Resnične izpovedi

Zakaj so preventivni pregledi izjemno pomembni?

Biti v vlogi poslovneža dandanes ni lahko, saj njegov delovnik traja od jutra do poznih večernih ur, uskladiti pa ga mora tudi z družinskimi obveznostmi. Hiti z enega sestanka na drugega, večkrat je postavljen pred težke odločitve, ki zahtevajo od njega modre rešitve. Stres, nespečnost in obilica dela lahko vplivajo tudi na njegovo zdravje. Če želite ostati zdravi, če želite preprečiti razne bolezni in spremeniti svoj življenjski slog, je priporočljiv preventivni pregled pri zdravniku. Menedžerski pregled vam lahko reši življenje.

Svoje zdravje morate ceniti, ne glede na to, kakšen je vaš tempo življenja. Postaviti ga morate na piedestal in samo vi lahko poskrbite, da se boste vsakodnevno polni moči, volje, elana in energije soočali s številnimi izzivi. Imeti se morate dovolj radi, da ne pozabite na zdravje. Ne odlašajte na jutri, mislite nase že danes! Wallace Delois Wattles globokoumno pravi: “Človeški prvi korak mora biti ta, da se nauči, kako misliti na popolno zdravje; in njegov drugi korak, da se nauči jesti, piti, dihati in spati na popolnoma zdrav način. Številni poslovneži po svetu sami sebi podarijo preventivni pregled, ker želijo sebi dobro, ker želijo vedeti, kako zdravi so, in biti opozorjeni na morebitne pokazatelje bolezni.

Med njih spadava tudi midva z Miho. Enkrat letno se odločiva za večji pregled in izbereva enega izmed ponujenih menedžerskih paketov, ki jih ima na voljo Diagnostika Clarus. Zakaj tega ne preskočiva? Ker verjameva, da lahko prepreprečimo nekaj hudega, če je vse skupaj pravočasno odkrito. Gre tudi za nekakšno potrditev, da sva na dobri poti. Lahko spremljava svoj trud, ki ga vlagava v zdravo življenje (se aktivno ukvarjava s športom in skrbiva za uravnoteženo prehrano). Letos sem recimo opravila mini menedžerski pregled v Diagnostiki Clarus in sem kot mamica treh otrok in ženska, ki je vedno v pogonu, izjemno ponosna na svoj rezultat Body Composition Analyzer, narejen z aparatom Tanita. Lahko vam izdam, da sem zelo zdrava in da je moja metabolna starost 24 let. Še enkrat sem dobila potrditev, da se moje potenje pri teku in v fitnesu izplača.

Zakaj na preventivni menedžerski pregled?

Z raznovrstnimi preiskavami na menedžerskem pregledu izveste več o svojih zdravstvenih težavah, ki so mogoče ta hip majhne, a lahko prerastejo v resnejše. Ne dovolite si, da vas bolezen prehiti, bodite hitrejši od nje. Zdravniku lahko zastavite kakršno koli vprašanje, on pa vam na podlagi dobljenih testnih rezultatov svetuje. Vzame si čas za vas in vašo poglobljeno analizo zdravstvenega stanja. Prejmete vse izvide, ki jih nato shranite v vašo zdravstveno kartoteko in so v pomoč vašemu osebnemu zdravniku pri postavljanju nadaljnjih diagnoz. Preverite, kakšna je družinska nagnjenost k boleznim, in opravite osnovne preiskave.

Na menedžerskem pregledu se pogovorite o vašem življenjskem slogu, izveste, kaj so vaše nezdrave navade in kako se jim upreti. Ohranite zdravo srce, ne dopustite, da vas tako na poslovni kot zasebni poti ovirajo visok krvni pritisk, povišan holesterol, diabetes ali prekomerna telesna teža. Skupaj s terapevtom obvladajte znake izgorelosti in depresije ter se naučite nadzorovati stres. Podarite si umirjeno in srečno tako poslovno kot zasebno življenje.

Kaj vključuje menedžerski pregled?

Poudarjamo, da je menedžerski pregled preventivni pregled, ki je sestavljen iz velikega nabora specialističnih pregledov in preiskav. S pomočjo njih izveste, kakšno je vaše zdravstveno stanje, zdravnik pa vas hkrati opozori na tvegane dejavnike za obolevanje. Preprosto naredite ogromno – lahko preprečite bolezni, preden se razvijejo. V Diagnostiki Clarus izhajajo iz vas samih, vaše stopnje zahtevnosti delovnega mesta in s tem povezanega stresa, s katerim se vsakodnevno soočate. Za vas so pripravili sedem različnih programov menedžerskih pregledov, ki se razlikujejo po obsežnosti. Srednje obsežni so namenjeni srednjim menedžerjem, najbolj obsežni pa najvišjim menedžerjem. Nikar ne recite, da zase nimate časa. Da nimate časa za preventivni pregled. V enem dnevu na enem mestu lahko izveste vse. Ustavite se za menedžerski pregled.

Pregled Diamantni Clarus vsebuje obsežen nabor laboratorijskih preiskav, kar 15 zdravnikov specialistov pa sodeluje pri oceni vašega zdravja ter vam obenem svetuje.

Program Menopavza je namenjen ženskam ob prvih znakih menopavze. Opravite pregled pri specialistu  in se posvetujete o ohranjanju zdravja v novem obdobju.

Priljubljen program Enodnevni Clarus vam nudi obsežen nabor laboratorijskih preiskav, 11 zdravnikov pa se vključi v oceno vašega zdravstvenega stanja in posvet.

Pregled Fit Clarus je namenjen športnikom, ki se želijo s športom ukvarjati na zdrav način in biti še učinkovitejši. V program preiskav, svetovanje in preglede je vključenih sedem zdravnikov specialistov.

Pregled Srčni Clarus je preventivni kardiološki pregled, s katerim odkrivajo morebitne bolezni srca in ožilja. Pri preiskavah in svetovanju sodeluje šest zdravnikov specialistov.

Pri menedžerskem pregledu Zlati Clarus vas čakajo številne laboratorijske preiskave, ocena tveganja za nastanek bolezni in nasvet za ohranjanje zdravja osmih zdravnikov specialistov.   

Menedžerski pregled Srebrni Clarus vam omogoča številne laboratorijske preiskave, sedem zdravnikov specialistov pa se vključi v postavitev vaše zdravstvene slike.

Najmanjši preventivni pregled je Modri Clarus, pri katerem sodeluje pet zdravnikov specialistov, vključene pa so mnoge laboratorijske preiskave, oceno tveganja za nastanek bolezni in nasvet za ohranjanje zdravja. 

Na voljo pa so tudi MINI Clarus pregledi, ki so prilagojeni glede na vaše zdravstveno stanje ali težave oz. odkrivanju določenih sprememb, ki vodijo do bolezenskih stanj.

Skrb za zdravje je vaša odgovornost, razumeti morate, da tako veliko vlagate v svojo prihodnost. Četudi se danes odlično počutite, ni nujno, da bo jutri tako. Ne zanemarite znakov, ki vam sporočajo, da se morate posvetiti tudi sebi. Na preventivnem pregledu se pozanimajte, kaj se skriva v vas, in ponotranjite nasvete priznanih in usposobljenih zdravnikov. Motivirano usvojite zdrav način življenja in bodite dober vzgled otrokom. Čuvajte svoje tako fizično kot psihično zdravje, preprečite razna obolenja in živite kakovostno. Zavedajte se, da je zdravje vaše največje bogastvo.

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.