Resnične izpovedi

Z novodobnim sesalnikom in čistilnikom je naš dom vedno čist

Rada imam čist in pospravljen dom. Naš recept ob tako veliki družini za to se skriva v sprotnem pospravljanju in čiščenju, ker časa za velike ‘generalke’, razen dva, tri dni letno, nimam. Poleg tega je zelo pomembna doslednost. Ključno je to, da sva z Miho otrokom dober vzgled. Dejansko velja – če sam za sabo sproti pospravljaš, če sam po kosilu odneseš krožnik z mize v pomivalni stroj, če ločuješ perilo, dnevno pospraviš posteljo itd., to otroci tudi vidijo. Odraščajo ob takšnih dejanjih, se tega navadijo in preprosto želijo posnemati starše.

Pri nas tudi nenapovedani gostje ne bodo našli umazanega in razmetanega doma. Marsikdo se sprašuje, kako je to sploh mogoče. Ampak kot sem omenila – dosledno in sprotno pospravljanje ter čiščenje sta vpeta v naše vsakodnevno življenje. Pa nisem samo jaz tako redoljubna, tudi mož je takšen. Tudi on sodeluje pri vsem, vsa gospodinjska opravila niso samo na mojih plečih, ampak smo vsi v vse vključeni po malem. Otroci so začeli pomagati takoj, ko so lahko. Že, ko so bili zelo majhni, ko so komaj shodili, sem skupaj z njimi zlagala igračke v škatlo. Za njih je to bila nekakšna igra. Ker je veliko otrok, je lažje, saj vsak dan vsakdo izmed njih pomaga le 15, 20 ali 30 minut. Smo velika družina, zato je možno delo razporediti med več članov.

Dnevno sesanje tal

Sprva sesalnika otrokom nisem dala v roke namensko za sesanje, ampak so ga uporabljali najprej kot igračo. Že, ko so začeli delati prve korake, so kdaj pa kdaj prijeli za sesalnik. Seveda je bilo vse bolj šala, igra. Pri štirih oz. petih letih so navajeni z majhnim in lahkim, ročnim sesalnikom posesati za sabo po šiljenju barvic, ko se jim drobtine stresejo po tleh … Pri sedmih letih Mija že zna zelo dobro posesati. Pri tem uporablja sesalnik, ki je povsem lahek in namenjen suhemu sesanju tal. 

Pri nas doma sesamo tla vsak dan, sedežna je na urniku enkrat na 14 dni, okrasne blazine, postelje, pod posteljami, za pohištvom pa sesamo enkrat na dva meseca. Zaupati vam moram, da boste pri nas prve zvoke sesalnika slišali že pred 6. uro ali po 22. uri, med vikendoma izjemoma čez dan. V hiši imamo le dve majhni preprogi, povsod so ploščice ali parket, tako da za približno 250 m2 potrebujem približno 20 minut.   

Prav je, da še enkrat izpostavim, da pri nas ne sesamo samo dekleta. To počne tudi Jaša z lahkim sesalnikom. Miha pa tako ali tako večkrat posesa naš dom. Želimo pomagati drug drugemu, ne glede na spol. Pri nas ne ločujemo – to so opravila za ženske, ta so za moške.

Prisegamo na najboljši sesalnik oz. čistilnik

Nad  čistilnikom Kärcher me je navdušila sodelavka Manja, ki ima doma zelo veliko aparatov te blagovne znamke za dom in zunanja opravila. Najprej mi je posodila svoj čistilnik Puzzi 10/1 in ko sem videla, kakšno umazanijo izvleče iz sedežne in preproge, sem ga nabavila tudi sama.

Še pobližje sem se s to blagovno znamko spoznala v Afriki, ko je bil kombi naš dom. Za sedem ljudi en mesec. V njem smo jedli, otroci so se igrali, risali, šilili barvice, pisali, spali … Na poti ni bilo avtopralnic in sesalnik je bil nujen pripomoček, ker v nasprotnem primeru bi nam zagotovo v avtomobil prilezle kakšne žuželke, ki bi naše drobtinice jedle, obenem bi se zagotovo širile neprijetne vonjave. Kärcher se mi je v tistem obdobju z manjšimi aparati zelo približal. Naš najboljši zaveznik proti umazaniji je bil majhen ročni sesalnik VC 5, ki je brez vrečke. Filtrirno kaseto, kjer so se nabirale smeti, ki smo jih posesali, smo preprosto izpraznili.

