Resnične izpovedi

Kraljestvo savanskega sveta sredi Ljubljane

Verjamem, da sem se nad wellness konceptom navdušila pri 19 letih, ko sem študirala na Finskem. Vsak študentski dom je imel zgoraj, na ”podstrešju”, mini wellness. Ker sem tam preživela precej časa, sem se ”navlekla” oz. vzljubila wellness koncept, ponotranjila sem uživanje v savnah. Ugotovila sem, da so savne odlične za moje telo, da mi podarijo nekakšen občutek notranje čistoče, medtem ko se potim in iz sebe izločim vse strupe, ki se naberejo v meni. Na splošno sem nagnjena k temu, da me vedno zebe, zato mi savne in ”ogrevanje” zelo ustrezajo. Hkrati pa so tudi odlične za mojo kožo, saj je po obisku savne bolj gladka. Resnično se potem zelo dobro počutim. Ker sem tudi športnica, sem ugotovila, da po napornih treningih hkrati poskrbijo tudi za dobro sprostitev mišic. Mama je bila kozmetičarka, ki je imela svoj salon doma, zato sem bila pri njej pogosto na masaži celotnega telesa, medtem ko si nege obraza v mladosti skoraj nisem privoščila. Imela je fantastične prste in neverjetno dober prijem, zato sem kot mladostnica vzljubila tudi masaže. Očitno je to nekaj, kar ti ostane celo življenje. V naslednjih vrsticah pa izveste, zakaj sem spregovorila o tem …

Ob svojem družinskem in poslovnem tempu zdaj premalokrat obiščem savne in si privoščim masažo. Moj cilj je, da bi se tega posluževala vsaj enkrat do trikrat mesečno, vendar mi to ne uspeva.  Iščem pa vedno kotičke, ki so mirni. Kotičke, v katere pobegnem iz vsakdanjega vrveža. Iščem drug svet. In Savana spaje moje zatočišče. V Austria Trend hotelu, na Dunajski cesti 154, v Ljubljani. Ker sem na svojih potovanjih po Aziji mnogokrat preizkusila azijske vrste masaž, mi to zelo ustreza. Savana spa namreč združuje marsikaj, kar imam rada. Ponaša se z dostopnostnjo, omogoča enostavno parkiranje, je na poti v mojo službo. Če imam pred tem še kakšno obveznost, lahko sprostitev združim tudi s sestankom, ker je na vrhu tudi hotelska restavracija. Savana spa ponuja intimen prostor, ki je zelo čist, kar mi je zelo pomembno. Tam me pričakajo tajski maserji, ki mi podarijo občutek, kot da bi bila na potovanju. Celotno osebje je izredno prijazno. Na voljo so različne savne (turška, infrardeča, finska in bio zeliščna). V Savana spaju je točno to, kar potrebujem. Tam je tudi hidromasažni bazen, v katerem se lahko prepustim učinkom vode.  

Tam se največkrat poslužujem tradiconalne tajske masaže, ki je kombinacija joge, shiatsuja in akupresure, in športne masaže za sprostitev utrujenih mišic in izboljšanje prekrvavitve, včasih tudi globoke sprostitvene masaže, ki deluje na senzorična področja telesa za umiritev in boljši spanec. Pri tej masaži uporabljajo evkaliptusovo olje v kombinaciji z baobabovim.

Sklenila sem, da si obisk Savana spaja dobesedno med načrtovanjem vseh obveznostih za naslednji mesec tudi zabeležim na koledar. Tako to umestim kot nekakšno obveznost, ker spontano zagotovo ne bi našla časa za wellness. Dejansko mi uspe sprostitev za dušo in telo pri njih približno osemkrat letno. Najraje k njim zavijem sama, kdaj pa kdaj grem tudi s prijateljico ali z možem. Ampak najbolje se počutim, ko grem v Savana spa sama, ker se takrat lahko potopim v svoje misli, se popolnoma odklopim in se imam fantastično.

