Nasveti za potovanja,  Resnične izpovedi

Top izleti v Salvadorju

Čeprav je Salvador vsaj 70 let za nami v razvoju, je nekaj lokacij tudi za bolj “izbirčne” oziroma zrele popotnike s stilom. Poiščite nekaj zase in se odpravite na luksuzno potovanje. 🙂

Plaže

Costa del sol

Plaža Costa del Sol je naravni dragulj, ki se nahaja v departmaju La Paz, v osrednjem delu Salvadorja. Za razliko od skalnih formacij in pečin, ki so značilne za vzhodne in zahodne plaže države, je to območje obdano s čudovito dolino. Plaža Costa del Sol ponuja obiskovalcu popolno kombinacijo zanimivih aktivnosti. Če iščete kraj za uživanje v soncu od sončnega vzhoda do sončnega zahoda in neskončno belo peščeno plažo, vse vrste prenočišč, širok izbor salvadorske in mednarodne kulinarike ter druge zanimivosti, je ta plaža za vas.

Vir: https://elsalvador.travel/destination/costa-del-sol-2/en/

Plaža je dolga 15 kilometrov, kar se tiče surfanja, pa je značilna po peščenih nasipih, ki se oblikujejo po celotnem bregu in ustvarjajo hitre valove. Najboljši letni čas za deskanje na Costa del Sol je od novembra do januarja, ko valovi južnega Tihega oceana niso tako veliki in močni, kar omogoča, da se valovi lomijo z manj hitrostjo in bolj gladko.

Poleg dobrega deskanja ima plaža Costa del Sol neverjetno veliko hotelov in zasebnih hiš za najem. Skozenj se vijejo številne restavracije, nekatere zelo lokalne, druge pa prave gurmanske.

Če se odločite obiskati to prvovrstno destinacijo iz San Salvadorja morate iti po avtocesti do Comalapa, ko prispete v La Paz, zapeljite na avtocesto El Litoral, ki gre proti zahodu, nato pa do ulice La Herradura, ki vas v približno eni uri pripelje neposredno do ceste La Costa del sol.

Tortuga Village Hotel: https://tortuga-village.com/

Booking: 2 osebi, 17. 9.-21. 9. 2023, 773 EUR

La Libertad

Plaža La Libertad je idealna lokacija za preživljanje časa z družino ali prijatelji na fantastični salvadorski pacifiški obali. Plaža v tem majhnem pristaniškem mestecu ponuja veliko dejavnosti, ki bodo vse vrste obiskovalcev zaposlile za ves dan. Prijetna plaža se nahaja v mestecu La Libertad, približno 35 kilometrov od centra mesta San Salvador in približno 31 kilometrov od mednarodnega letališča. Ta plaža je privlačna iz več razlogov, eden od teh razlogov so fantastični valovi Tihega oceana. Poleg tega je plaža znana po tržnici svežih rib, sprehajališču in lokalni gastronomiji. Na tej plaži se bodo obiskovalci lahko zabavali ob kopanju, boogie boardanju, sproščanju na obali in celo deskanju. To je edina plaža v državi, ki ima promenado. Obiskovalci se lahko sprehodijo po sprehajališču, posedijo na eni izmed številnih klopc in uživajo v dnevu ob pogledu na ljudi, ki plavajo, ali ob opazovanju sončnega zahoda.

Nedvomno ima območje okoli plaže La Libertad veliko število barov in restavracij, kjer lahko obiskovalci uživajo v lokalni gastronomiji. V večini teh restavracij in barov je glavna jed sveža riba; kljub temu bo večina ponujala tudi druge vrste hrane.

