Potopisi

Dobrodošli v Popajevi vasi na Malti!

Ne samo da sva na Malti obujala spomine na moje prvo samostojno potovanje pri 15 letih, prelevila sva se v otroka in si ogledala Popajevo vas. Saj poznate prijaznega in zelo aktivnega mornarja, ki je imel tetovaže? Poznate mornarja, ki je rad jedel špinačo in je zaradi nje postal super močan? V zalivu Ancor bay je doma prav ta filmski junak – Popaj.

Pravo Popajevo vas so na Malti zgradili leta 1979 za potrebe snemanja filma o tem priljubljenem junaku. Za vas je zaslužno 165 ljudi, ki so za izgradnjo potrebovali sedem mesecev. Vas, v kateri stojijo lesene hišice, je nastala iz hlodov, ki so jih na otok Malto pripeljali z Norveške in celo iz Kanade.  Zanimiv je podatek, da so porabili kar osem ton žebljev in dva tisoč litrov barve. Vas je danes videti prav osupljivo in lahko si zamišljamo, kako so snemali film o Popaju. Izvedela sva, da se je snemanje začelo 23. januarja 1980.

Turistična atrakcija ni samo zanimiva za otroke, ampak tudi za odrasle. Pogosto tu priredijo tudi razne tematsko obarvane zabave, zagotovo je zelo ‘igrivo’ tudi za noč čarovnic in veliko noč. Med najinim obiskom je bilo vse prilagojeno koronskim časom, tudi delovni čas. Lahko pa sva zaplavala v morju (ki je bilo mimogrede še malce mrzlo), ki obdaja vasico. In z druge strani zaliva je pogled na vasico resnično pravljičen … J

V slavnem filmu, ki so ga snemali tu, je nastopal nama priljubljeni igralec Robin Williams. Ste si ogledali film? Popaj prispe v obmorsko mestece Sweet Haven in tam spozna ljubezen svojega življenja, Olivo. Več pa ne izdava … Skupaj z otroki si oglejte katerokoli različico filma o močnem pomorščaku. Najini namreč komaj čakajo, da se vrneva in si priredimo pravi ‘Popajski’ večer. Mogoče jih prepričava, da bodo še z večjo slastjo poslej jedli špinačo. J Na naslednje potovanje na Malto pa zagotovo vzameva še otroke s sabo in še podrobneje raziščemo tematski Popajev park. Naj bi bilo tu tudi resnično romantično ob sončnem zahodu, zato ni čudno, da mnogi ta kraj izberejo za poroko. Si predstavljate, da imate poročno slavje ob morju, v Popajevi vasici?! J Kaj vse sva si ogledala na Malti, kako prekrasen hotel sva izbrala, pa si oglejte na Instagramu in Facebooku 2many4granny.

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.