Družinska doživetja,  Izleti po Sloveniji,  Resnične izpovedi

Doživetja, ki jih ne pozabiš …

Nigerijska modrost nam polaga na srce: ”Pravega prijatelja se drži z obema rokama.” In tako jaz resnično cenim prava prijateljstva, se za njih trudim in si za meni drage osebe vzamem čas. S prijateljico Tadejo (rasteva_skupaj) sva se za dan žena odpravili na razvajanje v Thermano Laško. Kako fantastično sva se imeli, lahko izveste na Instagramu. Ker sva bili obe tako navdušeni, sem se odločila, da za rokav pocukam Nino Pader Topole, vodjo marketinga v Thermani d. d., da mi zaupa malce več o tem čudovitem kraju, ki ponuja doživetja za vse generacije, obenem pa sprostitev za dušo in telo. To je kraj, kamor pobegneš pred vsemi skrbmi in obveznostmi ter spoznaš svet wellnessa oz. se prepustiš njegovemu vplivu na naše dobro počutje.

Vljudno vabljeni k branju zanimivega intervjuja.

Kaj pravzaprav za svojimi vrati skriva Thermana Laško? Komu priporočate obisk v želji po počitnicah, wellness oddihu in sprostitvi?

Mi smo družba dobrega počutja. Krepiti in vračati zdravje, skrbeti za dobro počutje naših gostov – to je naše poslanstvo, ki ga izpolnjujemo že skoraj 170 let. Zaradi svoje res pestre in raznolike ponudbe pa radi rečemo, da imamo zelo širok nabor obiskovalcev. Smo priljubljena lokacija za družinski termalni oddih, radi nas obiščejo ljubitelji kopanja, na sprostitev in regeneracijo se radi vračajo pari, seniorji, razširjene družine, saj ima prav vsak član družine pri nas svojo priljubljeno storitev. Seveda so na prvem mestu po priljubljenosti naši bazeni, ki se nahajajo pod edinstveno odpirajočo se stekleno kupolo. Ta je tudi naš zaščitni znak.

Za dan žena sem vas obiskala s prijateljico. Imeli sva se fantastično! 🙂 Ker vem, da je izbira vaših programov bogata, vas prosim, da razkrijte bralcem 2many4granny, kakšno wellness ponudbo ste pripravili za dnevna doživetja v vašem Wellness Spa centru za prijateljice, mamo in hčerko, mamo, babico, hčerko in vnukinjo?

Ženske imamo dandanes veliko opravkov in obveznosti. Pa tudi veliko skrbi. Ponavadi si težko vzamemo čas zase, v ospredje postavljamo vse druge. A vemo, da je pri vsem tem razdajanju za druge dobro vsake toliko pomisliti tudi nase. In zavestno načrtovati odklop, wellness pobeg. Včasih je vse, kar ženske potrebujemo, le kratek nekajurni oddih, po možnosti v družbi najboljših prijateljic.  V ta namen smo oblikovali Ladies Day ali Mini in Maksi wellness dan, kjer so na voljo kombinacije kopanja, savnanja in različnih wellness storitev. Očitno je kombinacija termalne vode, naših masaž in gostoljubnega osebja prava, saj gre za zelo priljubljene storitve pri nas.

Smo tudi priljubljena lokacija za družine in v ta namen smo tudi wellness storitvah naredili korak naprej ter osnovali t. i. Otroški wellness, v katerem je najbolj priljubljena storitev brez dvoma otroška čokoladna masaža. Otroci jo naravnost obožujejo! Kar je še toliko bolje, je to, da se otrok na svojo masažo odpravi v družbi mamice ali očka, ki v isti masažni sobi prav tako uživa v svoji masaži.  Na ta način otroci na njim prilagojen način spoznavajo svet wellnessa in sprostitve, ki je v današnjem hitrem in napornem tempu skorajda nuja. Obenem pa je to čas za povezovanje, za ”bondanje” otrok in staršev. Prav tako pomemben dejavnik dobrih družinskih odnosov.

Ampak to še ni vse. Mislili ste prav na vsakogar in imate na voljo tudi nekajdnevne pobege od vsakdanjih obveznosti, kateri vključujejo termalno-wellneški oddih. Sliši se super – medeno razvajanje, pivovski wellness oddih. Kaj vključujeta ti dve ponudbi in komu sta namenjeni?

