Blog

Romantični oddih v Thermani Laško

Najin nor vstop v pomlad … Poleg spomladanske utrujenosti, ki privre na plan pri nama vsako leto, je za nami resnično intenzivno smučanje. Vsi, ki imate otroke, sploh majhne, veste, da je zelo naporno, če imaš zraven prenašanja svoje teže na smučeh, še dodatno delo z obuvanjem in sezuvanjem, preoblačenjem vseh otrok in igranjem družabnih iger (več kot bi si želel :)). No, sledi akcija v službi, hkrati pa je treba nadoknaditi manjkanje v šoli. In seveda, Miha z več kot 1000 km v žepu službenih poti. In, ko čutiva, da se prižiga rdeč alarm, hitro reagirava! Leta in praksa so naju izurila, kdaj je kapa polna in je treba potegniti ročno zavoro. Ne rabiva veliko – le 24 ur oddiha, daljšega spanja, svežega zraka med sprehodom v objemu narave, potenje v savni, sprostitev z masažo in klepet na štiri oči med plavanjem (brez motečih elementov, beri otrok :)). To je najin način, kako odvrževa skrbi in se regenerirava za mesec nazaj in naprej. V Thermani Laško!

Miho je sodelavka odložila na poti iz Budimpešte v Thermani Laško, jaz pa sem se tja pripeljala z našim kombijem. Srečanje po dveh dneh, ko je bil vsak na svojem koncu sveta, je bilo ob večerji res prijetno. Dva dneva sta minila le ob nekaj kratkih klicih, saj je imel Miha polno sestankov, jaz pa sem bila zakopana v domača opravila (pranje umazanega perila po prihodu s smučanja, učna pomoči prvošolki in še in še bi lahko naštevala). Vse ponujeno je bilo tako odlično, da bi težko predstavila v tem blogu, saj ga ne morete okušati. Hahahahaha … Morate poskusiti avtohtone slovenske jedi in njihovo lokalno pridelano hrano. Ponudba je resnično bogata.

Romantični oddih v dvoje

Vas zanima, kako je bil videti najin 24-urni romantični oddih brez otrok? Nepozaben! Namestila sva se v udobni in prostorni sobi hotela Thermana Park Laško in na balkonu uživala v prečudovitem razgledu. Povsem mirno je bilo, slišala sva ptičje petje in tudi umirila bitje srca.

Zvečer sva se stisnila skupaj in si pogledala film na programu Netflix ob kozarčku penine. Luksuz, ni bil animirani film! J Spala sva kot princ in princesa ob odprtem oknu, kar je najina navada tudi doma, ne glede, kako mrzlo je zunaj. Kako čudovito je, če te zjutraj ne vrže pokonci budilka! Zbudila sva se kot prerojena in postregli so nama zajtrk po najinem okusu kar v sobi. Počutila sva se kot prava zvezdnika. Ja, to je vse vključeno v njihov paket Romantični oddih v dvoje, tako vam ni treba preveč razmišljati, kaj vse bi rezervirali, da bi se imeli s partnerjem ali partnerico čim lepše. Ampak to še ni vse! J Berite dalje …  

Dopoldne sva po kavici, ki sva jo spila med nenehnim ”čebljanjem”, za katerega vsak dan ob skrbi za družino in številnih službenih obveznostih pogosto zmanjka časa, najprej izkoristila za sprehod po zdraviliški poti, ki poteka na obeh bregovih reke Savinje. Zelo dobro jo poznava, ampak vedno znova odkrijeva kakšno novo mestno znamenitost, ki sva jo morda prejšnjič spregledala. Na njej se nahaja tudi fitnes na prostem in sva tudi pretegnila malo svoje mišice. Saj veste, da vedno izkoristiva tudi možnost, da sva vsaj malo aktivna.

