Resnične izpovedi

Naša desna roka v kuhinji je …

Ni skrivnost, da se v kuhinji pri nas največ vrti Miha. Priznam, nisem ravno navdušena kuharica, a zato sem se poročila z odličnim kuharskim šefom. Pustimo šalo na stran … Čeprav zna pripraviti odlične jedi, mu samemu to ne bi uspelo. Njegova desna roka, pa kdaj pa kdaj tudi moja, je vse pogosteje palični mešalnik ProMix z različnimi dodatki. Ja, brez njega ne bi stepali, mešali, sekljali, rezali, miksali in penili kot vrhunski mojstri v izbranih restavracijah. In ker radi dobro jemo, je tudi nepogrešljiv na naših popotovanjih. 🙂

Pa začnimo lepo na začetku … Kdaj sem spoznala, da ne moremo živeti brez paličnega mešalnika? V obdobjih uvajanja goste hrane. Svojim otrokom sva želela ponuditi le najboljše. Svojim otrokom sva želela predstaviti paleto raznovrstnih okusov. Ker pa nisem želela niti jaz ali niti Miha ure in ure preživeti v kuhinji ob pripravi obrokov za najmlajše, ki šele spoznavajo različna živila, nama je bila idealna rešitev palični mešalnik. Kako preprosto je bilo zmešati ali sesekljati sadje ali zelenjavo, dodati malce začimb in kašica je bila pripravljena. Zmotno sva mislila, da se bo potem obdobju nabiral na njem prah, kajti pri nas so izredno priljubljene kremne juhe in omake, ki jih brez paličnega mešalnika nikakor ne bi mogli pripraviti tako odlično. Uporaben pa je tudi za pripravo odličnih krem, ki našim sladicam, predvsem tortam, dajo prefinjen okus.

Hitro pripravljeni zdravi prigrizki in obroki

Kot veste, prisegamo na zdrav in uravnotežen način prehranjevanja, česar se je včasih težko držati, ker je tempo življenja prehiter. A palični mešalnik ProMix je postal Mihova, pa tudi moja kdaj pa kdaj, desna roka pri stepanju, mešanju, sekljanju, rezanju, miksanju in penjenju. Nimava izgovorov, da ne bi pripravila zdravih prigrizkov in obrokov. Res so pripravljeni en, dva, tri, saj je s tehnologijo  ProMix mešanje hitrejše in enakomernejše, predvsem pa ni umazana cela kuhinja, kar pa ogromno šteje, saj nam tako ostane več prostega časa za naša družinska potepanja. Letos pa nas je spremljal tudi v prikolici na naših poletnih počitnicah, kjer se nismo želeli odreči domačim dobrotam.

Zakaj smo tako navdušeni nad paličnim mešalnikom ProMix? Ker z zmogljivim in trpežnim motorjem z močjo 800 W zagotavlja ravno pravšnjo moč za pripravo najokusnejših in najbolj zdravih obrokov, ki razvajajo naše brbončice po vsakodnevnih aktivnostih, kot so plavanje, kolesarjenje, tekanje, igranje, rolanje, sprehajanje, učenje … Uporaba je preprosta, še naši otroci ga znajo uporabljati, saj smo zraven dobili SpedTouch navodila za hitrost. Zakaj je to tako ‘kul’? Ker potem ni tistih slavnih nezgod, ko je vse naokrog po kuhinjskem pultu poškropljeno. Ker potem kuharju ni treba po kosilu še ure in ure ‘glancati’ kuhinje. Intuitiven regulator hitrosti namreč omogoča enostavno povečanje moči brez spreminjanja nastavitev. Na začetku pritisnemo počasi, da preprečimo škropljenje, nato postopno pritisnemo močneje, dokler ne dosežemo potrebne moči za posamezen recept in sestavino.

Pa ne samo to. Prepričani smo, da gre na naslednje potovanje z nami, saj se že vidimo, kako si pripravljamo odličen smoothie nekje daleč proč od doma. Palični mešalnik ima zraven namreč tudi lonček za pot, ki ima vgrajen pokrovček proti polivanju. Juhej! Podjetje Philips ve, da družina 2many4granny živi za potovanja. 🙂

Plus tega, otroci se ne zmrdujejo, da so v omaki, peni ali kremi kakšne grudice, saj palični mešalnik enakomerno meša. To pa mu omogoča edinstvena in napredna tehnologija ProMix, in sicer v obliki trikotnika, ki poskrbi za optimalen pretok hrane in najboljše delovanje. Vsakič znova dobimo najboljšo jed, ki nas popolnoma zasvoji, da jo potem kar nekaj tednov zapored uvrstimo na naš družinski jedilnik. 🙂

Še in še bi lahko naštevala prednosti paličnega mešalnika ProMix, pa ne bi končala. Nastavke lahko z enim pritiskom na gumb menjavamo, zaščitno rezilo zaustavi vsakršno škropljenje, velik sekljalnik obdela tršo hrano, z dodatkom za spinalno rezanje pa popestrimo obliko sadja in zelenjave v zabavne rezance, spirale in trakce. Mogoče prav zaradi slednjega tudi otroci že od prvih začetkov radi jedo sadje in zelenjavo, ker jim postreževa goro zdravja na njim privlačen način. Saj veste, da malčki raje pojedo tisto, kar je vizualno privlačno, kaj ne?

Super recept

Naj vam razkrijem skrivnost, kaj bo naslednjo nedeljo naša sladica. 🙂 Prepričana sem, da bodo otroci veselo ‘cmokljali’, ko jo bodo poskusili. Na spletni strani Philips je Miha zasledil super recept, ki ga delimo z vami.

Jogurtov mousse z medom

Sestavine

250 ml sladke smetane

250 ml grškega jogurta

1,5 čajne žličke medu

1,5 čajne žličke vanilijevega sladkorja

mandljevi kosmiči

poljubno sadje (banana, borovnice, melona, jagode, ribez, jabolka, slive, hruške ali drugo sezonsko sadje)

Postopek

Sladko smetano zmešamo z nastavkom za mešanje. Ločeno od smetane zmešamo jogurt, vanilijev sladkor in med. Ko so sestavine premešane, jih počasi z leseno kuhalnico dodamo smetani. V servirno posodico dodamo sestavine po plasteh: mandljevi kosmiči, sadje in povrh jogurtovo mešanico.

Mousse je pripravljen v petih minutah. Naj vam tekne! Nam zagotovo bo. 🙂 Se že veselim nedelje. 🙂

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.