Izleti po Sloveniji,  Nekategorizirano

Z avtodomom v Prekmurje

Hurej, pred kratkim sta se na sončen vikend, očka Miha in njegov prijatelj Matic sšestimi otroki odpravila na pravo pustolovščino. Z dvema avtodomoma so se odpravili v Prekmurje. Kako so se imeli (ko mamic ni bilo zraven:)), ste si lahko ogledali na Instagramu in Facebooku 2many4granny.

Zagotovo ste že v naših prejšnjih vlogih (predvsem iz Toskane) zasledili, da smo se že pogosto družinsko odpravili na počitnice z avtodomom. Prvič smo se za to odločili pred 10 leti in od takrat z Miho prisegava na avtodom Sun Living. Prav vedno se obrnemo na naše zveste partnerje Adrio Mobil, a tokrat sva zaradi njihovih internih koronskih restrikcij moralapoiskati drugačno rešitev.

Z Miho sva si namreč zamislila, da se skupaj s prijateljem Maticem in šestimi otroki na začetku pomladi za vikend odpelje z avtodomoma v Prekmurje. No, ja, če sem iskrena, je to bila moja ideja. Nujno potrebujem prazno hišo. Ne, ne, za zabavo s prijateljicami (čeprav bi bila to super ideja J). Čaka me velika spomladanska čistilna akcija. Odločila sem se, ker se temperature že dvigujejo, da je čas, da v ospredju v omarah postavim spomladanska oblačila, zimska pa pospravim. Jupiii, sonček nas že razvaja in lahkotne oblekice, majice, jakne, hlače morajo priti na plan. Za vso družino, za kar pa bom rabila kar nekaj ur in takrat ne želim, da me kdo moti z vprašanji: ”Mami, kaj pa je to? Mami, kdaj bo kosilo? Mami, pridi se gremo igrat. Mami, kaj delaaaaaaš tako dolgo?”

Zakaj prav vedno izbereva avtodom Sun Living?

Potovanje z avtodomom, ko imaš majhne otroke, je idelano, ker si svoboden in jo en dva tri lahko popihaš slabemu vremenu. Ko otroci postanejo lačni, se lahko nemoteno ustavimo in pripravimo kosilo. V sekundi imaš vse pri sebi – posteljo, kopalnico, stranišče, hladilnik, štedilnik … Vse potrebščine, živila, kozmetiko, oblačila, igrače … imaš na dosegu rok, lepo pospravljene v ”potovalnih” omarah. Saj veste, da sem velika ljubiteljica reda in temu se ne odpovem tudi na dopustu.

No, pri avtodomu Sun Living jaz vidim te kvalitete, medtem ko bo Miha glasno poudaril, da je idealen za vse voznike. Ta avtodom ima ”naštudiran”  in mu ne predstavlja težav pri vožnji. Vozila Sun Living Adria Mobil izdeluje že več kot 15 let in ne samo da je notranjost vrhunsko zasnovana, avtodom nudi tudi udobnost, praktičnost, preprosto upravljanje garažnega prostora, varne sedeže za vse potnike, možnost ogrevanega rezervoarja za odpadno vodo, velika panoramska okna in še in še bi lahko naštevala.

In kako sva našla tokrat avtodoma Sun Living za očkovo pustolovščino z otroki v Prekmurje? Matej Okorn nama je prijazno stopil naproti. V prijateljskem klepetu z njim sva izvedela, kako se je začela njegova poslovna pot izposoje avtodomov. ”Leta 2007  smo z bodočo ženo, bratrancem in njegovo punco načrtovali izlet za prvomajske praznike na Sicilijo. Načrt je bil takšen, da gremo tja z avtom in šotori. Dva dni pred odhodom sem srečal prijatelja in pogovor je nanesel, da lahko od njegovega sodelavca najamem avtodom. Tako sem, seveda na svojo pest, najel avtodom za 17-dnevni izlet. Pripeljal sem ga na dvorišče in vsi smo ga začudeno ter zelo radovedno opazovali. Seveda smo bili na koncu vsi navdušeni, da je krojil usodo našega potovanja … Tako se je začela naša avtodomarska pot. Naslednje leto smo z istim avtodomom odpravili v Grčijo. Jeseni, leta 2009, malo pred rojstvom prvega otroka, sem prodal svoj motor (seveda ne za vedno J) in kupil svoj prvi avtodom. Čez dve leti sem kupil drugi avtodom in takrat se je začelo tudi resno oddajanje avtodomov. Ker se ta posel nekako ujeme in dopolnjuje z mojim avtoservisem ter me zanima, zdaj skoraj vsako leto kupim nov avtodom. Tako jih oddajamo približno šest.” Kot naša družina je tudi njegova zaljubljena v potovalne podvige z avtodomom. Ponavadi se na počitnice odpravijo spomladi in jeseni, večkrat tudi na smučanje, včasih se jim pridružijo tudi prijatelji. Zaupal nama je, da imajo v voznem parku avtodome Sun Living, ker predstavljajo dober kompromis med kvaliteto in ceno, pa še rezervni deli so dobavljivi v Sloveniji.

Naš klepet je kar trajal in trajal … Tako sva dobila potrditev, da se družine najraje z avtodomom odpravimo na počitnice za prvomajske praznike in v času šolskih počitnic najpogosteje na Hrvaško, v Italijo, Grčijo in Francijo.

Še nikoli niste potovali z avtodomom? Brez skrbi, pred odhodom vam Matej Okorn razloži prav vse. Res vse! Popolnoma spoznate notranjost in zunanjost avtodoma. Ne bo vam tuje upravljati z vsemi napravami, izveste resnično vse o dodatni opremi, delovanju stranišča, tendah, ogrevanju in mnogo drugem. Opozori vas na dimenzije in težo avtodoma, predstavi vam posebnosti pri vožnji in se skupaj z vami odpravi na testno vožnjo, tudi daljšo, če želite. Vas je strah, da se vam bo kakšno vprašanje porajalo med dopustovanjem z avtodomom? Vedno jih lahko pokličete in z veseljem vam bodo svetovali.

Miha vam sporoča: ”Na naslednje potovanje z družino se odpravite z avdodomom Sun Living. Ne bo vam žal! Kako sem jaz ”preživel” brez žene z mulci v Prekmurju, pa si oglejte na Facebooku in Instagramu 2many4granny. Sva z Maticem lahko spila kakšno pivo v miru, ko so otroci že spali? Uganete, kaj sva pripravila za osem vedno lačnih ”želodčkov”? Vas zanima, kako sva animirala šest različno starih otrok? Zagotavljam vam, da je bilo pestro.”

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.