Resnične izpovedi

Z nami vedno in povsod: debetna kartica Mastercard

Veliko potujemo. Vsepovsod. Po celem svetu. Obiskali smo že več kot 70 držav in z leti smo postali bolj izkušeni. Ne nosimo vse gotovine na večdnevnem ali večtedenskem potovanju s sabo v žepu. Hvaležni smo, da obstaja debetna kartica Mastercard, ki nam omogoča naše vsakdanje plačevanje povsem enostavno, zanesljivo in varno, kjerkoli smo. Ko naročimo sok v restavraciji ali najamemo apartma, je tu debetna kartica Mastercard. 🙂

Povsod po svetu

Nisva še bila v situaciji, da ne bi mogla nečesa plačati. Debetna kartica Mastercard je pokrila vse najine stroške. Pravzaprav z njo lahko plačujeva tako po Sloveniji kot tudi na več kot 50 milijonih plačilnih mest po vsem svetu. In ne, nisva v dvomih, ali bova zapravila preveč. Dejansko veva, da nama denar takoj odštejejo z računa. Če na računu ne bi imela dovolj, ne bi mogla poravnati računa. Transakcije z debetno kartico Mastercard potekajo na podlagi avtorizacije, preveritve stanja in šele nato prenosa sredstev.

Absolutno spada v novo generacijo plačilnih kartic, ki v eni kartici združuje vse, kar potrebujeva kot sodobna kupca: zagotavlja varnost in zaščito, upravljanje vsakodnevnih plačil, spletno nakupovanje in brezskrbno uporabo na poti. Na vseh napravah in vseh kanalih − bodisi prek spleta, POS terminalov, v tujini in doma.

Tako za majhne kot velike nakupe

Ja, se strinjava, da je debetna kartica najbolj priljubljena plačilna kartica med Slovenci, kot je pokazala raziskava Masterindex (2021), ki jo je predstavil Mastercard. Navdušena sva, ker z njo lahko opraviva tako majhne kot velike nakupe, prav tako izkušnjo pa imajo tudi vsi najini prijatelji in sorodniki. Na blagajni lahko z njo poravnam tako stekleničko vode kot nov pomivalni stroj. Z njo lahko plačam nakupljena oblačila, igrače, knjige, kozmetiko … za Gajo, Zojo Mijo in Jašo tako v fizični kot spletni otroški trgovini doma ali v tujini. Ker imam rada vse pod kontrolo, mi je top, da ob plačilu ali izplačilu na bančnem avtomatu prejmem tudi potrdilo o izvršeni transakciji.

Dvig gotovine na bankomatih v tujini

Čeprav sem napisala, da ne nosimo vedno gotovine s sabo na potovanjih, imamo vseeno zlato skrito zalogo pri sebi. Bili smo že v situaciji, ko v restavraciji nismo mogli poravnati računa s kartico in so zahtevali gotovino. Takrat je bilo dobro, da je Miha mislil vnaprej. 🙂 Čeprav nismo bili doma, je preprosto dvignil denar na bankomatu. Z debetno kartico Mastercad je to povsem mogoče. Tudi v neprijetnih situacijah v tujini, ko ni vedel, kje je bankomat. ATM Locator je idealna Mastercard pogruntavščina, s katero nam locira najbližji bankomat. V neznanem kraju tako nikoli nismo imeli težav z njegovim iskanjem.

Plačilo mesečnih računov

Res veliko potujemo in včasih nismo doma okrog 15. v mesecu, ko je čas za vse položnice. Nič hudega, ne kompliciramo, ne bodo nam izklopili elektrike ali mobilnega telefona. Kartica nam tudi to omogoča. Uf, še naprej lahko potujemo in imamo vse vsakdanje obveznosti poravnane … 🙂

Top rešitev: brezstično plačevanje

Včasih se nama ultra mudi in brezstična kartica je super v takšnih trenutkih. Kartico le prisloniva k terminalu, slišiva tisti slavni zvok in zagledava lučko in to je to. Plačano! Nič zamujanja s tipkanjem PIN-kode. Seveda, če je znesek višje vrednosti, se malce ustaviva in vneseva PIN-kodo in se kot imetnika kartice podpiševa. Pripetilo se mi je že, da sem morala iz takšnega ali drugačnega razloga prisloniti večkrat kartico na terminal, ampak ni me bilo strah, da mi bodo znesek trgali večkrat. Plačilo je vedno izvedeno le enkrat.

Plačevanje prek mobilne naprave

Moj mož pozdravlja vso sodobno tehnologijo in njen napredek. Navdušen je nad tem, da lahko preprosto in brestično plačuje tudi z mobilno napravo. Kako?! To sem se tudi jaz spraševala. 🙂 Kartico Mastercard si je naložil v mobilno banko. Malce sem bila skeptična, ampak on mi je zatrdil, da je vse ultra varno in da lahko uporabi nično odgovornost. Super! On namreč sodi v skupino skoraj polovice Slovencev, ki je že vsaj enkrat plačala z mobilnim telefonom (Masterindex, 2021). 🙂 Pravi, da ima kartico tako vedno pri roki za spletna plačila in tudi takrat, ko ga jaz pošljem v trgovino po mleko, kruh, jogurte, jajca … Hihihi …

Zaščita Zero Liability – Nična odgovornost

Zavedamo se, da smo kdaj pa kdaj izpostavljeni tudi nevarnim situacijam na naših popotovanjih. Niso nas še oropali, ampak moramo biti pripravljeni tudi na to. Dejansko sva tudi glede tega mirna. Veva, da nama Mastercard ne bo naložil odgovornosti za nepooblaščene transakcije. Zero Liability – Nična odgovornost! Kaj to pomeni? To pomeni, da če bo nekdo drug uporabil mojo kartico in z njo plačeval nakupe ali storitve v trgovini, prek telefona ali spleta, ne bom odgovorna. Seveda, če sem uporabila razumno mero previdnosti pri zaščiti kartice pred krajo ali izgubo in če sem izgubo ali krajo takoj prijavila banki.

Mastercard Identity Check

Če že omenjam krajo ali izgubo kartice, je prav, da spregovorim tudi o najsodobnejši tehnologiji Mastercard Identity Check. Le-ta preveri, ali sem resnično nakupovala jaz. Če dvomijo, moram svojo identiteto potrditi z enkratnim geslom ali biometričnim sistemom. To je krasno, še posebej ko kupujem na spletu in so moja finančna sredstva tako dodatno zaščitena. Vedno me je bilo strah, da bo potem nekdo drug zlorabil mojo kartico, sedaj nič več.

24/7, 365 dni v letu

Včasih imam kakšno vprašanje, na katerega ne poznam odgovora. Zanima me nekaj v zvezi z računom. Po navadi je to ob čudni uri, ko vsi že spijo … Matercard Global Service mi je na voljo 24/7 365 dni v letu. Hvaaaala! 🙂 Vem, da mi bodo nudili pomoč kadarkoli in kjerkoli, tudi če mi bodo ukradli kartico, če jo bo treba nadomestiti, pridobiti gotovinsko nadomestilo, locirati najbližji bankomat ali karkoli drugega.

Da povzamem. Debetna kartica Mastercard je z nami doma in v tujini za vse malenkosti, ki naredijo naš dan neprecenljiv. Omogoča nam enostavno, zanesljivo in varno vsakdanje plačevanje brez tega, da bi midva z Miho dobila sive lase. 🙂