Ker sem tako navdušena nad Savana spajem, vam ga želim podrobneje predstaviti. V svojo družbo sem povabila Amadejo Tomelj, vodjo Savana spaja.

Kakšen je pravzaprav koncept Savana spaja?

Savana spa je prostor edinstvene izkušnje: oaza energij sredi vrveža vsakdana, kraljestvo baobaba, savanskega drevesa življenja; kraj, kjer skrbno izbrana veličastna zgodba prebuja morda že pozabljene občutke.

V čem se razlikuje od drugih spajev? Kaj so njegove posebnosti?

Nobena pokrajina ni kot savana in nobena zgodba ni enaka naši. Vzdrami čute, sprosti telo, umiri um in razveseli dušo. Tu je vse posvečeno dobremu počutju: diskretna pestrost podob savanske pokrajine; eliksirne oblike sprostitve, nege in kozmetike; neslišno bučanje prebujanja energije; ljubkovanje opojnega vonja miru in izostren okus preprosto lepega. Tu so še neopazno minevanje časa, prijazno in profesionalno osebje ter raznolike možnosti uporabe našega centra. 

Zakaj ste izbrali pestrost savanske pokrajine? Lahko takšno okolje pripomore k našemu boljšemu fizičnemu in psihičnemu počutju? Od kod ideja?

Ko smo razmišljali o konceptu, smo vedeli, kako želimo, da se počutijo naši gosti in mi, ki tu delamo. Želeli smo nekaj drugačnega … močne prvinske energije, ki te popeljejo v spokojnost … Ko se je porodila ideja, smo vedeli, da je prava. In smo jo zgradili, našo veličastno zgodbo.

Kdo so najpogostejši gostje? Komu priporočate obisk?

Gosti iščejo umik iz vsakdana in pri nas ga najdejo: v toploti štirih različnih savn, v luksuznem hidromasažnem bazenu, ki ga varujeta dva masaja, na počivališču v objemu baobabov, pod rokami izkušenih maserjev in kozmetičarke, ki z izjemnim občutkom za telo pomagajo odpravljati težave vsakdana, ki se odražajo v telesu.

Kakšna ekipa pričaka goste?

Taka, ki uživa, ko prispeva k veličastni zgodbi Savana spaja, in ki se zaveda, da je cilj zadovoljen gost, kar je možno le z ohranjanjem najvišje kakovosti storitev.

Kakšne masaže ponujate? V čem se med seboj razlikujejo? Kakšne izkušnje se nam obetajo?

Sprostilna masaža Savana je tista, ki kraljuje v naši zgodbi. Navdih črpa iz čudovite pestrosti savanske narave, neke drugačne spokojnosti in zdravilnih učinkovin baobaba, tamkajšnjega drevesa življenja. Ustvarjena je bila za izboljšanje počutja in napolnitev z življenjsko energijo. Vse masaže, ki jih ponujamo, so skrbno izbrane. Vsaka masaža je edinstvena, kot so edinstveni naši gosti. Različne masaže ponujajo različno izkušnjo ter zagotavljajo sprostitev telesa, uma in duha, spodbujajo pretok energije, odpravljajo utrujenost in prispevajo k boljšemu spancu.

Mogoče, da malo bolj podrobno izpostavimo pomlajevalno masažo obraza. Kaj z njo pridobimo?

Masaža obraza združuje klasične kozmetične masažne gibe, s katerimi prekrvavimo kožo in ji povečamo elastičnost, znanost vzhodnjaške medicine, ki temelji na stimulaciji akupresurnih točk, ter posebno »lifting – rolfing« tehniko. Masaža upočasnjuje procese staranja kože, izboljšuje tonus in zavira nastajanje gub.

Po masaži je možen obisk hidromasažnega bazena.

Tako je. Gostom sta na voljo luksuzen hidromasažni bazen in udobno počivališče s ponudbo čaja, kave, vode in sadja.

