Resnične izpovedi

Šesttedenski izziv za 2many4granny: Konec starim razvadam … vrnitev v staro formo

Šport, zdrava prehrana, dovolj ur spanja, zadosti tekočine … Vse to spada k zdravemu življenjskemu slogu. To veva in se tega drživa. No, malce se nama je ritem porušil med korona časi. Ampak počasi se vračava na staro pot … Pridružite se nama pri 6-tedenskemu izzivu. Kako nama je pri tem v pomoč Perfect meals, izveste v blogu.

Zagrizena športnika

Kot sva že oba večkrat omenila, sva oba velika ljubitelja športa, predvsem v naravi. Ker v Sloveniji letni časi tega ne dopuščajo ravno celo leto, poskušava redni del treninga in nekaj kondicije vzdrževati na fitnesu. To nama je zelo priročno, ker je fitnes Millenium zraven najinih pisarn v BTC-ju. Čas zjutraj pred službo je po najinem mnenju optimalen. Tam se oprhava in greva potem v službo, ki je v neposredni bližini.

Izvajam redno telovadbo pod vodstvom trenerja Vida Koblarja že pet let, Miha pa štiri. Jaz sem bila tudi prej športno aktivna. Mnogo let sem profesionalno jahala, rekreativno sva oba ljubitelja smučanja in plavanja. Miha zelo obožuje hribe, nad čemer je navdušil tudi mene. Tudi otroke usmerjava v to smer in se vsi radi ves čas gibamo. To ne počneva samo zaradi lepe postave, ampak predvsem zaradi zdravja, ker nama to napolni baterije, odvzame stres, predvsem pa kvalitetno preživljamo čas skupaj in vidimo veliko lepega na poti, ko se športno udejstvujemo. Otroci so tudi zelo navdušeni nad morjem in možnostjo plavanja.

Kopalke iz nove kolekcije Intersport – Firefly

Slabe razvade v korona časih

Med korono pa se nama je ritem zelo podrl. Cele dneve smo skakali med ”zoomom”, svojimi sestanki, obiski pisarne, urejanjem otrok, ki so se šolali na daljavo, varstvom tistih, ki še niso šoloobvezni … Bila sta prisotna strah in depresija, kako bo šel poslovni svet naprej, ob velikih kreditih … To naju je spravilo v velik krč in zelo sva si podrla ritem. Najini vrhunci v tem obdobju nedruženja so bili večerni pogovori. Dolgi … Zvečer sva klepetala in klepetala, brala, predvsem pa zelo dolgo gledala filme in priznati moram, da sva pregledala celoten Netflix. Posledično sva hodila spat zelo pozno, po dvanajsti uri, ob enih, dveh. Zjutraj pa sva vseeno morala vstajat v ritmu otrok, se pravi pred sedmo. Ko dolgo časa izvajaš takšen ritem spanja, se tvoje telo navadi. In naslednji dan, ko se vendarle odločiš, da boš šel spat prej, ti to ne uspe, ker si buden kot sova … Telo pa dobi premalo spanja.

Ko so se začele zadeve zaradi korone sproščati, pa je nastala obilica dela. Sledile so nove borbe, da se posel zažene nazaj … Novi projekti, nove ideje … Vse v duhu reševanja preteklega leta v duhu korone … In naenkrat nama je začelo primanjkovati spanja … Ker sva bila še vedno zelo delovno aktivna, premalo pa sva spala.

Posledično sva zanemarjala tudi sebe, in sicer v smislu hrane. Ker sva ves dan zakopana v posel, pozabiva jesti … prekineva s kosilom ali pa jeva živila, ki so popolnoma nezdrava. Fast food v ospredju … Daleč od petih obrokov, večinoma je to en obrok in še to zvečer. To sva zdaj prakticirala nekaj mesecev in se nama je že začelo poznati na zdravju. Kronična utrujenost, zaspanost, pomanjkanje energije, slabši ten kože, bolečine v želodcu … Hrana je bila resnično katastrofalna, obenem pa sva spila premalo tekočine.

Ko sva na Malti odšla teči, sva videla, da sva v bistveno slabši kondiciji. Jaz sem nekaj mesecev zlahkoto pretekla maraton dolg 42 km, zdaj pa sem komaj 10 km ”pretrimčkala”, daleč od mojega tempa.

Miho resnično zelo boli želodec, zato sva rekla, da se morava spraviti na dobra pota nazaj.

Kako se vrniti v staro formo?

Ugotovila sva, da si v tem trenutku, danes, ne moreva privoščiti kuhanja zdrave hrane. Ne moreva se osredotočiti na kuhanje, žal nimava časa za to. Našla sva pa odlično rešitev! Sodelavke v pisarni si za malico ali kosilo naročijo Perfect Meals. Preučila sva njihovo ponudbo in se posvetovala z nutricionistom.

To je to! Postavila sva si šesttedenski izziv, da se vrneva nazaj v formo, da si urediva zdrav ritem: dovolj spanja, zadosti tekočine in normalni obroki. Zjutraj po fitnesu si privoščiva shake, za kosilo in večerjo pa si izbereva nekaj od Perfect Mealsa. Prisegava na LCHF – zdrave obroke, beljakovinsko polne, ker veliko trenirava. In to zdaj izvajava … Nama bo uspelo povrniti staro kondicijo? Bova ostala na zdravi poti? Verjameva, da nama bo! J In da bova v prihodnje ohranila zdrav življenjski slog. Spodbujajte naju na družbenih omrežjih 2many4granny. Vsak nasvet je dobrodošel.

Prvo merjenje in tehtanje, 13. 5. 2021

Drugo merjenje in tehtanje, 20. 5. 2021

Program najinih treningov

   Tako izgleda najin športni urnik. Treningu moči, ki je že utečena stalnica, sva dodala še nekaj cardia in dovolj počitka.

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.