Naše razvade

Kot vsaka družina imamo tudi mi svoje razvade, izdelke, ki jih resnično cenimo in kraje, ki se jih zmeraj razveselimo. Oglejte si, kaj je to.

Popolnoma se strinjam: ”Več kot fer in zmer’ okej.”

”Kje nabavljam vsa živila za družino?” je pogosto vprašanje, ki mi ga zastavijo prijateljice in sodelavke. Ob mojem hitrem tempu življenja in otrocih nimam časa, da bi nakupovala v različnih trgovinah, da bi spremljala, kje kaj trenutno znižano in kje tisto, kar potrebujemo. Že pred časom sem se prepričala, da obstaja trgovina, ki mi kadarkoli lahko ponudi po ugodni ceni kakovostne izdelke, obenem pa lahko izbiram med različnimi blagovnimi znamkami. Kar 95 odstotkov hrane kupim namreč v HOFERju. Všeč mi je, da lahko na njihovih trgovskih policah najdem tudi bio izdelke NATUR AKTIV (v nakupovalnem vozičku zmeraj končajo različni mlečni izdelki, oreščki, omake, testenine, sadje, zelenjava …).

Izjemno pomembno mi je, da vsi družinski člani uživamo zdravo hrano in pri tej blagovni znamki sem potolažena, da resnično to je, kar ponuja, saj imajo popoln nadzor nad kakovostjo surovin, izdelki so ekološki, nastali na okolju prijazen in trajnostni način kmetovanja in pridelave. Vedno si za daljša potovanja z avtodomom ali kampiranje naredim zalogo njihovih živil, tako da lahko z možem brzskrbno pripravljava obroke tudi na dopustu. Otroci so pa tako ali tako navdušeni nad njihovo brezplačno revijo Ferdo raziskuje svet. Ko je čas, da se malce umirimo in spočijemo po celodnevnem raziskovanju, jim preberem pravljice in poučne razlage. Zoja Mija samostojno rešuje reševanke in kvize, Gaja in Jaša pa vedno poiščeta pobarvanke.

Prednosti sodobne tehnologije – iPhone

Si predstavljate, da bi v svoji ročni torbici nosila beležko, budilko, fotoaparat, koledar … in še kaj drugega, kar nujno potrebujem, da kot mama, partnerica, poslovna ženska, blogerka in športnica preživim dan od jutra do večera brez zamujanja in pozabljanja? Pravzaprav pa vse to vedno imam pri roki, vendar je združeno v eno napravico – iPhone. Novodobni mobilni telefon mi shranjuje vse podatke za službo, omogoča, da ujamem vsak poseben trenutek s svojimi otroki (prisežem, da sem navdušena nad kakovostjo nastalih fotografij, kot bi bila profesionalka), da sem nenehno preko SMS sporočil in elektronske pošte v nenehnem stiku s poslovnimi partnerji, sodelavci, starši, možem, otroki (recimo, ko se zadržim zaradi dela v službi, jih lahko pokličem in z njimi poklepetam) in prijatelji – to je moj računalnik, ki me spremlja povsod.

Na njem sem si preprosto, brežično, hitro in varno naložila številne aplikacije, ki mi omogočajo snemanje videov za domači arhiv in tudi blog, spremljanje mojih športnih aktivnosti, prisotnost na družbenih omrežjih in še marsikaj. Iphone se je izkazal za top, ko smo čakali na letališču, otroci so na njem v miru pogledali risanko, jaz pa nisem panično iskala animacije za njih. Si predstavljate, da morate v temi v kampu odpeljati otroka na stranišče? To brez težav uspe z lučko na mobilnem telefonu. Moj mož pa bo tako ali tako pohvalil vse našteto in še dodal, da sta aplikaciji Maps in Safari zakon na naših popotovanjih. Ne izgubimo se, ne iščemo več ur prave poti in kje bomo prenočili ali jedli, sodobna tehnologija nama je v prid. iPhone je najboljši! 

