Resnične izpovedi

Učenje tujega jezika tudi za odrasle ni ”bav bav”

Najpogostejše vprašanje, ki ga dobivava, od kar smo se preselili v Salvador, se glasi: ”Zakaj ste izbrali to državo?” Odgovor je preprost. Nismo mi izbrali države, ampak je ona nas. Miha je dobil marca letos poslovno priložnost in po tehtnem razmisleku sva se odločila za tako veliko spremembo v naših življenjih. Največji izziv pa nam je pri tem predstavljal jezik komunikacije z lokalnim prebivalstvom, saj večinoma govorijo le španščino. Ker v njej sama nisva bila suverena, sva se odločila za izpopolnjevanje pri podjetju za razvoj jezika in komunikacije Language Magic Advantures. Odločitev je bila več kot prava, saj sva se v nekaj dneh, tednih in mesecih naučila veliko veliko več, kot če bi po šolsko ”buljila” v knjige, saj nama na tej poti stojita ob strani jezikovni vodnik in naravni govorec.

Učenje tujega jezika pri podjetju za razvoj jezika in komunikacije Language Magic Advantures ni nikakršen ”bav bav”! Spoznala sva namreč, da nisva prestara za učenje novega tujega jezika, sploh ne s takšno metodo, kot jo ponuja ta jezikovna šola. Uspeh je resnično zagotovljen, kar vam lahko potrdim iz prve roke. Še nedolgo nazaj nisem poznala nobene besede v španščini, danes pa se lahko samozavestno pogovarjam z vrtnarjem, hišno pomočnico, prodajalcem spominkov, natakarjem in drugimi. Ja, še vedno se učim, ampak pri vsakdanjih dejavnostih in vzpostavljanju stikov nimam težav. Nisem izgubljena v novi državi. 🙂 Tudi za pristno turistično vodenje od znamenitosti do znamenitosti se znam zmeniti z domačinom. 🙂 In trenutno smo na velikem popotovanju po Latinski Ameriki, ko izkoristim vsak trenutek za učenje. Ko malčki spijo, večkrat odprem aplikacijo z vsebinami, ki mi jih je naložilo podjetje LMA. Vadim, poslušam, ponavljam, utrjujem … Na tem delu sveta resnično ne gre brez španščine. Preverjeno vsak dan. 🙂 Zato sem še bolj vesela, da sva se srečala z LMA.

Kako poteka učenje tujega jezika v Lma, izveste v blogu Podala sva se na magično avanturo … jezikovno.

Ste vedeli?

Podjetje za razvoj jezika in komunikacije Language Magic Avantures je ustanovil zelo podjeten gospod Matej Sedmak, ki je združil najučinkovitejše metode učenja jezikov, ki vsakomur omogočajo doseči prebojno raven govoriti jezik v 28 dneh. Jezikovna šola je vzklila maja 2022, do pomladi 2023 je bilo izvedenih že skoraj 500 jezikovnih avantur z 99 % uspešnostjo in zadovoljstvom strank, ki so doživeli željen jezikovni preboj. Učite se lahko 55 različnih jezikov in midva sva se in se še vedno učiva španščine.

Vljudno vabljeni k branju zanimivega intervjuja z jezikovno vodnico Karino Selšek.

Širitev na druge trge, v druge države?

Ker gre za izredno velik uspeh podjetja za razvoj jezika in komunikacije, me je zanimalo, ali razmišlja o širitvi na druge trge. Z nasmehom na obrazu mi je zaupal, da se je že razširil v Združene države Amerike. Uau! Ploskam, ploskam … In seveda, nisem ostala tiho, saj me je znaimalo, ali je zanj privlačna destinacija tudi Salvador. Vem namreč, da je država na splošno odprta za tuje podjetnike in ponuja možnosti za ustanavljanje podjetij. Glede ustanovitve jezikovne šole v Salvadorju je možnost zagotovo prisotna, saj se je potreba po znanju tujih jezikov v zadnjih letih povečala. Veliko je povpraševanja po angleščini, vendar je tudi zanimanje za druge jezike, kot sta nemščina in francoščina. Domačini so mi dejali, da bi bil uspeh nove jezikovne šole odvisen od kakovosti izobraževanja, konkurence in cenovne politike.

Z Matejem sem, še preden mi je odgovoril na vprašanje, delila informacijo, da v Salvadorju obstajajo nekatere jezikovne šole, ki nudijo tečaje angleščine in drugih tujih jezikov. Te tečaje obiskujejo tako otroci kot odrasli, saj obstaja povpraševanje tako med šolsko mladino kot tudi med odraslimi, ki želijo izboljšati svoje jezikovne sposobnosti zaradi potreb v poslovnem svetu ali za potovanja, a še vedno ima ta panoga možnosti za razvoj in konkurenco. In Matej Sedmak, ustanovitelj Language Magic Advantures, mi je namignil, da je odprt tudi za takšno idejo – širitev v Salvador. Morda pa bomo skupaj zasnovali kakšen načrt. 🙂 Če ga bomo, boste, dragi bralci in sledilci 2many4granny, zagotovo izvedeli med prvimi. Hihihi …

Mateju Sedmaku sem tudi postavila zanimivo vprašanje, ali bodo najini otroci imeli manj težav s prilagoditvijo v tujem jezičnem okolju kot midva. Odgovor si lahko preberete na povezavi.

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.