Resnične izpovedi

Po kom so podedovali gene?

Najini otroci so za naju najslajši sladkorčki. In najlepši, seveda. Nama. Vsi starši vidimo svoje otroke kot najbolj prisrčne na svetu. In že ko sem jih prvič dobila v naročje, sem se spraševala, komu bodo bolj podobni. Po kom bodo podedovali gene? Po meni ali Mihi?

Miha bi zagotovo na ves glas zakričal, da so po njem podedovali velika stopala, humor, cinizem in družabnost. Hm, res je. In čeprav on sanjari in srčno upa, da so po njem podedovali tudi talent za kuhanje, za zdaj tega še ne moremo potrditi. Vsekakor pa so podedovali nižjo stopnjo redoljubnosti, kot jo ima mami 😊.

Pa pojdimo po vrsti … Najini otroci nosijo 50 odstotkov mojega DNK, 50 odstotkov očetovega. Ampak zasledila sem, da so moški geni močnejši. Kaj me čaka?!

Definitivno bodo inteligentni. Zasledila sem, da je Jaša prevzel inteligenco od mene, Zoja Mija in Gaja pa od obeh. Na pravi poti so že. Vsi trije so željni znanja, vsak po svoje. In pri tem jih močno podpirava.

Hm, pravijo, da prekomerno težo podedujejo otroci od staršev, večinoma od mame. No, midva sva fit, ampak po tihem moram priznati, da jaz za svojo postavo garam, dobesedno. Hvaležna bi bila vesolju, če bi imela kakšen kilogramček manj. Tako da upam, da bodo prevzeli najino miselnost − jedli zdravo in se ukvarjali dovolj s športom. Tako ne bodo imeli težav s prekomerno težo.

Visoki bodo, visoki bodo! Višina otrok je odvisna od očetovih genov, pravijo. No ja, hitro rastejo. To ugotavljam po oblačilih, ki jih moramo redno menjavati, ker so jim premajhna. V vrtcu in šoli so med večjimi.

Kodrčki, kodrčki, kodrčki. Vsi imajo malce kodraste lase. To so podedovali od obeh, bolj verjetno pa več od mene. Izkoriščam priložnost, da se zahvalim vsem izdelovalcem otroških balzamov in super glavnikov, ki ne ‘cukajo’.

Ojej, kaj sem ugotovila?! Kratkovidnost podedujejo po obeh starših. No, zdaj lahko samo čakam, da se eden izmed njih javi: ”Mami, ne vidim dobro!” Očala in leče sicer nosim samo jaz, Miha pa se dela, da jih še ne potrebuje, a jih.  

Če pa se sploh ne oziram na raziskave in znanost, lahko ugotovim, da je Zoja Mija po meni podedovala trmo, radovednost in vedoželjnost, ljubezen do zgodovine in živali, željo po potovanjih, hitro ‘ipiko’ in občasno slabo voljo. Po očiju pa humor in cinizem, malo plesne in športne nespretnosti, željo po gledanju televizije in počivanju. Gaja je po mamici podedovala bolj okroglo in športno postavo, zaljubljenost v ‘čohanje po hrbtu’, velik apetit, voljo in vztrajnost, po očiju pa srčnost do ljudi in dobro voljo. Jaša ima po mamici cartjivost, po obeh ima svetle lase, oči pa bo gotovo rekel, da je po njem podedoval empatijo in iskrivost ter še nekaj telesnih značilnosti, v katere pa se glede na naravo tega bloga ne bi podrobneje spuščala 😊 …

Članek ni strokovno podkovan, je le plod maminih misli. Vabim vas, da v komentar napišete, komu so vizualno bolj podobni najini otroci. Meni ali Mihi?  

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.