne zaobljube 2many4granny

Očitno se res nekaj premakne v ljudeh, ko se bližajo 40. V meni se zagotovo je. Največji cilj tega leta je zame osebna rast, povezava s seboj in z univerzumom. Prizadevala si bom najti notranji mir, biti bolj hvaležna in srečna sama s seboj. Osvojiti in prakticirati si želim »The Wim Hof method«, kar je precejšen izziv in s tem se že dnevno ubadam.

Celoten blog si preberite TUKAJ.

5. Najina sanjska poroka

Ker je maj čas porok, sem se ravno spomnila na najino. Imela sva poroko, o kakršni sem sanjala kot deklica. To je bil zame eden izmed najlepših dni v življenju, ker je vse teklo gladko in sem bila povsem sproščena, ob tem pa sva bila obdana z nama najdražjimi. Že prej sva za najino sanjsko poroko vse predvidela, odgovornost za detajle pa sva tisti dan prevalila na druge. Usodni DA sva si izrekla 12. 10. 2013 na Brdu pri Kranju v sanjskem ambientu, obarvanem v jesensko mavrico.

Celoten blog si preberite TUKAJ.

Veliko zanimanja ste pokazali tudi za bloge, ki so predstavljali naše enomesečno potovanje po Afriki.

Strnjeni vtisi o Južni Afriki in doživljanju Namibije

Po slabih dveh tednih smo iz Južne Afrike pot nadaljevali v Namibijo. Kaj vse smo doživeli tam, si preberite v nadaljevanju bloga.

Celoten blog si preberite TUKAJ.

Bocvana skozi naše oči

Naše afriško potovanje je imelo prav poseben namen – na koncu smo se odpravili v Bocvano in predali ključe zavetišč, zgrajenih s sredstvi, zbranimi v dobrodelnem projektu. V tej državici so ogromne razlike – v mestih sta razkošje in blišč, v vaseh pa globoka revščina. Zanimivo je, da gre za gospodarsko eno najbolj razvitih držav v Afriki, zahvaljujoč pridobivanju diamantov.

Celoten blog si preberite TUKAJ.

Sestra Fani Žnidaršič: ”Včasih mi tečejo solze od bolečine in žalosti, kaj vse morajo nekateri prestati, še posebej otroci”

Pred odhodom v Afriko smo organizirali veliko humanitarno akcijo, v kateri smo v sodelovanju s Slovensko karitas zbirali finančna sredstva za gradnjo zavetišč v Serowu, v Bocvani. Povezali smo se s tamkajšnjo misijonarko, sestro Fani Žnidaršič, ki je izbrala družine, ki bodo poslej imele streho nad glavo. Vabimo vas k branju zanimivega intervjuja z njo. Izvedeli boste, v kakšnih razmerah živijo tamkajšnji prebivalci in kakšno pomoč potrebujejo. Dotaknili pa se bomo tudi našega srečanja.

Celoten intervju si preberite TUKAJ.

Naše nepozabno kampiranje v Afriki

Naše enomesečno potovanje nam bo za vedno ostalo v spominu. Ne samo zaradi vseh naravnih lepot in naše dobrodelne misije, ampak tudi zaradi svojevrstne izkušnje kampiranja pod milim nebom. Otrokom je šotorjenje izredno všeč, ker jim daje občutek svobode in so ves čas na svežem zraku. Tak način dopustovanja je tudi odlična priložnost, da se še bolj povežemo in smo daleč daleč proč od civilizacije.

Celoten blog si preberite TUKAJ.

Naše druženje z Bušmani

Ste si ogledali mednarodno uspešnico Bogovi so padli na glavo, ki se dogaja v Bocvani? No, midva z Miho sva si jo. In sedaj sva imela priložnost z otroki obiskati pleme Bušmanov (ali tudi Saan), ki so glavni akterji tega filma. Daleč stran od civilizacije, daleč stran od sodobne tehnologije. Domorodci, ki živijo v Bocvani, so nas presenetili s prijaznostjo, odprtostjo in prijateljskim pozdravom.

Celoten blog si preberite TUKAJ.

Le kje se potepamo zdaj in kako bomo vstopili v novo leto? Spremljajte naša družbena omrežja. 🙂 V novem letu vam želimo veliko novih pustolovščin, zdravja, družinske sreče in poslovnih uspehov.

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.