Resnične izpovedi

Tudi poleti ostajamo aktivni

Ja, tudi poleti smo aktivni. Tudi ob najbolj vročih dneh! Ampak, rana ura zlata ura. Takrat še temperature niso tako strašne, da ne bi mogla teči v naravi. In potem še ”oddelati” svojega treninga na fitnesu. Da ostanem fit in v formi, sledim številnim nasvetom, ki jih objavljajo vrhunski športniki na Rio Mare.

Že večkrat ste lahko prebrali, da ne morem živeti brez športa. Spremlja me od majhnih nog in ostajam mu zvesta. Jutro, tudi poletno, najraje začnem s sproščujočim tekom v naravi. Športne copate si obujem okrog pete ure zjutraj, ko vsi še sladko spijo. In sem že nazaj, ko je čas za urejanje in zajtrk. Še pred službo pa obvezno zavijem v fitnes dvorano, kjer treniram pod vodstvom izkušenega trenerja. Verjamem, da je pri teh letih izjemno pomembno, da ostanem v formi, saj tako skrbim tudi za svoje zdravje. Popoldne in za vikende pa ”skočim” skupaj z otroki na Šmarno goro. Tako tudi njih spodbudim, da se gibajo, da popoldne ne obležijo na sedežni pred televizijo. Na morju pa tako ali tako veliko plavam in se potapljam. Nisem ena tistih mam, ki leži ves dan v senci in bere knjigo, ampak moram biti tudi jaz, tako kot moji otroci, ves čas v pogonu. Če bi lahko, bi z njimi tudi plezala po igralih. Hihihi, kako bi me vsi čudno gledali. Ko nismo doma, ko ni v bližini vrha, ki bi ga osvojili, pa se ure in ure sprehajam ali tečem ob obali. Včasih sem ”vozičkala”, sedaj me otroci spremljajo s kolesi ali skiroji. Četudi imam tri, poiščem način in čas, da ne zanemarim vadbe.  

Poleg tega, da ne iščem izgovorov, da je prevroče za športne aktivnosti, se trudim čim več spati. Potrudim se, da ponoči spim več, kot sem v preteklosti. Tudi redno, zdravo in raznoliko se prehranjujem, ne preskakujem obrokov, jem večkrat po malem. In moram priznati, da v teh dneh prisegam tudi na Rio Mare Leggero in Rio Mare Natura. Izdelka sta namreč bogata z beljakovinami, ki prispevajo k razvoju in ohranjanju moje mišične mase, z vitaminom B12, ki poskrbi, da nisem tako utrujena in izčrpana, in z virom fosforja, ki prispeva k mojemu normalnemu sproščanju energije pri presnovi. Ostajam v formi, kljub temu da dobro jem! 🙂 Namreč, Rio Mare tuna z malo ekstra deviškega olja Leggero ima 60 odstotkov manj maščob v primerjavi z običajno tuno v oljčnem olju. Res je njami! Rio Mare Natura pa je tako ali tako moj zaveznik pri lahkotnem, a hkrati zelo športnem življenju. Všeč mi je, ker je ni treba cediti, je v lastnem soku z le kapljico vode. Priznam, da sem prav vesela, ko se Miha domisli kakšne nove jedi in jo izboljša s to tuno. Takrat jem zelooooo dobro, a potem nisem napihnjena, ker je kosilo res lahko prebavljivo.

Želim, da moji otroci vidijo, kako se zdravo živi. In da ni vse v grizljanju slanih prigrizkov ob gledanju filma. Življenje je lahko veliko več. In če si športno aktiven, te to napolni z neko energijo, ti da zadoščanje, da si naredil nekaj dobrega zase. Poskušam jim biti dober vzgled, seveda tudi Miha, ki je prav tako športni navdušenec. In mislim, da sva na dobri poti. Vsi zelo radi plavajo, kolesarijo, rolajo, plešejo, pozimi se sankajo, smučajo … tečejo pa tako ali tako neprestano. Verjetno so najprej začeli teči in šele potem počasi delati prve korake … Hahahaha, po mamici in očku. 🙂

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.