Resnične izpovedi

Marin drive, Chowpatty beach in kraljevske poroke

Marine Drive je cesta, ki teče ob Mumbajskem zalivu Back Bay, in je poznana tudi pod imenom Queen’s Necklace (Kraljičina ogrlica), saj je zaradi svoje pravljične osvetlitve ponoči videti kot biserna ogrlica. 

Med samo cesto in morjem je speljana promenada, kjer se v drugače precej onesnaženem mestu lahko nadihamo svežega zraka in se sprehodimo do še ene mumbajske znamenitosti, imenovane Chowpatty Beach (plaža Chowpatty). Promenada na Marine drive-u nam je v večernih urah nudila pogled na množice domačinov, ki spremljajo prečudovite sončne zahode in se po tem okrepčajo na plaži Chowpatty, poznani po indijski hitri hrani, imenovani Bhel puri.

Marine Drive pa ni poznan le po sončnih zahodih, temveč tudi kot prizorišče porok bogatih prebivalcev Mumbaia. Prostori za poroke, ki se tako kot pri nas največkrat odvijajo ob sobotah, so velikosti nogometnih igrišč, kar ni čudno, saj se povprečno število svatov giblje med 2000-5000. Kot belki mi je bilo dovoljeno vstopiti na prizorišča treh porok, ki so potekale istočasno, in sicer dve hindujski in ena muslimanska. Blišč, ki se je kazal v okrasitvi prostora, nepregledni množici osebja in pa seveda bogato oblečenem številu svatov se je lahko meril le z evropskimi kraljevskimi porokami. Brat enega od ženinov mi je zaupal, da je omenjena poroka stala okrog 140.000 evrov, v večini primerov pa ta znesek celo krepko presega. Ko sem občudovala svate v pražnjih oblačilih, sem poleg notranje lepote videla tudi zunanjo lepoto indijskih moških in žensk. Ženske so v svojih sarijih in s prirojenim gracioznim načinom premikanja vse po vrsti bile videti, kot bi ravnokar prišle z modne steze. Za njimi pa prav nič ne zaostajajo postavni moški s pravilnimi potezami obraza. Oboji so obdarjeni s prekrasno čokoladno poltjo.

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.