Trenutno imamo tako doma tri različne sesalnike oz. čistilnike Kärcher. Čistilnik Puzzi 10/1 je pravzaprav profesionalni čistilnik, idealen je tudi za vse čistilne servise. Uporablja se lahko za čiščenje oblazinjenih površin s pomočjo razpršilno-ekstrakcijske metode in globinsko očisti preproge, sedeže, kavče in ostale manjše oblazinjene površine.

Sesalnik VC 5 je, kot sem omenila, majhen, vendar zelo zmogljiv sesalnik brez vrečke, primeren za domačo uporabo – za notranje sesanje (prah in drobno suho umazanijo) in za gospodinjstva, ki nimajo veliko prostora za shranjevanje ali za na pot. Tako da Afrike ne bi dali čez brez njega, prav tako pa ne tudi poletja. V kampu, v naši prikolici, je zelo priročen, tako da ni samo naš dom čist, tudi prikolica je. Lahko pridete in preverite, ali imamo res tako čisto tudi na morju, kot pišem. 🙂

Čistilnik FC 7 Cordless  je tudi kralj našega doma. Slednjega sem si umislila pred kratkim in moram priznati, da sem nad njim navdušena. Zakaj? Ker mi pred umivanjem tal ni treba še sesati. Primeren je za vsakodnevno uporabo. S pritiskom na gumb na ročaju prilagodim dovajanje vode in hitrost valjev tlom, lahko celo povečam moč Boost, ko zagledam res trdovraten madež na tleh. Tla pa dobijo bleščeč sijaj, prisežem. Kot bi bila na delu profesionalna čistilka. Dejansko je čiščenje za 20 odstotkov temeljitejše in bistveno udobnejše ter hitrejše kot z omelom. V glavnem, gre za baterijski čistilnik tal, kateri s polno baterijo očisti okvirno 135 m².

Sesalniki in čistilniki so lahki, mogoče le model Puzzi 10/1 ne uporabljajo otroci, ostalim pa so kos in znajo rokovati z njimi. Ja, prisegam tudi na mokro sesanje. Otroci zelo hitro kaj polijejo in potem je takšen sesalnik s takšno zmožnostjo več kot dobrodošel.

Razlike novodobnih sesalnikov s preteklimi

Preden sem začela uporabljati sesalnike in čistilnike te blagovne znamke sem seveda naredila raziskavo. Želela sem boljše, kot sem imela v preteklosti. In ugotovila sem, da se novi sesalniki od starih modelov najbolj razlikujejo v: inovacijah (sesalniki so boljši na številnih področjih – večja moč, bolj optimalni in trajnostni materiali, boljši filtrirni sistemi itd.), trendih (čedalje je več baterijskih modelov brez kabla, imajo različnedodatke, kot so LED lučke itd.) in predvsem tudi uporabi (novodobni so lažji in enostavnejši za uporabo).

Tako da bi sesalnike in čistilnike Kärcher priporočala v uporabo vsem, ker gre za naložbo, ki traja leta. Ne pokvarijo se, na voljo imate tudi dober servis v primeru, da ga sploh potrebujete. Povrh vsega ima sesalnik ali čistilnik številne dodatne pripomočke, s katerimi si lahko olajšate delo. Skratka, namenjeni so tako domači kot profesionalni uporabi. Če ste ravno v nakupu sesalnika, si poglejte ponudbo sesalnikov za vsakdanjo uporabo (za notranje sesanje – prah in drobna suha umazanija), sesalnikov za suho/mokro sesanje (za notranje/zunanje sesanje – listje, voda, črepinje, lesni prah itd.) in specializiranih sesalnikov (za čiščenje preprog in pepela). Za profesionalno uporabo so na voljo sesalniki za suho sesanje (za notranje sesanje – prah in drobna suha umazanija), sesalniki za suho/mokro sesanje (za notranje/zunanje sesanje – voda, prah, groba umazanija,  itd.) in sistemi za odsesavanje (industrijske rešitve sesanja).

Ne, ni mi vseeno, kaj kupim. Tudi pri sesalnikih in čistilnikih sem pozorna, kateremu podjetju zaupam. Kärcher je družbeno odgovorno podjetje, ki je trajnostno naravnano – skrbijo za okolje, družbo in zaposlene, kar je samo še en dodaten plus za njihove izdelke, na katere prisega naša družina.  

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.