Resnične izpovedi

Čarobnost decembra v mednarodni britanski šoli v San Salvadorju

December je čas, ko se Academia Británica Cuscatleca prelevi v pravljično deželo, polno smeha, ustvarjalnosti in veselja. Mednarodna britanska šola je bila v tem prazničnem mesecu prizorišče številnih dogodkov, ki so napolnili srca otrok, staršev in učiteljev s čarobnostjo božičnega časa.

Božična delavnica

V sredo, 13. decembra, so se otroci Academia Británica Cuscatleca zbrali na božični delavnici, polni radovednosti in ustvarjalnosti. Kljub odsotnosti snežene odeje so ustvarjalnost izražali skozi izdelovanje sneženih mož, ki so se pričeli ob sončnem zahodu. Poseben gost, jelenček, je prinesel dodatno radost, še posebej med najmlajšimi, kot je navdušeno povedal Jaša iz predšolske skupine.

Božični festival in nastop otrok

Vrhunec decembrskega vzdušja je bil prav poseben božični festival, ki je potekal ob 14.30. Starši so bili povabljeni, da se pridružijo temu čarobnemu dogodku, kjer so lahko uživali v nastopih svojih otrok. Pevski zbor je s svojim izjemnim nastopom ganil srca prisotnih, saj so se otroci pripravljali z večkratnimi vajami in generalkami. Šolski orkester in rokerska glasbena skupina so dodali še dodaten pridih glasbene raznolikosti, medtem ko so nekateri otroci navdušili s solo nastopi. Poleg glasbenih točk so otroci sodelovali tudi v različnih predstavah, predavanjih in dramatizacijah, kar je poudarilo njihovo izjemno ustvarjalnost.

Pred samim koncertom pa so starše povabili, da skupaj s svojimi otroki doma vadijo pesmi, kot so:

Rudolph, severni jelen z rdečim nosom,

Jingle Bells in

Sabanero Burrito.

Sejem različnih izdelkov in aktivnosti

Cel mesec so pripravljali številne aktivnosti za učence različnih stopenj. Učitelji so se izkazali s spodbujanjem in motiviranjem otrok, kar je omogočilo raznovrsten program za vse učence. Šola je starše redno obveščala o dogodkih, kar je omogočilo staršem, da so se organizirali in si vzeli čas za sodelovanje in uživanje v dogodkih, kljub vsakodnevnim obveznostim.

Še poseben vrhunec decembrskega dogajanja je bil božični sejem, ki je potekal v sodelovanju z božičnimi predstavitvami nižjih razredov osnovne šole. Tradicionalna tombola je bila uspešena, saj so otroci morali prinesti kozarce s predmeti (nov ali recikliran, napolnjen z majhnimi predmeti, kot so: laki za nohte, zapestnice, antibakterijski gel, plišaste živali, frnikole, mila, barvice) za sodelovanje v igri, ki je dodatno popestrila celotno dogajanje.

Nepozabno doživetje

Vse skupaj je bilo uau. Elektronska sporočila so starše redno obveščala o prihajajočih dogodkih, kar je omogočilo organizacijo in udeležbo v čim večjem številu.

Academia Británica Cuscatleca je v decembru zasijala v vsej svoji praznični slavi, pričarala nepozabne trenutke in dokazala, da je čas skupnega ustvarjanja in praznovanja v šoli nekaj posebnega. Starši, otroci in učitelji so skupaj ustvarili nepozabno vzdušje, ki bo še dolgo ostalo v spominu vseh.

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.