Resnične izpovedi

Najljubše destinacije v prejšnjem letu … Katere bodo pa letos?

Leto 2020 je bilo malce okrnjeno s potovanji, predvsem takšnimi v daljne kraje. Zato smo se odpravili na jadranje po Dalmaciji, potovanje po Italiji, Toskani in v Mehiko.

Naredili smo več krajših potovanj v bližnje kraje, kjer smo se imeli fantastično. Prav vsaka naša potovalna avantura je bila posebna.

Jadranje nam je ostalo v lepem spominu. Resnično ima svoj poseben čar, zato ga bomo te dni ponovili. Vasice na dalmatinskih otokih so osupljive. Gre za edinstveno doživetje. Otroci so uživali. Bili smo zelo športno aktivni, cele dneve smo plavali in se potapljali.

Obiskali smo tudi skrajni jug Italije, ki ima resnično svoj poseben utrip s starimi mesti, zgodovino, kulturo … Raziskovali smo vse skrite kotičke kar z avtomobilom.

Prekrasno doživetje je bilo tudi naše potovanje z avtodomom po Toskani, čeprav nam vreme ni bilo najbolj naklonjeno. A je potovanje z avtodomom svojevrstna izkušnja, o čemer smo na 2many4granny že pisali. Vabljeni, da si preberete prispevek na povezavi.

Nepozabno je bilo februarja lani v Mehiki, kamor sva se z možem odpravila sama. Prepotovala sva ves Jukatan, ogromno sva se ukvarjala s športom. Privoščila sva si veliko zabave. Plesala sva cele noči. 🙂 Tudi zelo dobro sva jedla in si ogledala veliko znamenitosti. To naju je še bolj povezalo, saj sva bila po dolgem času sama, tako kot je bilo včasih. Obiskala sva tudi Belize, ki je veliko bolj nerazvit, kot sva pričakovala. Tam sva se veliko potapljala in plavala. Uživaaaaaaala sva! 🙂 V Mehiki sva tudi spoznala zelo prijeten par iz Kanade in postali smo pravi prijatelji. Kar nekaj časa smo potem Belize raziskovali skupaj. Tudi sedaj ohranjava stike z njima. Nameravava obiskati Kanado, onadva pa Slovenijo.

Če bi vprašala otroke, kje jim je bilo najlepše, bi vsi v en glas zavpili: ”Na jadranju!”  Verjetno bi dobila tak odgovor zato, ker smo se z avtodomom že večkrat kam odpravili. Res je tudi, da smo se zelo dobro razumeli z našim novim sopotnikom, skiperjem Borisom, ki nas je vse očaral. Bil je kot naš varen svetilnik. Popolnoma smo mu zaupali, ker je jadrnico obvladal in zelo dobro poznal morje. Kot starejši gospod je pripovedoval tudi številne anekdote in otroci so se preprosto zaljubili vanj.

Veliko smo tudi hodili v hribe, predvsem smo se večkrat povzpeli na Šmarno goro in Veliko planino. Tako pozimi kot tudi poleti sta to krasni destinaciji. Na vrhu ponujajo jedi na žlico, vsi obožujemo sladke štruklje in teh je bilo v izobilju. 🙂

Kje vse smo se že potepali letos, pa lahko spremljate na našem blogu, Instagramu in Facebooku. Že ta teden pa gremo končno na morje.

Avgusta nas čaka prikolica na Hrvaškem, Septembra pa Beograd, London in Palma de Mallorca. Oktobra in novembra JAR, Namibija, Botswana, Zambija in Zimbabve, decembra pa Jamaica. Juhuhu!

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.