Resnične izpovedi

Torte, ki se ponašajo s pristnim okusom, kakovostnimi sestavinami in vizualno dovršenostjo

Šest let je zdrvelo, kot bi mignil. Imam občutek, kot da so mi včeraj na trebuh položili Gajo. Njen rojstni dan vedno obeležimo z družinskim praznovanjem in ker je najina hčerka sladkosneda, ji je torta pika na i. Tradicionalno smo se zanjo odločili pri mojstrici butičnih tort, specializirani prav za otroško ponudbo. Nino Nemanič, ki ustvarja torte s pristnim okusom, iz kakovostnih sestavin in domišljijsko dovršene, najdete na Instagramu pod profilom torte_nina_nana.

Mineva že osem let, od kar sva se z Miho lotila Minicityja, in takrat sva iskala nekoga, ki bi nam pri enem delu poslovanja pomagal. Na spletu sem naletela na zanimivo predstavitev Nine Nemanič, ki me je že takrat popolnoma očarala. In najino sodelovanje od takrat je tako poslovno kot tudi zasebno. Ker je tako talentirana, je nikoli nisem uspela prepričati, da stopi skupaj z mano pred kamero. Ampak ob Gajinem letošnjem rojstnem dnevu sem jo z dobro energijo (vsaj tako pravi ona 😀) uspela prepričati, da nekaj besed povem oz. zapišem tudi o njej.

Uresničuje svoje poslanstvo …

Izvedela sem, da je mojstrica butičnih tort Nina in ustvarja unikatne sladke dobrote pod imenom blagovne znamke Nina&Nana – sladke sanje. Kot grafična oblikovalka, ustvarjalka vsega lepega in strastna pekarica, je uspela združiti stvari, ki jo veselijo. Ponaša se z osvojenim drugim mestom pred 20 leti na Hitradiu Center, in sicer na natečaju za najboljšo torto po okusu in videzu. Pred 13 leti je spekla torto za prijateljičinega sina, ki je praznoval prvi rojstni dan. Prijateljica je bila navdušena, na njegovem drugem rojstnem dnevu pa je izdelala pravo umetnino v obliki traktorja. ”Moje sladke sanje so se začele 12 let nazaj, ko sem stopila na samostojno poslovno pot in  hvaležna sem, da lahko uresničujem svoje poslanstvo. Da bo moja poklicna pot tako sladka, si nisem mislila, je pa res, da sem se že od malega non stop vrtela po kuhinji in ustvarjala takšne in drugačne dobrote,” mi je zaupala.

V največje veselje ji je osrečevati otroke, in ni lepšega kot so iskrice veselja in sreče v otroških očeh, ko na torti zagledajo svojega najljubšega risanega junaka. To ji vedno znova daje potrditev, da je na pravi poti. Njeno poslanstvo je razveseljevati male in velike otroke ter uresničevati njihove sladke želje in dodati piko na i vsakemu praznovanju.

Sladke dobrote

Največ ustvarja za otroke, ostala praznovanja, poroke in razne pogostitve za podjetja. V posebno veselje so ji projekti, kjer lahko celostno oblikuje podobo sladke mize, od napisov, inventarja, personaliziranih sladic in dekoracije, ki sovpada z določeno tematiko. To je res nekaj za njeno ustvarjalno dušo in kreativnost, ki ne pozna meja.

Glede okusa pa je tako, da je to zelo relativna stvar, zato se vedno prilagaja željam naročnikov. ”Strmim k najboljšim sestavinam in ne odstopam od tega, tudi ko trend narekuje kaj drugega, Absolutno je vedno na prvem mestu okus in kakovostne sestavine in šele potem izgled torte in to je tudi moja filozofija. Uporabljam veliko oreščkov, kakovostno temno čokolado in sveže sadje. Povpraševanje je tudi po veganskih tortah, tortah brez oz. z manj sladkorja in tortah brez raznih alergenov, kot so gluten, oreščki, jajca,” je povedala.  