Z vodo potešimo žejo

Ozavestila sem, da moramo čez dan spiti zadosti tekočine, zato nikamor ne grem brez naravne mineralne vode Dana. Za njo preprosto mora biti prostor v torbici ali nahrbtniku (raje doma pustim kakšno ličilo več). Ker sva z možem otrokom dober vzgled, bodo tudi oni v en glas vzkliknili, da je voda njihova najboljša pijača, saj je le-ta v 90 odstotkov njihova prva izbira (no, priznam, najmlajši bi se mogoče obotavljal in bi zvito dejal, da ima on rad tudi sok). Tudi na naših popotovanjih je naš zvesti spremljevalec naravna mineralna voda Dana. Všče nam je njen okus in jo naravnost obožujemo.

Popolnoma ji zaupam in sem popolnoma brez skrbi, ko si jo privoščijo tudi otroci, saj je pod strogim nadzorom in ima popolno sledljivost ter tako zagotavlja najvišjo stopnjo kakovosti. Učim jih, da morajo redni piti, da si ne smejo dovoliti, da dehidrirajo. Tudi to, da so včasih žejo zamenjali z lakoto, smo prepoznali. Na naših potovanjih pomladi, poleti, jeseni in pozimi v tuje ali domače kraje, na mini ali maxi izletih ima vsak družinski član vedno ”dostop” do vode.

Zavarovanje – naša varnost

Smo velika družina s petimi otroki, zato morava z možem ravnati odgovorno in ničesar ne prepuščeva naklučju. Najini starši so že v letih, prav tako nama ne morejo finančno pomagati, midva pa morava misliti tako na sedanjost kot tudi prihodnost najinih otrok. Želiva zaščiti našo družino pred nepričakovanim, omogočiti finančno stabilnost ter poskrbeti za izobraževanje vseh petih potomcev, da bodo sledili svoji karierni poti in uresničili cilje. Že leta se zato mesečno odrekava kakšnemu priboljšku in zaslužen denar dava na stran za zavarovanje. Pri Wiener Städtische zavarovalnici imava sklenjenih kar 12 zavarovanj: za hišo in vrt, stanovanjsko, družinsko nezgodno, rentno za vsakega otroka, zavarovanji kredita in še rentno varčevanje.

Njihovi svetovalci so nama pred sklenitvijo vedno znali vse razložiti in nama podati informacije, ki sva jih potrebovala. Izjemno veliko potujemo, zato se zavedava, da moramo biti zavarovani tudi pred nezgodami, nesrečami in drugimi manj prijetnimi dogodki. Vsakodnevne izzive uspešno premagujemo skupaj tudi z zavarovalnicama Generali in Vzajemna. To sta naša varuha zdravja doma in povsod po svetu. Že od leta 1993 pa kot strastna popotnika prisegava na turistično zavarovanje za tujino z asistenco in zavarovanje rizika odpovedi potovanja pri zavarovalnici Coris, saj sva tako lahko 24 ur brez skrbi, ker veva, da nam bo v težavah asistenčni center takoj prijazno priskočil na pomoč. 

Zato so moževe jedi vedno vrhunske!

Priznam, predpasnik in kuhalnico sem prepustila možu. Sem odlična kuharica, ampak Mihove gurmanske mojstrovine si vedno znova zaslužijo pet zvezdic. Drži se preverjenih receptov, kdaj pa kdaj pa tudi eksperimentira in vedno mu vse, kar si zamisli, uspe tako, da smo vsi družinski člani navdušeni nad pripravljenimi jedmi. Nedolgo nazaj sem ugotovila, kaj je skrivnost njegovih okusno pripravljenih čuft, goveje juhe, segedin golaža, bolonjske omake, polnjenih paprik in še in še bi lahko naštevala. On ni samo kot moj sopotnik prepotoval z mano 34 držav, on je kulinariko z vsega sveta prinesel v naš dom.

