Resnične izpovedi

Učinkovito z globinskim sesalnikom nad pršice v našem domu

To, da sem resnično redoljubna in želim imeti naš dom čist, že vsi veste. Eden izmed razlogov je tudi ta, da sem seznanjena, da si ga delimo s pršicami, ki sicer s prostim očesom niso vidne, ampak lahko povzročijo alergijo. In če imam možnost, da se teh parazitov znebim, no, ali pa da jih je vsaj manj, zakaj ne bi redno čistila naše hiše! Kaj vse počnem, da si s temi mikroskopsko velikimi bitjeci ne delimo bivališča, si preberite v nadaljevanju.

Ko sem pred leti zasledila prispevek o tem, kakšne so pršice in kako so dejansko videti, sem se zgrozila. Imajo osem nog in so videti kot najbolj grozni pajki (no, dejansko jih tudi uvrščamo med pajkovce). Čeprav jih ne vidimo, se skrivajo kot pravi paraziti v naših vzmetnicah, posteljninah, sedežnih, preprogah, odejah, zavesah … Mimogrede, starši, tudi v plišastih igračah in oblačilih se naselijo. Kaj jim daje moč oz. s čim se hranijo? Z našo odmrlo kožo, lasmi, dlakami in hišnim prahom. Res si ne želim, da bi kdo izmed družinskih članov zaradi njih imel alergijo. Ker dejstvo je, da alergijo povzroča iztrebek pršice. Sploh si ne želim, da bi zaradi pršice otroci kašljali, kihali, imeli težave pri dihanju ali z očmi. Sodelavka mi je dejala, da je tudi noro nadležen pri tem izcedek iz nosu in kožni izpuščaj. Vse skupaj se lahko razvije v alergijo in najini otroci imajo atopični dermatitis, zato so za to še bolj dovzetni.  

Kako v boj s pršicami?

Vam je zdaj jasno, zakaj nenehno čistim? In ne samo površno, ampak temeljito! Ne čistim samo tistih površin, ki jih vidimo. Ne pomivam in ne sesam le tal, ne brišem samo prahu takrat, ko se mi ljubi. Dejstvo je, da so naši domovi idealno prebivališče za pršice, zato sem malce bolj natančna in me boste pogosto videli, kako premikam vse po hiši, kako noro temeljito sesam vzmetnice …

Ves čas perem posteljnino in odeje. Berite: enkrat tedensko. Kljub temu da smo velika družina. Nastavim temepraturo na 60 stopinj Celzija, da pršice za vselej pokončam. Pri tem moram omeniti, da sem pozorna tudi pri nakupu odej in vzglavnikov in dam prednost tistim, kjer je že na etiketi zabeleženo, da so iz materiala, ki ni privlačen za pršice. Vem pa, da tudi obstajajo neke posebne prevleke proti pršicam za odeje in vzglavnike.  

Pravijo, da je dobro tudi, da je relativna vlažnost zraka doma med 40 in 60 odstotkov. To sicer mora Miha preveriti, če je pri nas res tako. Redno zračimo, tudi v zimskem obdobju.

Plus, ne glede, da se otroci ne morejo ločiti od najljubše igračke, ‘pliškoti’ redno končajo v pralnem stroju. Perem jih tudi pri 60 stopinj Celzija. Na glas pa moram priznati, da nisem velika ljubiteljica plišastih igrač ravno zato. Nimamo jih ogromno, vsak ima svojega ‘cartlčka’. Verjamem, da so super igrače tudi lesene, s katerimi lahko otroci krepijo svoje veščine in pridobivajo pomembna znanja. Zato boste pri nas našli ravno takšne in nad njimi so otroci prav tako navdušeni.

Na mnogih posnetkih ste že lahko videli, da prah vedno brišem z mokro krpo in čistilom. Nikoli ne počnem tega s suho krpo, tudi otroci, ki mi dostikrat pomagajo pri gospodinjskih opravilih, ne.

Sesanje tal in preprog je na dnevnem programu (zjutraj, še pred službo :)). Sploh zato, ker se otroci veliko igrajo tudi na tleh. Ne zavijam jih v vato, a čistoča je vseeno na visokem nivoju pri nas.