Termalna voda mi podari ogromno …

In potem me je njihov bazen pod stekleno kupolo kar vabil … Dopoldne tam ni bilo gneče in je res bilo super plavati. Termalna voda, meni, ki se res počutim kot ribica v vodi, podari ogromno. Ne samo, da se v njej lahko kopava, namakava v kopeli, ogrejeva ali zdraviva, celo pijeva jo lahko. Njeni učinki pa so resnično zdravilni. Pomagajo meni in Mihi, da nimava glavobolov, s katerimi se občasno soočava, ravno zato ker premalo pijeva tekočine. In v Thermani Laško, ko sva na najinem mini oddihu, nimava izgovorov. Imava čas, da misliva nase in na najino zdravje. In pijeva … seveda, termalno vodo. 🙂

Wellness za oba …

Ooo, kaj vse se nama je zgodilo v nekaj urah … Ob 12. uri sva že bila naročena na medeni in pivovski masaži v Wellness Spa Centru hotela Thermana Park Laško, s čimer častijo močno lokalno dediščino čebelarstva in pivovarstva v tem kraju. V modernem, urejenem in čistem okolju so najine misli ob spretnih masažnih prijemih vrhunsko usposobljenih maserjev odplavale daleč proč med oblake. J Popolnoma sva odmislila skrbi in napetost iz telesa je izginila.

Odpravila sva se do sobe in brez slabe vesti zadremala. Saj veste, lepotni spanec pa to?! J In še najinega oddiha ni bilo konec … Obiskala sva še Savna Center hotela Thermana Park in še dodatno poskrbela za revitalizacijo.

Malo sva se uredila, seveda sem se oblekla bolj ženstveno, kot tiste dni pospravljanja po smučanju. Možeku so se oči kar svetile, ko me je gledal. In jaz sem ga gledala kot noro zaljubljena najstnica … J Oh, še ko to pišem, imam metuljčke v trebuhu … Večerja pri chefu Pavčniku, ki ustvarja iz divjih zelišč in piva na gradu Pavus, v ambientu gradu Tabor Laško (mimogrede, je že vključena v ponudbo Romantičnih oddih v dvoje, zato Miha ni moral pokazati še dodatno bančne kartice :)), je bila vau, vau, vau! Po zgodnji večerji, bolje rečeno, kulinaričnem razvajanju najinih brbončic, sva oddrvela v objem najinih otrok. Najinih sončkov. Iiii, kako sva jih že pogrešala, ampak ni nama žal … Zdaj sva popolnoma pripravljena na vse, kar naju čaka v prihodnjih dneh. Obenem pa sva še bolj povezana in močnejša, tako da bova kos morebitnim razburkanim valovom in viharjem.

Načrti za prihodnji pobeg …

Moram, preprosto moram, zapisati, preden zaključim s tem blogom – naslednjič izbereva namesto Romantičnega oddiha v dvoje njihov vrhunski program Gourmet&Wellness. (No, jaz bom izbrala, Miha še ne ve … Hihihi …) Zakaj? Ker sva oba velika gurmana, res rada dobro jeva, priznam, in ni naju strah poskusiti česa malce bolj neobičajnega. Drage dame in dragi gospodje, ta program namreč vključuje kar dve večerji pri JRE chefih. Eno pri chefu Pavčniku, drugo pri chefu Magajnetu v Galeriji Okusov v Celju. Oh, kar lačna sem … 🙂 Čimprej moram rezervirati, saj zraven dobiva še namestitev v dvoposteljni sobi, zajtrk v sobo, lahko se bova kopala, obiskala savne, fitnes  in še in še. Saj pomlad je dolga, kaj ne? In starši rabimo takšne mini pobege, da ”funkcioniramo”, se strinjate? 🙂

Dragi moji, ne pozabite, da morate negovati in ohranjati svojo ljubezen, četudi ste starši. Ne smete pozabiti, da sta tudi vidva pomembna. Da se imata rada! Da se ljubita! In ob norem tempu življenja so takšni pobegi več kot dobrodošli. V Thermani Laško boste resnično našli točno to, kar potrebujete, da odmislite ves stres in se en dva tri revitalizirate. In ne odlašajte na jutri. Pomlad je znanilec prebujanja, cvetenja, zakorakajte v njo tudi vi ”prerojeni”. Romantični oddih v dvoje je ”perfect” in kot prepeva Ed Sheran v pesmi Perfect: ”I found a love, for me …”

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.