Njegove jedi so tako polnega okusa zaradi začimbnih mešanic in začimb Kotányi. Ko kuha kosilo, on kreira in razvija slane, sladke, pikantne, pekoče, blage in ostre okuse, točno ve, kdaj je pravi trenutek, da začimbe in zelišča potrese ali umeša v jed. Ekstra zadovoljen je z njihovim praktičnim pokrovčkom na steklenički, kateri mu omogoča ustrezno doziranje, hkrati pa je popolna ovira za vdor pare v stekleničko, v kateri so shranjene. ”Nihče ne kuha bolje od Mihe!” sem ga že večkrat pohvalila na družbenem omrežju. Kotányi absolutno zagotavlja pester izbor naravnih zelišč in začimb brez umetnih barvil in dodanih ojačevalcev okusa, zato jih Miha priporoča vsem ljubiteljskim in profesionalnim kuharjem.  

Vse za družinske športne aktivnosti najdemo v trgovini Extreme Vital!

Že od najstniških dni sem zaprisežena športnica, saj se leta profesionalno jahala, tekmovala v preskakovanju zaprek in imela dva lastna konja – Regino in Colbyja. Kmalu po jahalni “karieri” :), sem se navdušila tudi nad tekom, ustavila me ni niti poškodba gležnja. Zakaj tek? Preprosto, ker je praktičen, hiter, ne rabim se nikamor vozit in napolni me z energijo in pozitiviznom, pa še kakšno čokolado več lahko pojem 🙂 Tek sem toliko nadgradila, da sem potrebovala nek nov izziv, to so bili mini in pol maratoni. Še ta mesec pa grem na prvi pravi veliki 42km maraton. Med temi pripravami, ki so se začele slabih 8 mesecev nazaj,  me je zmotila nepričakovana bolečina v kolkih. Sploh pri daljših tekih nad 15 km.  Hvala bogu za videoanalizo mojega teka, skeniranje stopala in svetovanja pri nakupu primerne obutve v trgovini Extreme Vital na Viču, v Ljubljani.

Hitro smo ugotovili, da imam močno pronacijo in da obuvalo, ki sem ga uporabljala ni ok za mojo tehniko teka. Od kar uporabljam Hoka čevlje za tek, so bolečine čudežno izginile, čeprav tečem po urejeni asfaltirani površini (sredi Toskane), makadamu ali gozdni poti (na Šmarno goro) več ur. Dejansko čutim, da je moje stopalo med tekom v stabilnem položaju in se manj nagiba navznoter, zato lahkotno prenašam energijo s pete na prste. Nora sprememba v primerjavi z mojimi prejšnjimi tekašimi podvigi! Zdaj vem, da mi bo uspelo preteči 42 km. No, upam 🙂 V trgovini s prijaznimi cenami so res top strokovnjaki, zato se na njih obračamo vsi družinski člani. Zelo radi kolesarimo in smučamo, tako da pred vsako sezono zavijemo še k njim po dodatno opremo in nasvet. Naši športni dnevi so kakovostno preživet skupni prosti čas.

Moje najljubše tekaške superge HOKA

Naš popoln sopotnik – fleksibilen voziček ”marela” Recaro in boba

Marsikdo naju sprašuje, kako lahko potujeva in si ogledujeva znamenitosti z majhnimi otroki. Marsikdo misli, da je to misija nemogoče, a naša družina je dokaz, da ne rabite čakati, da vsi otroci shodijo in odrastejo, preden odpotujete in začnete z ogledom muzejev in galerij. Prav pri vseh najinih otrocih se je za idealnega sopotnika izkazal potovalni voziček RECARO – ”marela”, ki je naša obvezna oprema. Tudi, ko smo leteli v daljne dežele, sem ga preprosto spravila v potovalno torbo in si jo samo poveznila na rame (in pri tem nisem trpela, ker spada med lažje vozičke v svojem razredu). In zakaj ga priporočam vsem staršem, ki aktivno želijo raziskovati svet kot mi? Malček z njim lahko premaguje velike razdalje, tudi če vas ujame sonce, saj ima super zaščitno pregrinjalo pred njim. Zvečer lahko posedite v najljubši restavraciji, otroka pa zaščitite pred komarji in preprosto poležete, da zaspi. Najin sin Jaša se v njem zaradi dobrega vzmetenja počuti res udobno tudi, ko ga potiskamo po neravnih tleh. Saj veste, da je pri otrocih vedno veliko prtljage, kaj ne? 