Hotel Los Acantilados https://acantilados.sv/en/

Booking: 2 osebi, 17. 9.-21. 9. 2023, 856 EUR

Garten hotel https://www.gartenzonte.com/garten

Booking: 2 osebi, 17. 9.-21. 9. 2023, 1.371 EUR

El Zonte

Plaža El Zonte je ena najbolj simboličnih destinacij za surfanje v Salvadorju. Ta kraj ohranja svoj prvotni boemski in plažni slog, čeprav se je povpraševanje po turizmu povečalo. Območje ob reki El Zonte ponuja številne hostle, hiše za najem, hotele in restavracije ter najem desk in tečaje za surfanje. Plaža ima več delov za surfanje. Najbolj priljubljena je La Punta, skalna formacija, ki ustvarja hiter val, z dolgo linijo in včasih valovitimi rovi; ki lahko dosežejo do 3,5 metra.

El Zonte ponuja lepo in barvito pokrajino; pečine in skalnata območja, ki se zalivajo v morje, kar označuje njegove meje. Obstajata dve plaži s črnim vulkanskim peskom, ločeni z reko in njenim majhnim izlivom. Tukaj boste našli nekaj zanimivih jam na zahodnem delu plaže, popolno mesto za fotografiranje.

Priti do plaže El Zonte je enostavno, iz San Salvadorja greste po avtocesti do El Puerto de La Libertad, nato po obvoznici do Camino a Surf City in ko pridete do avtoceste El Litoral, nadaljujete proti zahodu, kjer vam bodo znaki pokazali, da ste prispeli.

Paraiso Escondido Hotel Villas & Resort https://www.paraisoescondidoelsalvador.com/

Booking: 2 osebi, 17. 9.-21. 9. 2023, 1.389 EUR

Jezero Coatepeque

Njegove modre vode in visoka ekoturistična ponudba naredijo jezero Coatepeque eno izmed priljubljenih destinacij Salvadorcev in tujcev, tukaj lahko vozite kajak, jetski in se potapljate.

To vulkansko jezero ima bogato naravno bogastvo. Obiskovalci lahko opazujejo pestro paleto ptic stalnic in selivk ali se odpravijo na ribolov, potapljanje ali vožnjo s kajakom, vožnjo z vodnim skuterjem ali čolnom. Poleg tega vas okolica vabi na pohodništvo ali gorsko kolesarjenje, uživate v čudovitih panoramskih razgledih, pokritih z bujno vegetacijo.

Njegove vode se spreminjajo od modre do turkizno zelene. Po mnenju oblasti Salvadorskega ministrstva za okolje in naravne vire je to cikličen pojav, ki se pojavlja občasno. Sprememba barve se je zgodila v letih 1998, 2006, 2012, 2016, 2017, 2018 in 2019.

Cardedeu hotel https://cardedeuhospitalitygroup.com/

Booking: 2 osebi, 17. 9.-21. 9. 2023, 738 EUR

Hribi

El Pital

El Pital je gora v Srednji Ameriki, na meji Salvadorja in Hondurasa. Nahaja se 12 km od mesta La Palma na višini 2.730 m nadmorske višine in je najvišja točka na salvadorskem ozemlju in tretja v Hondurasu. Je ena izmed najbolj priljubljenih turističnih destinacij v Salvadorju, z veliko biotsko raznovrstnostjo v širokem nadmorskem območju, ki vsebuje veliko ogroženih vrst rastlinstva in živalstva. Od novembra do februarja se temperatura giblje med −6 °C in 10 °C, v preostalem delu leta pa se temperatura giblje med 5 °C in 17 °C. To je najhladnejše mesto v Salvadorju. 

Pital Highlands hotel https://www.elpital.com.sv/

Booking: 2 osebi, 15. 9.-18. 9. 2023, 432 EUR

Vulkan Santa Ana

Je najvišji vulkan v Salvadorju in ponuja osupljiv razgled na jezero Coatepeque in okolico. Lahko se odpravite na pohod do vrha, da občudujete krater in okoliške pokrajine. Ta hrib je odlična izbira za bolj avanturistične popotnike.

Remfort hotel

Booking: 2 osebi, 15. 9.-19. 9. 2023, 263 EUR

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.