Resnične izpovedi

Vadba tudi pozimi

Zimske vremenske razmere me ne ustavijo. Me pa zavira »lenobnost« ob še vedno trajajoči koroni. ☹ Še vedno ostajam precej aktivna (kar pa bi bila še vsaj za 30 odstotkov bolj, če ne bi bila ves čas slabe volje zaradi situacije, v kateri smo) in k temu spodbujam tudi otroke. Sicer sem morala zaradi operacije prsi kar nekaj časa mirovati, pa vendar življenjski slog ostaja enak. Kaj vse počnemo kot 2many4granny pozimi?

Moja ljubezen do teka ne izpuhti niti pozimi

Tudi pozimi tečem, sicer nekoliko manj, a še vedno vsaj 2-krat tedensko. Ker sem imela pred novim letom operacijo, sem si vzela kar dva dolga meseca premora od vadbe. Sem pa nedavno spet začela migati, ne glede na dež in temperature pod ničlo. Pravzaprav zelo rada tečem, ko dežuje. Vseeno pa za tek izbiram dneve, ko ni ledu, ker si ne želim zviti gležnja. Če je vreme resnično slabo, grem raje na sprehod ali se podam v hribe.

Ko tečem pri nizkih temperaturah, imam obvezno rutko čez usta in nos, ker tako svoja dihala zaščitim pred mrzlim zrakom. Vedno zavarujem svoje gležnje, in sicer z gamašami. Brez kape in rokavic se ne odpravim ven. Za tek izbiram terene, kjer je možnosti za padec manj, in vedno že znane poti. Vedno imam obute športne copate, ki so bolj primerne za mrzlo in trdo podlago. Pozimi tako tečem dva- do trikrat tedensko, treningi pa so dolgi od 35 minut do ene ure. Izogibam se teku v temi, ker mi ni prijetno, vse je megleno in me je iskreno malo strah 😊.

Pridružila sem se tudi vrhunski spletni vadbi

Ker so trenutno fitnesi zaprti, se udeležujem on-line vadbe. Naravnost navdušena sem nad spletno vadbo, ki jo pripravlja Vitka Ritka. Švicalnica je top! Priložnostno se pridružim še kakšni drugi vadbi, ki jo ponujajo na spletu, pogosto pa delam vaje po programu, ki ga imam sestavljenega za vadbo na fitnesu in mi ga je pripravil osebni trener Vid Koblar.

Zelo veliko se gibava tudi z otroki

Doma se zelo veliko razgibavamo. Šola na daljavo je zahtevala uresničevanje določenega športnega programa, ki se ga mi vedno držimo. Seveda pa pomigamo še malo bolj.

Predvsem poskušamo biti čim več zunaj, kljub temu da so nižje temperature. Sneg maksimalno izkoristimo za zimske vragolije in pobegnemo na kakšen bližnji hrib ali vsaj sprehod in kepanje. Radi se sankamo ali odpravimo na zimski pohod. Pred kratkim smo bili na Veliki Planini − do vrha smo hodili tri ure. Mija in Gaja sta podvig zmogli samostojno, na kar sem zelo ponosna. Bravo, moji dekleti! No, Jaša pa je skrbel za najino dodatno športno angažiranost, saj je na sankah zaspal in sva ga izmenično vlekla vso pot do vrha. Ko je možno, tudi smučamo, če ne bi bilo korone, bi tudi plavali, kar sedaj pač ne moremo. Toplejše in suhe dneve izkoristimo za kolesarjenje, malo pa nas razgiba tudi pospravljanje doma 😊.

Tudi pozimi se prehranjujemo zelo zdravo

Tudi pozimi skušamo skrbeti za zdrav način prehranjevanja. Mogoče si malce pogosteje privoščimo jedi na žlico, predvsem pa so v ospredju juhe, ki nas ogrejejo. Drugače pa tudi v mrzlih mesecih prisegamo na veliko zelenjave in sadja, smutijev in nesladkanega čaja.

Sama se trenutno držim jedilnika, ki narekuje, da 12 ur ne jem. Moj prvi obrok je te dni po navadi kosilo. Zadnji obrok imam ob 20. uri, zato ne grem spat s polnim želodcem, kar prispeva k dobremu počutju. Pravzaprav mi manj hrane da več energije. Če pretiravam s količino, mi zmanjka moči za vse aktivnosti z otroki, gospodinjenje in delo. Za svoje zdravje skrbim tudi z raznimi vitaminskimi dodatki in zadostnim številom ur spanja. No, to zadnje mi ne uspe vedno, ker me premami dobra knjiga ali film.

Prosim za kak nasvet, kaj se še da početi z otroki čez zimo?

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.