Resnične izpovedi

Za popoln počitek tudi na dopustu: My Dream Journey posteljnina

Prijateljici Ana Granda Jakše in Brina Strman sta strnili svoje znanje in izkušnje ter na tržišče lansirali My Dream Journey, ki ponuja funkcionalno, trpežno in iz kakovostnih materialov posteljnino za avtodom, prikolico, plovilo in dom, ustreznih dimenzij. Njihove rjuhe, ki jih preprosto namestimo na vzmetnico, in ostanejo na mestu tui po nočnem premetavanju po postelji, 2many4granny že zvesto uporablja.

Kdaj in zakaj se vam je porodila ideja za podjetje My Dream Journey? Kakšni so bili vaši začetki?

Ideja za podjetje My Dream Journey se je porodila spontano. Kot dolgoletni uporabnici avtodoma (in prej prikolice) mi je šlo vedno »na živce«, da nisem za v avtodom imela ustreznih rjuh, saj velikosti klasičnih rjuh, ki sem jih lahko kupila, niso bile ustrezne za ležišča v avtodomu. Kar pa je seveda posledično pomenilo, da smo se zbujali na razmetanih posteljah na golih vzmetnicah. Prijateljica Brina Strman, ki je sicer po izobrazbi modna oblikovalka in je kasneje študirala industrijski dizajn, je po razmisleku, kako narediti ustrezno rjuho, prišla do rešitve o zategljivi rjuhi, ki je bila po najinem mnenju zanimiva in je naletela na dober odziv.

Kdo se skriva za blagovno znamko My Dream Journey?

Kot rečeno, se za blagovno znamko skrivava prijateljici in solastnici podjetja Ana Granda Jakše in Brina Strman, seveda pa tudi šivilji ter super dobavitelji za kvalitetno blago in vse ostale artikle. Z ekipo, ki jo imamo, iz proizvodnje in prodaje posteljnine in uporabnega tekstila vstopamo tudi na področje celostnega svetovanja za opremo vseh vrst prostorov. 

Kaj je vaše glavno vodilo za ustvarjanje posteljnine?

Naše vodilo je predvsem ustvarjanje posteljnine, ki je funkcionalna, trpežna in iz kakovostnih materialov. Že od začetka sva vedeli, da ne želiva rjuh in posteljnine iz jersyja. Meniva, da ljudje premalo pozornosti namenimo kvaliteti posteljnine in blaga. Če smo postali bolj ozaveščeni glede materialov pri oblačilih, pa smo pri posteljnini (v kateri preživimo kar nekaj časa dnevno) zelo nekritični. V bistvu sem se dobro zavedala tega šele, ko sem bila prvič na največjem sejmu za hišni tekstil v Frankfurtu. Pekoč vonj kemikalij in barv iz hale, kjer se trguje s blagom in ceneno posteljnino, mi je za vedno ostal v nosu. Morda samo za primerjavo – za ceno kompleta posteljnine za eno ležišče, ki jo kupimo v nizkocenovnih trgovinah, v našem podjetju ne kupimo niti dva metra blaga. Za oris – za izdelavo ene prevleke za odejo ga potrebujemo več kot štiri.  

Zakaj je pomembno, da si tudi na dopustu z avtodomom, prikolico ali plovilom privoščimo spanec na udobni posteljnini?

Udobje nam zagotavlja predvsem to, da se zares spočijemo, čemur naj bi bili dopusti namenjeni. Seveda pa se zavedamo, da smo si ljudje različni glede zahtev in prioritet. Mene osebno moti, da se zbujam direktno na vzmetnici, pa tudi izgled postelje mi je zelo pomemben.

V čem se posteljnina za avtodome, prikolice in plovila razlikuje od tiste, ki jo uporabljamo doma?

Predvsem je razlika v dimenzija in velikosti rjuh. V počitniških vozilih in plovilih so ponavadi oblike in dimenzije čisto drugačne od domačih vzmetnic, saj se vse prilagaja funkcionalnosti izrabe prostora. Velikosti in dimenzije ležišč se prilagajajo prostoru, ki je na voljo. Zato se poleg odstopanj v velikosti ležišča pogosto še rezana v določenih kotih ali okroglinah. V bistvu sem mnenja, da bi bilo uporabnikom najbolj prijazno, da bi bilo nekaj takega, kot je rjuha za tako »ekstravagantne oblike in dimenzije«, vključeno kot osnovna oprema pri nakupu novega produkta, oziroma da je vsaj na voljo kot dodatna oprema. Nekaj blagovnih znamk to že ponuja, večina pa ne.

Imate rešitev tudi za ločena in sredinska lezišča, ki so ozka in je vzmetnica drugačnih dimenzij? Ali se dobi ustrezne velikosti rjuha?

Seveda. Imamo osem standardnih velikosti, ki jih imamo praviloma na zalogi in so primerne tudi za vsa vzdolžna ležišča, je pa res, da sredinska ležišča po navadi delamo »po meri«, saj je sredinsko ležišče sestavljeno pogosto iz dveh kosov in potem se kupci odločajo, kaj jim najbolj ustreza.  Pri plovilih so standardne velikosti rjuh največkrat ustrezne za pograde ter ležišča pod krmo plovila. Za ležišča v premcu (V – oblika) praviloma izdelujemo rjuhe po meri.

Kako poteka namestitev My Dream Journey rjuh?