Učinkovito z globinskim sesalnikom nad pršice v našem domu

Tudi vzglavnike, stenske obloge iz tkanine v spalnici in predsobi ter sedežno redno sesam, približno enkrat mesečno. Pri tem uporabljam profesionalni globinski sesalnik Puzzi 10/1, blagovne znamke Kärcher, ki ga ”zaženem” za temeljito čiščenje sedežne, preprog, vzmetnic, avtosedežev … štirikrat letno. Zanj sem izvedela od sodelavke Manje, ki ga je zelo pohvalila. Najprej mi je posodila svojega in mi celo pokazala, kako deluje. Navdušena sem bila! Ko sem videla, kako umazana je voda po sesanju naše sedežne, sem takoj vzkliknila: ”To je to! Nujno ga rabimo!”

Ko sem se odločala za njegov nakup pred več kot enim letom in pol, so mi v prodajnem salonu razložili, da je s šobo za oblazinjene površine in s talno šobo, primeren za higienično in učinkovito čiščenje manjših do srednjih površin. Odlično, takoj so me pridobili. Z enim barom razpršilnega tlaka razpršilno-ekstrakcijska naprava zagotovi nežno globinsko čiščenje tekstilnih površin, tako da je skrb, da bi se med čiščenjem moji naljubši okrasni vzglavniki, sedežna ali preproga uničili, povsem odveč. Pa tudi komplicirano ni sesati tam, kjer ni veliko prostora, recimo pod sedežno, za njo, pod posteljo … Za to je na voljo ozka šoba.  Ima tudi prilagodljivo sesalno gumo, s katero brez težav očistim tudi zelo izpostavljene površine. Res je top z vsemi temi dodatki, tako da lahko očistim prav vse, kot bi bila profesionalka.

No, saj sem profesionalka. 🙂 Pravzaprav lahko s tem globinskim sesalnikom očistim tudi avtosedeže, kar je ob majhnih otrocih več kot dobrodošlo. Pa tudi po potovanju, ker takrat izjemoma tudi jemo malico na poti kar v avtomobilu, ker so najini ‘mulci’ non stop lačni in bi se zaradi tega morali ustavljati vsakih pet minut. Dejansko rezervoar z vodo enostavno napolnim v kopalnici in potem tudi en dva tri spraznim. Čeprav je na prvi pogled videti okoren, ga odlikuje super ergonomski ročaj, s katerim lažje upravljam, plus ročaj je nastavljiv po višini. Tako sem navdušena nad njim, da bo kar za vedno ostal v našem domu. Adijo, pršice! Dejansko pri nas tudi tako privarčujemo nekaj ”dinarčkov”, saj res pogosto čistimo, poskrbimo pa tudi za globinsko čiščenje avtomobila. Super je za družine z majhnimi otroki. Če se slučajno polulajo v posteljo, rumeni madeži en dva tri izginejo. In ja, uporabljajo ga tudi profesionalni servisi. Nedavno sem naletela na podjetje ČrnoBelo. Za njim stoji mlad par, ki ob redni službi ponuja tudi čiščenje z globinskim sesalnikom Puzzi 10/1.

Še enkrat, da na koncu poudarim, resnično je enostaven za rokovanje. Na YouTubu lahko najdete kratek posnetek, v katerem je vse jasno razloženo, kako se uporablja, kam se da čistilo, kako se izlije vodo. Po čiščenju z njim je občutno vidna razlika, zato ga priporočam prav vsem. Zavedati se moramo, da pol življenja preživimo v postelji in na sedežni, pa sploh ne vemo, koliko odmrle kože, las, umazanije, prahu gre z našega telesa. Postelje in sedežne so leglo živih bitij, umazanije, zato je, po mojem mnenju, izredno pomembno, da skrbimo za čistočo. Globinski sesalnik je učinkovit, praktičen, zelo dobro dela, poleg tega pa je vrhunske kakovosti. In res vam ni treba skrbeti – prodajalci v trgovini vam bodo vse razložili, kako se uporablja ter katero čistilo v prahu uporabiti.

vir: https://www.kaercher.com/si/profesionalni-program/cistilna-in-negovalna-sredstva/profesionalni-program/preproga/carpet-pro-cistilo-za-preproge-rm-760-classic-v-prasku-62958490.html

Zato vljudno vabljeni, da obiščete salon Kärcher, na Letališči cesti 29D, v Ljubljani.

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.