No, ko jih imaš pet, moraš misliti na vse. Zato je ta voziček nam res top, saj se en dva tri zapre s praktičnim enoročnim mehanizmom zlaganja in ne zavzame veliko prostora v prtljažniku. Jaz pa sem tako ali tako navdušena nad tem, da ga lahko manevriram z eno roko, z drugo roko pa držim Gajo. ”Push-Push” zavora, ki jo lahko koordiniram tudi v japonkah, pa je odlična rešitev na vseh hribčkih. Preizkusite in si olajšajte ”vozičkanje” na dolge in kratke proge. Nepopisno krasna je tudi nosilka boba, ki jih imamo kar tri, še vedno nosimo v njih občasno vse, celo Zojo Mijo, ki je dopolnila šest let, saj včasih, ko je utrujena in je res vroče, ne zdrži več kot tri ure hoje, občasno je vzamem seboj tudi na Šmarno in če se ji ne da, jo dam v bobo in simislim: “Bo pa to moj današnji fitnes.” Ker pa je boba tako praktično krasno narejena, teže otroka sploh ne čutiš. Nikamor ne gremo brez naše bobe, vse pa sem kupila v Silly.si

Nikoli nas ne pusti na cedilu – kartica Mastercard po celem svetu

Znana sem po tem, da vedno, ne glede kje smo, poskrbim najprej za varnost. Ko potujemo, moram misliti tudi na nepridiprave, ki čakajo na svojo priložnost, zato nikoli s sabo ne nosimo večjih vsot denarja. Prisegam na novodoben izum – kartico Mastercard, s katero lahko plačamo taksi, hrano in plenice v trgovini, namestitev prek spleta, kosilo v restavraciji in še in še. Nikoli nas ni pustila na cedilu, tudi na potovanjih v državah tretjega sveta. Za nas predstavlja sodobno plačilno rešitev, enostaven dostop in pregled do financ na vseh novodobnih napravah in kanalih. 

Na potovanjih se nam še ni pripetilo, da bi prekoračili zastavljen družinski proračun, saj kartica Mastercard ponuja popoln nadzor nad porabo. Tudi, ko se doma odločim za naročilo manjšega ali večjega blaga prek spleta (roko na srce, pogosto zaradi mojega natrpanega urnika nimam časa nakupovati za vso družino v trgovinah), lahko kar prek mobilnega telefona ali računalnika poravnam mojo ”košarico”, pri tem pa me ne skrbi, da bi mi kdo ukradel identiteto, saj mi zagotavlja optimalno varnost. Njihov slogan: ”Start something Priceless.” je popolnoma ustrezen. 

Visoko vpojne pleničke Bambo Nature, tudi za velike fante

Koliko plenic sem že porabila?! Kolikokrat sem morala previti Zojo Mijo, Gajo in Jašo (mimogrede – naš fantič še vedno prisega na pleničke in za kahlico ne kaže prevelikega zanimanja)?! Zagotovo bi se mi zaradi visoke številke zvrtelo v glavi. Ampak celotno obdobje ”pleničarstva” je bilo popolnoma premagljivo. Zakaj? Ker sem odkrila najbolj mehke, udobne pleničke Bambo Nature, ki me še niso razočarale. Ne glede, koliko so se moji otroci premetavali po postelji, se vrteli v vozičku, ”racali” in plezali po igralih, plenička je zaradi elastičnega pasu, odprtin za noge in ustrezne velikosti vedno ostala na svojem mestu. Ni bilo nikakršnih nezgod. Prisežem, da so ultra vpojne, začudujoč so moji otroci nemoteno in mirno spali vso noč, tako da sem si tudi jaz lahko privoščila lepotni spanec. 

