Nekategorizirano

Prednosti igranja družabnih iger z otroki po mnenju 2many4granny

Družabne igre so bile v naši mladosti zelo popularne, danes poznamo številne njihove različice, ki so prav tako zanimive najinim otrokom. Pravzaprav so jim še bolj zabavne, saj recimo običajen človek ne jezi se vsebuje več ”dogajanja”. Igralci morajo z metanjem kocke in premikanjem figuric pomagati živalim, da pridejo do svojega brloga, skupaj z jesenskimi pridelki. Kakšne so prednosti igranja družabnih iger?

Otroci za nekaj časa pozabijo na sodobne napravice.

Definitivno boste z naznanitvijo, da boste priredili družinski večer igranja družabnih iger, otroke ”odvlekli” stran od različnih zaslonov. V hipu bodo pozabili na gledanje televizije, igranje iger na računalniku in klepetanje po mobilnem telefonu. Škatla z zanimivo vsebino družabne igre in papirnata navodila bodo postala dragoceno družinsko blago.

Zabava je zagotovljena.

Med igranjem družabnih iger se boste vsi družinski člani veliko smejali. Četudi je pred tem nekdo imel slab dan, si bo nadel rožnata očala in se prepustil vzdušju, ki ga izzove sedenje za mizo in premikanje figuric, zlaganje stolpov, razmišljanje, kateri pari sodijo skupaj, iskanje ustreznih številk ali barv, sestavljanje besed iz naključnih črk, ugibanje, kaj pomeni narisano … Vsi skupaj boste preprosto srečni in zato ne boste rabili veliko – le družabno igro in zvrhan koš dobre volje. Krvni pritisk se vam bo ob izločanju hormona sreče znižal, vi ne boste v stresu, temveč se boste popolnoma sprostili. Pustili boste, da vas vodi tok igre po določenih pravilih.

Spodbujajo logično mišljenje in spomin.

Določeni deli možganov so zadolženi za zapletenejše razmišljanje in oblikovanje spomina in prav igranje družabnih iger lahko spodbudi njihovo delovanje. Tako si le vzemite čas za to prostočasno aktivnost in ”kravžljajte” možgančke čim večkrat. Med super zabavo se bodo otroci še naučili nekaj novega, obenem bodo tuhtali in tuhtali o svoji naslednji potezi, ogromno pa si bodo zapomnili.  Osredotočili se bodo na dogajanje, na svojo naslednjo potezo, kar jim bo v veliko korist tudi v šoli.  

Nepozabno druženje …

Družabne igre družijo različno stare generacije. Izberite le takšno, ki bo prilagojena najmlajšemu igralcu. Določite dan v tednu, ko se boste zbrali ob najljubši družinski družabni igri, in skupaj kakovostno preživite prosti čas. Tako se boste še dodatno povezali, okrepili vezi med sabo in vzpostavili še bolj pristne odnose.

Terapija pri boleznih in po poškodbah …

Obstajajo različne družabne igre, ki so kot učni pripomoček dobrodošle pri okrevanju po raznih možganskih poškodbah, vadbi motoričnih sposobnosti ali preprečevanju nastanka ali napredovanja bolezni.

Izboljšujejo komunikacijske veščine.

Otrok je v stiku z drugimi in je zaradi igre ”primoran” komunicirati, saj od njega to zahtevajo pravila oz. potek dogajanja pri igri. Ker bo njegova sproščenost iz poteze v potezo naraščala, bo samozavestno sodeloval in se pogovarjal, četudi bo moral timsko igrati.

Sklepanje novih prijateljstev.

Družabno igro nikar ne pozabite doma, ko se odpravite na počitnice. Vzemite jo s sabo, jo privlecite na dan in povabite otroke iz sosednjega avtodoma, da se vam pridružijo. Otroci bodo tako spoznali nove prijatelje z vseh koncev sveta in nepozabno preživeli prosti čas z njimi.

Kakšne igre pa imajo otroci najraje?

Otroci obožujejo takšne igre, pri katerih je pomemebna hitrost, kjer se je treba zelo hitro odzvati. Radi zlagajo, podirajo, sestavljajo … Preden začnete z igranjem, jim obvezno preberite in razložite pravila poteka igre. Seveda morajo biti razumljiva in preprosta, da boste v otroku sploh prebudili zanimanje. Po svetu so zelo priljubljene družabne igre:  Risk, Pictionary, Clue, Monopoly, Scrabble, dama, šah …

Najbolj priljubljene družabne igre 2many4granny

Zagotovo ste že opazili na naših posnetkih, da se nikamor ne odpravimo brez družabnih iger. Igramo se jih tudi doma ob večerih in med vikendom. Zakaj? Ker naša družina šteje ogromno članov in tako smo vsi skupaj zbrani ob eni aktivnosti. Pri igranju se imamo super, veliko se smejimo. Otroci se naučijo, da četudi ne zmagaš, še ni konec sveta. Že zelo zgodaj spoznavajo, da je pomembno sodelovati. Podučijo se, da se jih igra po pravilih in da ne moremo prehitevati drug drugega. Neverjetno je, kako se umirijo in osredotočijo na svojo naslednjo potezo.

Naša zbirka družabnih iger je zelo bogata, vedno pa najdemo kakšno novo na dexyco.si. V veliki ponudbi se vedno skriva posebna družabna igra, ki navduši vse družinske člane. Pa tudi Miklavžu, Božičku in Dedku Mrazu smo že pisali, da nam prinesejo družabne igre. Zelo pogosto igramo Črnega Petra, enko, spomin, monopoly, človek ne jezi se, activity, domine, twister. In ker smo pravi popotniki, prisegamo tudi na potovalne igre.

Zdaj pa bom kar zaključila s pisanjem … Otroci me že vabijo k igranju družabne igre. Na posnetku si poglejte, komu je šlo najbolje od rok oz. kdo je bil naš zmagovalec. In ne prezrite naših nasmehov. 🙂

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.