Blog

Ali otroci v britanski šoli v San Salvadorju nosijo copate?

Kot veste, bosta najini hčerki obiskovali britansko šolo v Salvadorju. Pred začetkom šolskega leta, ki se tu začne že avgusta, sva se morala pozanimati glede njihovih navad, šolskih potrebščin, urnika … Zelo zanimivo je dejstvo, da v San Salvadorju v britanski šoli učenci običajno nosijo čevlje namesto copat. Res pa je, da se ta praksa lahko razlikuje tudi med posameznimi šolami v državi.

Navajeni smo bili, da otroci oz. učenci v šoli nosijo copate. In najini hčerki sta bili navdušeni nad šolskimi copati CoZy, pa tudi sin jih je nosil v vrtcu (no, pa tudi doma je bilo to njihovo obvezno obuvalo, brez izjem!). Po mojem mnenju ni to samo udobno in praktično, temveč tudi higiensko. Ampak sedaj se bomo v Salvadorju morali navaditi na drugačne navade. V britanski šoli bosta obuti v čevlje, prepričana pa sem, da bosta ob vrnitvi domov po pouku rade volje takoj smuknili v šolske copate. 🙂 Saj sta tako navajeni, ker je njun korak potem udoben in hkrati varen. Copati CoZy se ponašajo z mehkostjo in ne drsijo. Kot mama veliko dam tudi na kakovost in copati so tudi zračni, izdelani iz 100 % bombaža, ki omogoča koži da diha. Pohvalim lahko njihovo fleksibilnost, kajti prednost je, da je spodnji del copata izdelan iz gibljivega podplata, ki omogoča boljšo fleksibilnost med hojo. Pri obuvanju ni tarnanja, en dva tri jih obujejo, saj je na vrhu všita elastika za lažje obuvanje. Plus – to resnično vidim kot veliko prednost – copate lahko perem v pralnem stroju pri 30 stopinjah Celzija. Nič neprijetnih vonjav, nič madežev, vedno so lahko tipi topi lepi. 🙂 Če bi vprašala hčerki in sina, bi zagotovo vsi v en glas zavpili, da so copati tudi zeloooo modni. Izbirajo lahko med različnimi barvami in vzorci. Najin sinko je tako navdušen nad copati, ki so ”posuti” z dinozavri, hčerki pa sta se zaljubili v rožnate copate s ‘kulskim’ napisom. Saj veste, zdaj je ‘barbie stil in’. 🙂

Kako prosti čas preživljajo družine v Salvadorju, izveste v blogu.

Zakaj je pravzaprav priporočljivo oz. super, da otroci v šolah nosijo copate?

Zaščita in varnost

Copati zagotavljajo zaščito otroških stopal pred ostrimi predmeti, kot so ostanki stekla ali drugimi, ki bi se lahko nahajali na tleh. Prav tako ščitijo pred morebitnimi poškodbami.

Higiena

Copati pomagajo preprečevati neposreden stik stopal otroka s tlemi, ki so lahko umazana ali okužena z mikrobi. To je še posebej pomembno v skupnih prostorih, kot so šolske učilnice ali jedilnice.

Udobnost

Copati so oblikovani tako, da nudijo udobje otroškim stopalom. Imajo mehkejše podplate, kar zmanjša utrujenost in nelagodje, ki bi ga otroci lahko doživljali med dolgimi urami v šoli.

Ohranjanje čistosti prostorov

Nošenje copat v učilnicah pomaga pri ohranjanju čistosti in urejenosti prostora.

Novo šolsko leto …

Dragi moji sledilci iz Slovenije, vem, da počasi pripravljate vse šolske potrebščine za novo šolsko leto. In ker bo sledil še nakup šolskih copat, jih izberite na cozy.si. Na telefonski številki 08 201 02 66 nudijo vse informacije in pomoč kupcem. Naj vam prišepnem, da je možnost nakupa 24/7, da je možno plačilo po povzetju, s kreditno kartico ali predračunu in da je brezplačna poštnina za naročilo nad 50 evrov.

In ne pozabite, da pride super prav tudi vrečka za copate. 🙂

Kako je bil videti naš prvi izlet v Salvadorju, pa si poglejte na posnetku, objavljenem na Instagramu. In če boste dobro opazovali, boste seveda videli, kako razigrano stopamo novim pustolovščinam naproti v natikačih CoZy.

Vašim šolarjem želim uspešno novo šolsko leto. Mi pa se javimo iz Salvadorja in vam poročamo, kako je v britanski šoli … 🙂

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.