Resnične izpovedi

Letos smo izbrali živo božično drevo!

Izbrali smo popolno božično drevo. Živo! Za nas so ga izkopali, presadili v lonec in nam ga preprosto dostavili na dom. In sedaj bomo uživali v njegovi lepoti in vonju kar v našem domu. Po praznikih pa ga bomo vrnili v naravo. Se sliši nemogoče?

Namesto plastičnega ali posekanega kar živo drevo

Odkrila sva spletno stran zeleno-drevo.si in nad njihovo ponudbo sva navdušena. Pri njih lahko za praznike najameš živo božično drevo. Kaj to pomeni? Da ga izkopljejo, presadijo v lonec in dostavijo na dom in potem januarja odpeljejo nazaj v naravo. Drevščkarji so nama zaupali: ”Koncept izposoje božičnih dreves smo zasledili v Združenih državah Amerike. V Sloveniji se s tem ukvarjamo že deveto leto. Iz leta v leto narašča povpraševanje po njih. Lani smo skupno oddali več kot tisoč zelenih dreves, tudi občinam, hotelom in zavodom, letos pa do tega trenutka več kot 800.” Izvedela sva, da so njihova prečudovita drevesca vzgojena v Sloveniji, nekaj pa jih dobijo iz Hrvaške. Prav vsi štirje partnerji imajo 20-letne izkušnje s področja vzgoje dreves in posebne certifikate ter potrdila glede vzgoje okrasnih drevesc.   

Najprej naju je prepričala koristnost projekta. Vsa drevesa so vzgojena na naraven način, brez kemičnih sredstev. Ko se ga bomo po praznikih naveličali, ga bomo vrnili nazaj v njegovo naravno okolje. Ne konča na smetišču, ampak raste in živi naprej za nove generacije in nam še vedno nudi kisik, ki ga potrebujemo.

V drevo se zaljubiš

Njihova Zelena drevesa, kot so srebrna in navadna smreka, omorika in nomadska jelka, so prečudovita. Že na fotografijah se zaljubiš v njihovo pristnost in košatost vej. Tako sva tudi midva izbrala naše sanjsko božično drevo na podlagi fotografije. Kako veliko in široko je, pa si poglejte na fotografijah.

Ker sva zelo zaposlena in imava trenutno doma vse otroke, sva pozdravila možnost dostave na dom. Hvaležna sva jim bila, da se nam je uspelo vse dogovoriti in so nam našo decembrsko gostjo, ki bo krasila naš dom, pravočasno dostavili.

Živi z lepo besedo, s pogledom in z nežnim dotikom

Strah, da bi naša smrečica do konca praznikov propadla, je povsem odveč. Prijazni zaposleni so nama razložili, da potrebuje 2 decilitra vode vsak drugi dan da je ne smemo postaviti zraven radiatorja. Ne smemo vanjo pihati toplega zraka iz kakšnega grelca, pri talnem gretju jo moramo postaviti višje. Nikakor pa ji tudi ne smemo rezati vrhov. V našem domu imamo tako še eno življenje, ki ga bomo negovali z lepo besedo, s pogledom in z nežnim dotikom, kot so nama priporočili. Za vse skeptike: iglice ne odpadajo in zaradi tega ne bom ves čas hodila z metlo in smetišnico naokrog.

Ekološka ozaveščenost

Izjemno pomembno nama je, da otoke vzgajava v stiku z naravo, tudi s takšnimi majhnimi dejanji. Želiva, da cenijo njeno vrednost, jo spoštujejo in skrbijo za okolje, v katerem živimo danes in bomo v prihodnosti. Tudi tako skušamo ohraniti naš planet bolj zelen. Ekološka ozaveščenost pri vzgoji nama je izrednega pomena. Želiva, da znanje in poduk pridobivajo na konkreten način – tudi takšen, kot je izposoja božičnega drevesa.

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.