Katere savne so na voljo v Savana spaju? Katere so njihove prednosti?

Preizkusite lahko turško savno in prečistite svojo kožo ter dihalne poti. Zmanjšate utrujenost in upočasnite staranje v prijetni infrardeči savni. Okrepite srce in ožilje v finski savni in sprostite preobremenjen živčni sistem v bio zeliščni savni.

Kako pogosto bi priporočali obisk vaših savn poslovni ženski?

Učinek savnanja je prijeten in koristen, dokler poslušamo svoje telo. Telo vedno pove, kaj potrebuje in kdaj ima dovolj.

Pri vas je možno zakupiti svet savn tudi za več oseb. Nam lahko poveste malo več o tej ponudbi?

Za zaključene družbe do 20 oseb ponujamo možnost zakupa spaja. To pomeni, da je Savana spa za čas zakupa za ostale goste zaprt, družba pa sproščeno uživa v vsem, kar ponuja naša veličastna zgodba.

Zelo priljubljeno pri vas je tudi VIP-razvajanje. Obstajajo trije različni paketi z zelo privlačnimi imeni. Kako se imenujejo in kaj vključujejo? Kdo se predvsem odloči za takšen paket oz. komu je namenjen?

Skrivnost prostranosti savane je v njeni intimi. V sebi združuje edinstveno pestrost, a deluje kot uigran orkester, ki skozi enotnost in povezanost zbuja občutke varne intime. Izkušnja, ki jo delimo, je neprecenljiva. Za preživljanje časa v dvoje smo pripravili tri VIP-programe, in sicer dvourni Dotik graciozne žirafe, triurni Premik kraljevega slona in štiriurni Odtis mogočnega leva. Programi z različnimi masažami potekajo v čudovitem VIP-prostoru; po končani masaži se postreže kozarec penine, gosta lahko potem ostaneta v prostoru ali pa koristita savne in hidromasažni bazen z ostalimi gosti.

Navdušena sem nad vašo ponudbo nege obraza (po 40) in telesa s posebnimi proizvodi. Razkrijmo sledilcem 2many4granny, kakšno nego si lahko privoščijo v Savana spaju?

Z negami obraza zadovoljimo zahteve različnih tipov kože. Osnova je pogovor s kozmetičarko; pomembno je čiščenje, kožo je potem treba navlažiti, nahraniti in pocrkljati. Super učinki se dosegajo z diamantnim ali kislinskim pilingom. Uporabljamo izdelke dveh priznanih proizvajalcev, Elemis in Comfort Zone. Izdelki se pri nas za nego doma lahko tudi kupijo.

Verjamete, da lahko svojo notranjo moč poudarimo tudi z učinkovitimi postopki za nego obraza in telesa?

Ko je naša koža zdrava in negovana, smo zadovoljni. Moč je v zadovoljstvu. Ko smo zadovoljni, sijemo.

Je treba vse storitve vnaprej rezervirati? Kdaj ste odprti?

Rezervacija je potrebna; lahko se naredi preko spleta na www.savana-spa.si, po telefonu 059 016 033 ali nam pišete na info@savana-spa.si. Odprti smo od ponedeljka do četrtka od 10. do 22. ure, ob petkih in sobotah do 23. ure, ob nedeljah in praznikih pa od 15. do 22. ure.

Kmalu bodo tu valentinovo, dan žena, dan moških, materinski dan … Kaj priporočate za darilo? Je možno pri vas tudi izbrati darilni bon?

Seveda. Darilni bon je oblikovan tako, da obdarovanec že ob prejemu začuti, da ga čaka edinstvena izkušnja. Prijateljem, družini ali poslovnemu partnerju lahko podarite izsek iz naše veličastne zgodbe: masažo, obisk sveta savn, ekskluzivno VIP-razvajanje ali nego obraza in telesa. To bo vaš prispevek k njihovem dobrem počutju, lepoti in zdravju, moči, samozavesti in zadovoljstvu.

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.