Rjuho namestimo tako, da najprej na obeh straneh elastiki zategnemo, tako da čim bolj zmanjšamo obseg, elastiki zatisnemo z zatičema, rjuho namestimo na vzmetnico (najbolje je, da vzmetnico dvignemo, da rjuha pride čim bolj pod ležišče in jo nato spuščamo, če je potrebno) in jo na koncu čim bolj enakomerno porazdelimo okoli ležišča.

Iz kakšnih materialov so izdelane? Kakšen je postopek izdelave?

Rjuhe so izdelane iz treh vrst bombažev, in sicer iz platna, perkala in satena. Izdelujemo in izrezujemo jih ročno, saj je izdelava dokaj zahtevna. Če je navadna jogi rjuha v profesionalni šivalnici za rjuhe izdelana v minuti (ali še manj), je tukaj čas izdelave bistveno daljši.

Ali lahko poleg velikosti napenjalnih rjuh izbiramo tudi barvo, vzorce, material …?

Naše rjuhe so za enkrat vedno enobarvne, na izbiro je material, največ izbire (kadar govorimo seveda za posamezen kos rjuhe) je pri satenih. Barve izbiramo glede na to, da nekako sovpadajo z notranjostjo počitniških vozil, saj je le ta lahko včasih zelo pisana, tako da so nevtralne barve nekako najbolj dobrodošle. Prostor lahko naknadno barvamo z dodatki. Estetski vidik je za nas zelo pomemben. To je tudi razlog, da poleg rjuh ponujamo tudi prevleke za posteljnino.  

Ali je takšna posteljnina za avtodome in plovila visokega cenovnega razreda?

Rekla bi, da je naša posteljnina srednjega cenovnega razreda, seveda se po ceni in seveda tudi po kvaliteti nikakor ne more meriti s posteljninami, ki so na voljo recimo v Ysku, Lidlu, Hoferju … To tudi ni naš namen in tega tudi ne moremo izdelati. Prav tako je malenkost dražja od posteljnine slovenskih ponudnikov, ki večino posteljnine sploh ne šivajo sami, vendar jo izdelujejo v Turčiji, Pakistanu … Naše blago je stkano in barvano v italijanskih predilnicah, lan pa je pridelan in stkan v Litvi.

Kako je treba takšno posteljnino vzdrževati? Pri koliko stopinjah Celzija jo lahko peremo? Ali jo lahko sušimo v sušilnem stroju in likamo?

Vzdrževanje ni posebej zahtevno oziroma se ne razlikuje dosti od ostalih posteljnin. Lahko se seveda suši v sušilnem stroju, vendar našim kupcem vedno svetujemo, naj posebno rjuhe in posteljnino iz perkala ne posušijo do konca in naj jo še vlažno likajo.  Prav tako pri likanju pazimo, da z visoko temperaturo ne likamo čez zadrge ter elastike. Prav tako za obstojnost barv ne priporočamo uporabe belil, pri prevlekah za odeje, ki imajo zadrge, priporočamo pranje z zaprto zadrgo.

Kje vas lahko najdemo, če želimo izbrati posteljnino za avtodom, prikolico ali plovilo in seveda za dom?

Naša ponudba je na voljo v spletni trgovini, sicer pa trenutno odpiramo razstavni salon v Novem mestu na Glavnem trgu. V času, ko so še bili sejmi, smo se v sodelovanju z različnimi ponudniki vozil predstavljali tudi na raznih sejmih po Sloveniji. Posteljnina je na voljo in ogled tudi pri nekaterih trgovcih s počitniškimi vozili ter opremo za caravaning in prosti čas.

Kakšna vprašanja vam najpogosteje zastavljajo stranke oz. uporabniki? Kako so stranke zadovoljne z vašo posteljnino?

Naši uporabniki največkrat potrebujejo nasvet glede ustreznosti dimenzije ali pa morda nasvet glede izbire materiala. Glede na to, da se stranke ponovno odločajo za nakup posteljnine in da pritožb še nismo prejeli, sklepamo, da so stranke s posteljnino zadovoljne. Seveda jo tudi pohvalijo.

Kakšno je povpraševanje po napenjalnih rjuhah My Dream Journey? Opažate v zadnjem letu porast?

Glede na to, da je celotna branža v porastu, je v skladu s tem v porastu tudi povpraševanje. Prav gotovo nekaj pripomore tudi to, da so kupci vedno mlajši. Počitniška vozila in plovila so stereotipno ljudje uvrščali nekam v tretje življenjsko obdobje, ko bo dovolj časa. Menim, da je ta stereotip presežen, posebej za avtodom lahko rečem, da je idealen za preživljanje prostega časa za mlade družine. Z mlajšimi uporabniki pa je vedno več tudi tistih, ki se nimajo časa ukvarjati s tem, kako bodo rešili problem z rjuhami. Pri starejših je še v navadi, da že vsak pozna kakšno šiviljo, ima doma šivalni stroj … Pri mlajših je drugače.

Kakšna je vizija podjetja v prihodnje? Si lahko obetamo nove produkte?

Najprej si želimo, da bi pridobili tudi kakšnega partnerja za trajnejše sodelovanje (ponudnika počitniških vozil in plovil). Glede na odziv uporabnikov in ostalih kupcev, ki kupujejo posteljnino tudi za domačo uporabo (ter glede na to, da odpiramo razstavni salon v središču Novega mesta), bomo razširili ponudbo za dom, v ponudbo dodajamo tudi čudovito otroško posteljninico, ki je izdelana iz nebeljenega perkala z našitimi okrasnimi elementi  v barvah, ki so novorojenčku in dojenčku blizu in jih lahko otipa. V ponudbo dodajamo tudi brisače iz vafla, odeje … Idej je zelo veliko.

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.