Prepričana je, da je torta kraljica vsake zabave in pika na i vsakemu slavju, pa naj gre za rojstni dan, obletnico, poroko ali pa kar tako za slajši dan. In s tem se tudi jaz popolnoma strinjam. ”Seveda velikokrat slišim, da je dekorirano torto škoda pojesti, saj je tako lepa in je šlo za njo toliko truda, jaz pa vedno odvrnem, da bi jo bilo škoda ne pojesti, saj vsebina šteje in ne toliko videz.” Na tem mestu moram izpostaviti, da starši res izbiramo torto tako, da se pozanimamo o vseh sestavinah, ki so v njej, prednost seveda damo naravnim in kakovostnim. In pri Nini ne boste mogli najti takšnega, ki vam ga ne bi mogla pričarati. Otrokom pa je vseeno bolj pomemben videz. Oni so navdušeni, če na mizi za svoj rojstni dan zagledajo torto, na kateri je njihov najljubši risani ali pravljični junak. Oni so očarani, če je na njej njihov priljubljen motiv iz vsakdanjega življenja, knjige …

Domišljija ne pozna meja

Nina je samouk in vse znanje je pridobivala sproti in tako je še danes. Vsak dan se kaj novega nauči. Domišljija ne pozna meja in presrečna je, da lahko skoraj vsako željo uresniči in s tem razveseljuje sladkosnede. ”Ideje so vsepovsod, pri otroških torticah si pred izdelavo velikokrat pogledam risanko, ki jo moram poustvariti na tortici. So primeri, ko se torta dela po dekoraciji prostora ali pa po oblačilih, ki jih bo nosil slavljenec. Kdaj pa kdaj dobim tudi skico od kakega otročka, vendar mi v večini primerov naročniki zaupajo in izdelavo prepustijo moji domišljiji.”

Dobro se z dobrim vrača

Njene sladke kreacije nastajajo v pravljični delavnici blizu Ljubljane. Vse tortice ohlajene pridejo do doma oz. kraja praznovanja, dostava po Ljubljani je namreč brezplačna. Top, kaj ne?! Zelo rada ima osebnostni pristop in za nemalo katerega slavljenca natančno ve, kakšne vse so bile njegove tortice od prvega rojstnega dneva naprej in kakšne okuse kdo preferira. Ona resnično točno ve, katere torte imajo najini otroci najraje. 😀 Nina poudarja: ”Sem zelo prilagodljiva in še vedno delam vse na zaupanje. Verjamem v dobro ljudi in v to, da se dobro z dobrim vrača. Tako tudi vedno razumem, ko na primer dan ali dva pred zabavo otrok zboli in se trudim, da vedno najdemo rešitev v dobro vseh. Ne maram načina poslovanja, kot ga prakticirajo mnogi, kot je izpolnjevanje raznih obrazcev ob naročilu, tisoč in eno pravilo ob naročanju torte, plačilo avansa itd. Sem res stara duša in zato mi tudi niso blizu vsi novi načini poslovanja in mreženja. Z vsemi štirimi se upiram Instagram profila, saj sem še vedno mnenja, da je najboljša reklama od ust do ust. No morda pa je le čas, da stopim iz svojega prepričanja …”

Ne odlašajte! Naročite najlepšo in najokusnejšo torto pri Torte Nina&Nana

Bo tudi vaš otrok kmalu praznoval rojstni dan? Imate obletnico poroke? Pripravljate poseben svečan dogodek? Ne odlašajte! Naročite najlepšo in najokusnejšo torto pri Torte Nina&Nana, res vam ne bo žal. Pa mafine, popcakse ali ostale sladke dobrote, dekoracijo … Pokličite jo na telefonsko številko: 041 60 65 64. Na Facebook profilu jo najdete pod Torte Nina&Nana , na Instagram profilu pod Torte Nina&Nana. Nina je res carica! Kar postavite se v vrsto, ker ne vem, če ji bo vse naročeno uspelo pripraviti.😀

Nina živi svoje sanje in te so res sladke. Hvaležna je za to pot in za vse, ki smo del nje. Še vedno se spomni tortice, ki jo je imel Minicity za 2. rojstni dan. Iii, kako lepo …😀 Uganete, kdo izmed nas bo kmalu praznoval rojstni dna? Komu bomo naročili torto pri Torte Nina&Nana?

Naša Gaja si je za svoje praznovanje izbrala takšno torto. Kaj pravite? Kakšno pa bi izbrali vaši otroci?

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.