In še nekaj mi je izjemno pomembno – so dermatološko testirane, brez pafumov in parabenov, in moji otroci niso imeli pleničnega izpuščaja, niti enkrat samkrat, res se ponašajo tudi s potrdilom danskega združenja za astmo in alergije. Ker mi je mar, kakšen planet starši zapuščamo svojim potomcem, jim dam samo še dodaten plus, ker so narejene iz materialov, ki so prijazni tako do otrokove kože kot tudi okolja. Ekološke pleničke Bambo Nature, njihove vlažilne čistilne robčke in zaščitno podlogo imam vedno s sabo v previjalni torbi, četudi grem samo na krajše ”vozičkanje” ali daljše raziskovanje velemesta. 

Vedno in povsod z nami, predvsem na poti – ker so praktični in dobri

Želim, da moji otroci v vseh letnih časih zaužijejo dovolj sadja, kar je lahko težava, ko pozimi ni toliko izbire. Zato že od prvega otroka, ko sem začela uvajati gosto hrano, obožujem HIPP, ker so pod strogim nadzorom kakovosti, praktični in okusni. Kot mamica in podjetnica sem ves čas v pogonu, zato sem bila navdušena, ko sem odkrila njihove zelenjavne kašice, ki mi priborijo nekaj minut več za ‘cartanje’ z otroki. Vsebujejo zelenjavo, ki jo gojijo po strogih ekoloških smernicah, povrh pa so brez sredstev za zgoščevanje, brez umetnih barvil in konzervansov. Kot družina se veliko potepamo po Sloveniji, potujemo in raziskujemo tuje dežele, zato je super, da imam lahko sadje kar v kozarčku vedno s sabo. Je praktično, obenem pa vem, da sem otrokom ponudila izdelek, bogat z vitaminom C. 

Tako lahko vedno in povsod z izdelki HIPP poskrbim h krepiti njihovega obrambnega sistema. Gosto hrano dopolnjujem tudi z njihovimi 100-odstotno ekološkimi sokovi, ki so popolnoma prilagojeni za majhne otroke. Sadne žepke HIPP otrokom ponudim brez slabe vesti, saj vsebujejo izključno bio sadje in ni ne duha ne sluha o sladkorju. Malčki jih imajo zelo radi, obožujeta jih pa tudi najstnika, pravita, da so okusen posladek, včasih se kar močno skregajo, kdo ob kateri okus.

Hippis je za moje otroke najboljši zajtrk

Za rahlo dermatitisno kožo imam enostavno rešitev

Moji otroci imajo rahli atopični dermatitis, ki se ob določenih vremenskih razmerah pokaže kot rdečica in suha koža. Zato že od njihovega rojstva dalje prisegam samo na najbolj izbrano kozmetiko, ki ji lahko popolnoma zaupam, saj je izjemno lahka, njena ph-vrednost pa je prilagojena novorojenčkovi koži. Izdelki JOHNSON’S®  so klinično dokazano nežni do otrokove kože in las, brez barvil, parabenov in sulfatov. Moji malčki nikoli ne jokajo med kopanjem ali prhanjem, saj je njihova formula očitno res blaga za oči in kožo. Po nanosu je koža  navlažena in zaščitena pred zunanjimi škodljivimi vplivi, katerim so izpostavljeni na naših potepanjih po vasi, mestu, prestolnici, parku, hribu, gozdu … 

Vmes, ko mi je zmanjkalo njihove kozmetike, sem na vrat na nos poskusila tudi kakšno drugo, vendar sem bila razočarana. Njihova linija (zraven precej dražje kozmetike A-Derme) mojim malim in velikim otrokom ne povzroča srbečice, zato je ne nameravam zamenjati. Zaupam ji, ker več kot stoletja njihovi izdelki za nego dojenčkove in malčkove kože slonijo na visokokakovostnih surovinah, sestavine temeljito pregledajo, klinično ocenijo, testirajo in ocenjujejo. 

