Resnične izpovedi

2many4granny na intravenozni infuziji nutrientov za izboljšavo imunskega sistema

Medicinski center celostnega zdravljenja (MCCZ) skrbi, da je prav vsak pacient celostno obravnavan in zdravljen. Želijo spodbuditi upanje v dobro zdravje in počutje. Pri njih se je na podlagi zdravniškega posveta in laboratorijske analize možno naročiti tudi na intravenozno infuzijo nutrientov, Mayerjev koktajl, ki pripomore k izboljšavi imunskega sistema in hitrejši regeneraciji organizma. In prav to sva midva tudi storila …

Na svetu je vedno več takšnih holističnih centrov, kot je MCCZ, vendar je takšen pristop v Sloveniji še vedno v povojih. Center MCCZ je zelo inovativen, zbrali so najboljše strokovnjake z različnih področij in pacienta resnično obravnavajo celostno.

Jaz pri svojih 40. in Miha 47. letih sva na vrhuncih svojega tempa. Najin vsakdan krojijo trije majhni otroci (in še dva iz Mihovega prejšnjega zakona), več podjetij (startupi, širitev v Srbijo …), zaključek gradnje hiše … Zaradi pokoronskega zagona po vsem stresu, skrbeh in izgubah, ki ga je prinesel čas, sva se znašla v čudnem ritmu utrujenosti, nenehne izčrpanosti, premalo spanja in nazadostnega posvečanja rednim obrokom. K temu sva dodala še veliko treningov, kar telo dodatno izčrpa. Nisva pa tega nadomeščala s pravim vnosom vsega, kar telo potrebuje. Ko sva na blogu tarnala o takšnem počutju, je ena izmed sledilk omenila terapijo – intravenozno infuzijo nutrientov, ki pomaga k izboljšavi imunskega sistema. Po cepljenju naj bi takšna terapija tudi dodatno obnovila telo. Zato sva se odločila, da obiščeva MCCZ in preizkusiva Mayerjev kotajl. Tam sta naju dobrodošlo sprejeli gospe Ana Vidič in Alja Dimic. Prijazno sta nama vse podrobno razložili in dobila sva intravenozno infuzijo nutrientov, po kateri sva se že prvi vikend počutila polna energije in spočita.

MCCZ, kjer do pacienta pristopajo holistično in celostno

Ana Vidič, mikrobiologinja in vodja medicinskega centra,  je v Ameriki živela 10 let, kjer je tudi študirala. In tam je dobila idejo za kliniko MCCZ. ”Tam sem med drugim prvič spoznala intravenozne terapije vitaminov in mineralov, ki so zelo priljubljene danes tudi pri nas. Poleg tega sodelujemo s Holistic Centrom oziroma Aljo Dimic in prav ta sinergija nam omogoča, da lahko nudimo celosten pristop.” Pojasnila je,da jeod točke, ko sta se s partnerjem odločila za odprtje medicinskega centra, do realizacije le-tega, bilo potrebno ogromno dela. Vse skupaj je trajalo približno dve leti, preden so center odprli. V tem času sta vzpostavljala strokovni team, financiranje, iskala prostore, zasnovala, katere dejavnosti bodo odprle center … Takrat je že sodelovala z Aljo Dimic.

Center obiskujejo tako mladostniki kot stranke srednjih let in tudi starejše generacije. Veliko in vse več se na njih obračajo ljude, stari med 35. in 45. letom, ko so na vrhuncu poslovnih poti, obenem pa morajo doma skrbeti za otroke (tako kot midva z Miho). Strokovnjakinja je pojasnila, da pri njih opazijo tipično izgorelost in je terapija nutrientov v tem primeru zelo učinkovita.

Mayerjev koktajl

”Majerjev koktajl, kot so ga poimenovali Američani, vsebuje vitamin C, B-complex, vitamin D, lahko pa tudi minerale. Vsako terapijo personaliziramo glede na potrebe posameznika.” Ana Vidič je dodala, da posameznik lahko izbira, česa bo imel v koktajlu več in česa manj, ampak pomembno je, da pred terapijo opravijo krvno analizo in šele nato predlagajo željeno sestavo koktajla.

Zakaj je ta terapija dobra? Kakšne so njene prednosti? ”Kot vemo so vitamini in minerali hranila, ki pripomorejo k boljšemu delovanju imunskega sistema. Pri izčrpanosti, izgorelosti, po preboleli virozi ali zgolj pri slabem počutju, je pomembno, da našemu organizmu ponovno pomagamo priti v ravnovesje.”

Po prvi takšni terapiji sva se odločila, da nadaljujeva. In glede na prvotno krvno sliko, ki je pokazala blago vnetje in rahla odstopanja v hemogramu, so nama svetovali vsaj dve terapiji v enem mesecu. V nadaljevanju nama bodo preverili krvno sliko in se po potrebi odločili za dodatno terapijo. Drugače pa je pogostost takšnih terapij odvisna od posameznika. Če razberejo, da gre za izgorelost, odstopanje v krvni sliki, oslabljen imunski sistem, svetujejo vsaj tri terapije v enem mesecu, v nasprotnem primeru zadostuje že ena sama terapija. Terapija se nato opravi po potrebi. ”Včasih se radi pošalimo, da je lahko stranski učinek terapije nutrientov strah pred vpodom igle. Do sedaj nismo imeli poročanja o neželenih učinkih, saj so odmerki vitaminov nizki in tako ne povzročajo nikakršnih težav. Svetujemo le zaužiti več tekočine na dan prejema terapije,” je razložila strokovnjakinja. Pri nas se takšna terapija šele dobro uveljavlja, vendar opažajo, da je iz meseca v mesec več zanimanja.

Kaj naju še čaka v MCCZ?

Mene bodo vsekakor obravnavali celostno, saj se je pokazalo, da moja utrujenost izvira iz ščitnice.

Tako bodo uvedli tudi terapijo za znižanje ščitničnih protiteles. Miha je že obiskal njihovega izjemnega manualnega terapevta Jako, ki mu bo pomagal pri bolečini v rami. Potrebnih bo več terapij, zato bosta Jaka in Miha naredila program zdravljenja. ”Glede na vajin tempo vsakdana, bi bilo zaželjeno, da poslušata svoje telo in se ob prvih znakih izčrpanosti, oglasita pri nas. Seveda pa je zelo pomembno, da v vsakdan vneseta tudi dovolj športnih aktivnosti, zdrave prehrane in kar je ključno – dovolj spanja,” nama je priporočala Ana Vidič. Meni so še zanimive in so mi tudi priporočali PRP terapije, ki so novost pri njih. To so t. i. terapije trombocitne plazme. Trombociti so regenerativni in protivnetni, zato zelo učinkovito in po naravni poti dosežemo mladosten videz obraza.

Kako pa vi premagujete utrujenost, krepite imunski sistem in se borite s stresom? Imate še kakšen dober nasvet za naju?

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.