Družinska doživetja,  Resnične izpovedi

Tematski parki v Gvatemali

Ste že slišali za ponaredek Disneylanda? Tu, v Gvatemali so štirje top parki, od vodnega do živalskega, vse v sklopu parka Irtra, zato so bile prejšnji vikend načrtovane družinske vragolije (no, manjkal nam je Miha). Srečno smo ”zgurali” šest ur in 30 minut dolgo vožnjo. Kako pa so videti parki in kaj vse lahko doživiš v njih, pa si preberite v naslednjih vrsticah.

IRTRA je znan kot najboljši zabaviščni park v vsej Srednji Ameriki. Imajo več parkov, a največja (velja se za Disneyja Srednje Amerike) se nahajata približno dve uri od glavnega mesta Gvatemale in približno šest ur in 30 minut od San Salvadorja. Dobro sem izbrala, saj niso uživali samo otroci, ampak tudi midve s Trixy. Joj, sploh sem vesela zanjo, prvič je bila tu in je kar žarela. Presenečena sem bila tudi, da so vsi parki neverjetno kakovostni, urejeni, čisti in na nobeni atrakciji nismo čakali več kot tri minute, saj gneče sploh ni bilo. Pa še cena je bila neprimerljivo nižja od Disneylanda (42 evrov za dva dneva za dva odrasla in tri otroke). Plus plačala sem lahko s kartico Mastercard. To je bil čudovit podaljšan vikend z mojimi sončki! 🙂

Xetulul

Xetulul je tematski park, ki ponuja različne atrakcije in zabavo za otroke in družine. Park je znan po svojih tematskih conah, kot so Mayan Plaza, Francoska ulica in Italijanska ulica, kjer lahko obiskovalci doživijo različne kulture in okuse. Ponuja številne adrenalinske vožnje z vlaki in še mnogo mnogo več.

Dejansko pravijo, da je Xetulul je ena od glavnih zvezd v parka IRTRA v Gvatemali. Je pravzaprav odličen kraj za obisk skozi celo leto. Najboljši čas za obisk, če se želite izogniti gneči, je običajno med tednom ali izven sezone, ampak kot sem dejala zgoraj – mi nismo imeli gneče! Vstopnice se lahko običajno kupijo na spletni strani parka ali na mestu samem. Velikokrat ponujajo popuste za družine ali pakete, ki vključujejo več parkov v kompleksu IRTRA. Poudarjam, da je Xetulul primeren za otroke vseh starosti, vendar je najboljši za otroke, starejše od pet let, saj so nekatere vožnje lahko precej adrenalinske.

Xocomil

Xocomil je vodni park, ki je del kompleksa IRTRA. Ta park je znan po svojih vodnih atrakcijah in toboganih, kar ga naredi odličen kraj za ohladitev v vročih dneh. Ponuja tudi bazene, reke z počasnim tokom in druga vodna igrišča.

Cene vstopnic se spreminjajo glede na starost in sezono, vendar lahko pričakujete, da bo cena za odrasle približno 20-25 evrov. Vstopnice za Xocomil se lahko najpogosteje kupijo tako kot za Xetulul in enako velja za popuste ali pakete.

Xejuyup

Xejuyup je naravni park, ki je namenjen predvsem izobraževanju. Tu lahko obiskovalci spoznavajo rastlinstvo in živali ter se naučijo o pomenu ohranjanja narave.

Odlično ga je obiskati v vseh letnih časih, saj ponuja priložnost za učenje in raziskovanje narave. Otroci so bili navdušeni nad tem, da so se ”učili na terenu”. Cene vstopnic so običajno bolj dostopne in se gibljejo okoli od 10 do 15 evrov za odrasle. Vstopnice za otroke so običajno cenejše, in sicer približno od 5 do 10 evrov. Vstopnice za Xejuyup se lahko kupijo na spletni strani parka ali na mestu samem. Ker gre za naravni park, morda ne bodo na voljo iste vrste vstopnic, kot jih najdete v tematskih parkih.

Še enkrat, da izpostavim: park resnično ponuja številne sprehajalne poti in območja za opazovanje narave, kjer lahko mali in veliki obiskovalci pridemo v stik s tamkajšnjim rastlinjem in živalmi.

Xetuc

Xetuc je park z živalmi in ponuja priložnost za ogled različnih živalskih vrst, vključno s tigri, levi, opicami in drugimi eksotičnimi živalmi. To je odličen kraj za otroke, da se seznanijo z živalskim svetom. Obiščete ga lahko kadarkoli med letom, vendar prej preverite čas hranjenja živali, katerega lahko najdete tudi na uradni spletni strani parka. Cene vstopnic se običajno gibljejo med 15 in 20 evrov za odrasle ter 10 in 15 evrov za otroke, kupite jih lahko tako kot vse ostale prek spleta ali na vhodu.

Če me vprašate, ali bi ponovili obisk, bi vam vzkliknila: ”Daaaaa!” Vsak od štirih parkov v kompleksu ima svoj edinstven čar. Tako da vljudno vabljeni na ta konec sveta. 🙂 Ne glede na to, kateri park boste izbrali, se pripravite na nepozabno družinsko pustolovščino v Gvatemali. Mi smo se imeli norooooo fajn! Imate idejo, kaj naj še obiščemo? Zapišite v komentar! 🙂

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.