Ledovi izdelki vedno v našem gospodinjstvu

Moja generacija je bila v otroštvu vesela, ko so nam starši postregli Ledov sladoled v barvni žogici. Imam prijetne spomine na druženja s prijatelji ob tej ledeni osvežitvi po prosti zabavi na dvorišču. Njihovi številni izdelki pa me spremljajo na moji poti odraščanja in vstopa v svet starševstva. Ker veliko potujemo, morava biti z možem Miho zelo organizirana in prav zato že vnaprej načrtujeva tudi obroke, ki jih bova pripravila petim otrokom. Jedilnik sestaviva že doma, potem pa je kuhanje preprosto in nezamudno, če imaš vse sestavine že v zamrzovalniku, v avtodomu ali prikolici.

Moj Miha je odličen kuhar (iz srca sem mu hvaležna za vsa kulinarična razvajanja) in iz Ledovih njokov, morskih jedi in zelenjave pripravi tako okusne jedi, da se nihče od otrok nikoli ne zmrduje in vedno pojedo vse do zadnje drobtinice. Ni lepšega, ko naše brbončice še pobožamo z njihovimi najboljšimi sladoledi na svetu. Njihovi Quattro in Grandissimo liniji zadovoljita vse naše sladkosnede na poti in doma. Moji otroci skačejo do vesolja, ko jim kupim sladoledno žogico ali ”Kinga”. Vedno poskrbim, da imam zalogo zamrznjenega sadja, iz katerega si lahko po redni vadbi ali za malico pripravim okusen smoothie, saj me napolni z energijo, tako da sem kos vsem izzivom, ki me čakajo še v tistem dnevu kot poslovno žensko in mamo.  

Ugodno in vse na enem mestu za šolo

Zdaj vem, s kakšnimi občutki se srečajo mamice, ko v prvi razred pospremijo svojega otroka. Septembra sem jaz tako postala mamica prvošolke in prvi šolski dan sem prekipevala od ponosa, hkrati pa sem bila ganjena do solz. Zoja Mija se je celo poletje veselila, da bo spoznala učiteljico, sošolce in se začela učiti. Navdušena je bila, ko sva se odpravili v lov za šolsko torbo. In kaj sem ugotovila? Da mi ni treba letati sem ter tja, da lahko tako šolsko torbo kot tudi vse preostale šolske potrebščine dobim na enem mestu (beri: tu sem lahko naročila tudi delovne zvezke vnaprej in se izognila dolgim vrstam čakanja). Pozitivno sem bila presenečena nad izjemno bogato izbiro v papirnicah Office&More in galanterijah Bags&More.

Lahko sem združila svoja kriterija po kakovosti in ugodni ceni s hčerkinimi željami po določenih blagovnih znamkah in motivih na platnicah zvezkov. Ker je bil zame to prvič takšen nakup, sem se prepustila prodajalki, ki je bila izrecno uslužna in nama je tudi svetovala, da se nisva izgubili med njihovimi policami ter nabavili kašen napačen zvezek. Ko bo Zoji Miji čez leto zmanjkalo česa, ne grem nikamor drugam kot v papirnico Office&More in galanterijo Bags&More. Na svojo stran so dobili družino, ki jim bo ostala zvesta. Pa ne samo pri nakupih za šolo, ampak tudi za prosti čas in ustvarjalne urice doma.

Varna, udobna in brezskrbna potovanja z avtodomom Sun Living

Z možem obožujeva potovanja v lastni režiji in svoboda pri odločanju, kam bova odpotovala, kje bova prespala, kje se bova ustavila za oglede znamenitosti … nama je izjemno pomembna. Temu se nisva odrekla niti, ko sva postala mama in oče. S štirimi otroki (sedaj je nadebudnežev pet) sva se z avtodomom Sun Living podala na pot že pred leti, o tem pričajo tudi številne fotografije v družinskem albumu. To je bil nekaj dni naš dom na štirih kolesih in ničesar nismo pogrešali. Zdaj, ko so otroci že starejši, smo obudili spomine na nepozabno pustolovščino. Odpeljali smo se na petdnevno raziskovanje Toskane in naravnost uživali. Kljub temu da naša družina šteje veliko članov, je vsak od nas imel dovolj prostora. Medtem ko je Miha kuhal (ja, tudi zelo prostoren hladilnik, štedilnik in pečico smo imeli), so se otroci igrali, ustvarjali in se učili, jaz pa sem se v miru uredila v skriti kopalnici. Nismo se stiskali niti v jedilnem niti spalnem prostoru.

