Resnične izpovedi

Naša malica na izletu, morju, v hribih …

Sončno vreme in daljši dnevi so kot nalašč za naša potepanja in raziskovanja. Spomladi in poleti si privoščimo več krajših izletov v gozd in v hribe, več tednov pa preživimo ob morju. Da se izogneva tarnanju otrok, da ne morejo več hoditi in da bi šli domov, ker so lačni, je malica za otroke obvezen del opreme. Kaj po navadi vzamemo s sabo?

Tunin namaz Patè

Na pohodu, v parku ali med poležavanjem pod senčnikom in čofotanjem v morju si moramo vzeti čas za malico, ker otroci vedo, da jih čaka nekaj slastnega. Že pred leti sva odkrila praktičnost kremnih namazov Rio Mare, ki jih otroci naravnost obožujejo. Z njimi lahko že doma pripravim slastne prigrizke ali sendviče, včasih pa tubo vzamemo kar s sabo in si jo vsak po želji namaže na polnozrnato žemljico ali kreker. Tunin namaz Patè v kombinaciji s češnjevimi paradižniki jim da moč, da lahko še naprej razposajeno odkrivajo svet.

Sadje in zelenjava

Imava srečo, vsaj tako pravijo drugi starši, da najini otroci radi jedo sadje in zelenjavo. Na jadranju kar hitijo, kdo bo prej pojedel kak košček lubenice. Slednja jim zelo tekne, saj se z njo odžejajo, pa še sladka je. J Ko pa jo skupaj mahnemo na primer na Šmarno goro, jim v posodico nareževa krhlje jabolk ali hrušk, včasih jih razveseliva z borovnicami, jagodami ali s češnjami. Trudiva se, da jedo sezonsko sadje, če je le mogoče. Jaša pa je tako ali tako najbolj vesel, če mu za malico na trakove narežem korenček. Naš mali zajček! J Pa tudi bučke in sladki krompir so že jedli med raziskovanju naših gozdov.

Energijske in sadne ploščice

Da jim nikoli ne zmanjka energije za skakanje, plezanje, vzpenjanje, tekanje … imam v svoji torbici vedno kakšno ploščico. Energijske iz oreščkov in suhega sadja so top! Pa še stopijo se ne, kot bi se mi čokolada. Top, top! Zanje je to odlična malica ali celo sladica na plaži, ko si za nekaj minut vzamejo premor od vodnih vragolij.

Oreščki

Vrečka oreščkov je prav tako odlična rešitev, ko nismo blizu trgovine in smo kje v ”divjini”. Orehi, lešniki, arašidi, mandlji, pistacija … ”Mljac, mljac!” bi rekli najini otroci.

Jogurt, kefir, sadna kašica …

Idej za malico nama z Miho res ne zmanjka. In če smo več dni naokrog, se trudiva, da imamo vsak dan drugačno malico. V naših nahrbtnikih boste našli tudi jogurt, kefir ali sadno kašico, ki poskrbi, da najini mulci ostanejo vsaj nekaj ur siti. Hihihi …

In ja, sva dosledna, da za malico niso sladkarije, kot so bonboni, čokoladice ali lizike, mogoče se kdaj pa kdaj razvajamo s sladoledom in to je to. Nas ne boste videli, kako se na izletu mastimo s slanimi prigrizki, temveč z zdravo različico mini obeda, s katerim vsi lepo počakamo do kosila ali večerje.

Kako pa vi premagujete napade lakote z otroki na poti?

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.