Drži. Vse bolj kot wellness gostje, kot turisti, če želite, iščemo doživetja. Takšna, ki so lokalno obarvana, avtentična,  ki pripadajo kraju in njegovim ljudem. Laško je izjemno bogato mestece z izredno dediščino pivovarstva in čebelarstva. Lani smo obeležili 120 let organiziranega čebelarjenja v kraju, čez 2 leti Laško slavi 200 let najbolj prepoznavne slovenske pivovarne. Obe dejavnosti smo v Thermani na svoj način prenesli tudi v svet wellnessa in kulinarike. Na voljo je prav posebna pivovska ali medena kulinarika, v našem wellness centru pa prav posebne medene ali pivovarske wellness zgodbe. Letos smo zasnovali prav posebne tematske oddihe, ki povezujejo vse našteto in goste popeljejo k spoznavanju kraja in njegove dediščine na prav poseben uživaško orientiran način.

Roko na srce, naš današnji tempo je zelo hiter. Družina, služba, dom in še in še bi lahko naštevala. Ampak vi imate rešitev tudi za sprostitev uma, duše in telesa, kaj ne? Priporočate joga program in meditacijeske vaje, da ohranimo ravnovesje in ostanemo kos vsem izzivom, ki nam jih prinaša življenje?

Dobro desetletje nazaj je v Thermani Laško nastal ayurvedski center. Ayurveda je svetovno znana šola, ki zagovarja dejstvo, da mora biti telo v harmoniji. Um, telo in duša morajo biti v ravnovesju. Če tega ravnovesja ni, se slej ko prej pojavi slabo počutje, bolezen. Ayurveda na telo gleda s holističnega principa in nas obravnava celostno. Pri nas deluje celotna ayurvedska ekipa, ki prihaja iz Indije – svetovne zibelke ayurvedske discipline. Naši ayurvedski wellness programi pa so namenjeni prav temu. Da vzpostavimo harmonijo v telesu in da se jo naučimo tudi ohranjati. Pri tem vam pomagajo naši ayurvedski wellness terapevti, joga mojster, ayurvedski kuhar … Za vse, ki iščejo odmik od napornega vsakdana, ki se želijo vrniti k sebi, osvojiti nova znanja, so ayurvedski programi kot našač za to.

Thermano Laško pa z veseljem obiščem tudi z družino, zato moram na tem mestu vprašati, zakaj se starši z majhnimi in veliki otroki tako radi vračajo k vam? Kaj so odlike vašega kopališča?

Brez dvoma vse družinske člane fascinira steklena kupola. Premera 40 metrov, ki se v lepem poletnem vremenu na široko odpre. Če pa se pojavi kakšna poletna nevihta, pa trdno zapre in pri tem kopanje ni prav nič ogroženo. Imamo več kot 2200 kvadratnih metrov vodnih površin, kar zagotavlja izjemno zabavo za vse družinske člane. Poleg bazenov so tu še jacuzziji, pa tobogani, otroško čofotališče za najmlajše … Za starše je sila pomemben tudi hiter prehod od hotelske sobe do bazenov (in seveda obratno, zlasti v hladnejšem delu leta), in ker voda hitro zlakoti, je nedvomno dobrodošla tudi bazenska restavracija, ki napolni lačne želodčke. Navdušujejo tudi wellness ponudba, naše gostoljubje in profesionalnost, številna doživetja v sami destinaciji … Kar veliko asov imamo v rokavu, če se lahko malo pošalim.

Prihajajo pa tako iz vseh slovenskih krajev kot tudi iz tujih, kaj ne? Imate veliko gostov?

Nadvse ponosni smo na to, da nas radi obiščejo domači slovenski gostje. Se pa dober glas širi v deveto vas, zato lahko pri nas zasledite tudi tuje goste, kot npr. iz Italije, Avstrije, Hrvaške … Zlasti nas radi obiščejo v času praznikov in šolskih počitnic.

In če postavimo v ospredje naše sončke, otroke … kaj vse njih čaka v Thermani Laško? Najini otroci so navdušeni nad Vodomčkom in Vodomčico, ampak to še ni vse, se strinjate?