To je popolno vozilo z zadostnim številom homologiranih sedežev in ležišč, tako da nam je bil naš potovalni dom izjemno všeč in komaj čakamo, da večdnevni izlet ponovimo. Miha poudarja, da je ekstremno udoben, tudi po večurni vožnji se ni pritoževal nad bolečinami v križu, s senzorji je preprost tudi za parkiranje, samodejni menjalnik in številne funkcije pa so poskrbele tako za varnost in udobnost vseh nas v kabini. Prednost vidi tudi v ogrevanem rezervoarju za odpadno vodo, ogromnem garažnem prostoru za shranjevanje (saj veste, prtljage za tako veliko družino nikakor ne more biti malo). Nad čim vse smo bili navdušeni, bi lahko naštevali v nedogled, dejansko morate sami poskusiti takšne počitnice. Družinska potovanja so z avtodomom Sun Living lahko povsem varna, udobna in brezskrbna!

Minicity Ljubljana

Bo že držalo, da sva z možem lastnika Minicityja Ljubljana, pa se bom tokrat poskušala distancirat od ljubezni do tega projekta in pogledat skozi oči starša, ki se večkrat sprašuje kam odpeljati svoje otroke. Istočasno pa skozi oči svojih otrok. Minicity bi zmeraj izbrala, ker ponuja didaktično igro in praktično znanje, ki ga druge tovrstne igralnice ne. Niti ne morem reči igralnica, saj je Minicity vse kaj drugega kot to. Mesto za otroke, ki ga daleč naokrog ne najdeš podobnega.

Otroci so navdušeni, saj so v Minicityju lahko pravi prodajalci, avto serviserji, voditelji in še tisoč drugih stvari, ki jih v resničnem življenju še ne morejo preizkušati. Tam pa se prepustijo domiljiji in vsakič oddidejo bogatejši za novo izkušnjo.

V kavarnici Minicityja, medtem, ko se otroci zabavajo.

Čistila za najbolj bleščeči domek

Ker sem bila od malega vzgajana v redu in čistoči, imam tudi sedaj, kot mamica, vedno čist in urejen dom. Ker imam časa manj, kot bi si ga za mirno pospravljaje želela (ja, jaz v tem pač uzivam, sploh ob dobri glasbi), sem posvetila precej časa raziskovanju temam: čistila, pripomočki za čisščenje, sesalec ter predvsem optimizaciji stroškov in ekološki noti. Že od kar je moj oče prodajal sesalce Vorwerk, prisegam na njih, enostavno še nisem našla boljšega. Kar se tiše čistil prisegam na Makom, saj nudijo širok spekter izdelkov na področju čistoče in higiene doma, prav tako uporabljamo njihov tekoč pralni prasek in mehčalec.

Velik poudarek je na ekoloških produktih in tudi razgradljivih embalažah. Skoraj vsi produkti, ki jih uporabljamo, so rastlinskega izvira in dermatološko testirani, kar mi je zelo pomembno, saj imajo naši otroci rahli atopični dermatitis in samo po čistilih, ki jih uporabljamo, se jim koža ne poslabša. Ko naročim večjo količino (nad 70 €), mi vse brezplačno dostavijo na dom, izjemno pa cenim, da posvečajo veliko pozornost svetovanju in izobraževanju, razložijo kako in zakaj se uporablja, kaj imajo novega in kje vidijo možne prihranke. Znamke Sutter, Zero in Blue so res top, uporabljam pa tudi njihove pripomočke za čiščenje stekel, tal, osveževalce zraka, odstranjevalce madežev in vodnega kamna ter top razmaščevalce, idealne tudi za naso novo pečico.

Ob čiščenju se zabavam:).

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.