Resnične izpovedi

Mednarodna akreditacija CIS – kaj to pomeni?

Academia Británica Cuscatleca, Salvador, je 25. januarja 2019 prejela akreditacijo CIS. Mednarodna akreditacija CIS podpira zavezanost šol visokokakovostnemu mednarodnemu izobraževanju staršev, učencev in osebja. Dosežek dokazuje, da se šola nenehno izboljšuje in je v koraku z vodilnimi mednarodnimi izobraževalnimi standardi.

Kot vodilni na področju vrednotenja in akreditacije šol po vsem svetu Academia Británica Cuscatleca zagotavlja edinstveno mednarodno akreditacijo s poudarkom na učenju študentov in globalnem državljanstvu. Kakovost in strogost mednarodne akreditacije CIS priznavajo ministrstva, oddelki za izobraževanje in univerze v ZDA in drugod po svetu.

Kaj pomeni biti akreditirana šola CIS?

Mednarodna akreditacija CIS je strog ocenjevalni proces za celotno šolo, ki meri usklajenost z mednarodno primerjanimi standardi in zagotavlja smernice za nenehno izboljševanje. Z doseganjem teh standardov je bilo potrjeno, da šole z akreditacijo CIS zagotavljajo visokokakovostno mednarodno izobraževanje, osredotočeno na razvoj znanja, spretnosti in lastnosti, potrebnih za pripravo študentov na globalne državljane.

Če otrok obiskuje šolo, akreditirano v CIS, smo lahko prepričani, da je šola zavezana visokokakovostnemu mednarodnemu izobraževanju. Doseganje tega znaka kakovosti, priznanega po vsem svetu, dokazuje, da šola: ima jasen namen in smer, osredotoča se na kakovost poučevanja in napredek študentov, daje prednost zaščiti in dobremu počutju učencev, je zavezan globalnemu državljanstvu, pozna sebe in je o storitvah temeljito razmišljala, ponuja študentom, družinam in skupnosti, zagotavlja, kar obljublja, nenehno poskuša izboljšati svojo uspešnost na vseh področjih, doseči ustrezne učne rezultate za svoje študente, je predana svojemu poslanstvu in viziji študentov, dosledno spoštuje etični kodeks CIS in strateške načrte za prihodnost.

Mednarodno akreditacijo CIS priznavajo ministrstva, oddelki za izobraževanje in univerze po vsem svetu, kar dokazuje predanost šole visokokakovostnemu mednarodnemu izobraževanju in je znak zagotavljanja kakovosti. Učenci, ki se izobražujejo na akreditiranih šolah CIS, so iskani na univerzah zaradi zahtevnosti njihovega mednarodnega izobraževanja in njihove priprave na življenje, ne glede na to, kam jih zanese njihova pot. Članice univerz CIS iz naslednjih držav aktivno zaposlujejo študente iz akreditiranih šol CIS: Avstralija, Francija, Mehika, Švedska, Avstrija, Nemčija, Monako, Švica, Belgija, Grčija, Nizozemska, Tajska, Bolgarija, Indonezija, Nova Zelandija, Kanada, Irska, Združeni Arabski Emirati, Kitajska, Italija, Singapur, Združeno kraljestvo, Češka, Japonska, Južna Afrika, Združene države Amerike, Danska, Libanon, Španija …

CIS je neprofitna članska organizacija, ki zagotavlja visokokakovostne mednarodne izobraževalne storitve za več kot 1490 šol in visokošolskih ustanov v 120 državah. Njihova članska skupnost sodeluje pri oblikovanju prihodnosti mednarodnega izobraževanja, saj skupaj navdihujejo razvoj globalnih državljanov prek ustreznega, visokokakovostnega mednarodnega izobraževanja: povezovanje idej, kultur in izobraževalcev z vseh koncev sveta.

Vir: Council of International Schools, Council of International Schools

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.