Vodomček in Vodomčica sta naši pernati maskoti, ki jih otroci obožujejo in se nadvse radi stisnejo k njima v objem. Otroke obiščeta v hotelskem mini clubu, v katerem se posvečamo raznoraznim tematikam. Navdušuje tudi otroški wellness z otroško čokoladno masažo ali prav posebna ”čoko” nego obrazka. Tukaj je še posebna VR soba za malce starejše otroke. Prav posebna soba virtualnih doživetij ponuja raznovrstne VR igre in doživetja. V toplejšem delu leta je priljubljena točka naših družin tudi park z igrali v obliki gradu in t. i. čebelje uganke, ki nas popelje v svet čebelic … Veliko poudarka dajemo zadovoljstvu družin, ki nas obiščejo, ponudbo vseskozi dopolnjujemo in radi vidimo, da se k nam družine tudi vračajo, kar pomeni, da delamo dobro.

Če bi se na vas obrnil par, ki je noro zaljubljen … kakšen paket razvajanja bi mu ponudili?

Vsekakor Romantični oddih v dvoje ali povsem nov Wellness&Gourmet paket. Oba združujeta wellness užitke in izjemno kulinariko v uveljavljenih JRE restavracijah, ki se uvrščajo med top slovenske kulinarične zgodbe. Vse je že vključeno v ceno – od penine in zajtrka v sobi, romantične večerje, neomejenega kopanja in savnanja, pri Romantičnem oddihu je vključena tudi kopel … Res toplo priporočamo.

Veliko smo govorili o vaši ponudbi. Morda je čas, da v nekaj besedah strnemo, kaj so vaši paradni konji. Zakaj je Thermana Laško tako priljubljena in cenjena destinacija?

Naš temelj je termalna voda Laško. Ta znanstveno dokazano izboljšuje počutje. Potem je tukaj naša pregovorna gostoljubnost, zaradi katere se gostje prav tako radi vračajo. Visoka profesionalnost storitev je prav tako naš zaščitni znak, da sploh ne omenjamo tega, da predstavljamo terme, kjer se trudimo za udobje slehernega gosta, tudi tistega, ki se sooča s kakšnimi omejitvami (gibalnimi, prehranskimi …). Imamo torej termalno vodo – torej naravni dejavnik, imamo izkušnje, znanje, smo prijazni in gostoljubni. Vse to premoremo. Prihodnje leto bomo praznovali 170 let delovanja, kar pomeni, da naše poslanstvo – skrbeti za dobro počutje naših gostov – jemljemo zelo resno.

In ko smo že enkrat tam, imamo možnost raziskati tudi čudovito okolico. Kakšne mini in maksi izlete bi nam priporočali?

Pojdite na obisk k marljivim Šolarjevim čebelicam. Tam boste okušali različne variacije medu, okrasili svoje lectovo srce in se podali v čebelnjak. Ne zamudite obiska Polhove jame in domače malice globoko v jami – doživetje za vse družino, verjemite. Občudujte mesto iz Huma – laškega Triglava, kjer ob vetru igra prav posebna harfa. In seveda, ker smo v mestu piva, ne zamudite posebne sobe pobega, ki vključuje prav vse čute, tudi okus, in predstavlja odličen način družinskega ”teambuildinga”. Čisto blizu nas je tudi Celje z zgodbami grofov Celjskih, ali Zasavje, Posavje … Smo odlična lokacija za spoznavanje naše dežele, kar velja izkoristiti.

Mi že razmišljamo, kaj bomo počeli za veliko noč. Zagotovo se oglasimo tudi pri vas! 🙂

Dobrodošli pri nas. Za velikonočne in prvomajske praznike smo pripravili prav posebno ponudbo, do konca marca pa tudi prav poseben ”first minute” popust, ki ga nikar ne zamudite. Oba termina bo poleg vodne zabave v ospredju tudi obogatena animacija. Še to: otroci do dopolnjenega 5. leta bivajo pri nas vselej brezplačno, ostale podrobnosti pa najdete na www.thermana.si.

Se vidimo v Thermani Laško, kaj ne?! 🙂

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.