Izleti po Sloveniji

2many4granny v Termah Snovik

Obožujem plavanje. Rada sem v vodi. Prav tako moji otroci. Zato poletne počitnice izkoristimo za ”čofotanje” v morju, ostale mesece pa pobegnemo na zaprto kopališče. Ampak nam ni všeč vsako, prisegamo samo na najlepšega in najbolj funkcionalnega za družino. Vabim vas k branju bloga, v katerem razkrivam, zakaj se že mnogo let vračamo v Terme Snovik.

Od nekdaj sem rada v vodi …

Vsi vedo, da sem velika ljubiteljica vode že od otroštva. Moj oče pogosto omeni, kako ni mogel verjeti svojim očem, ko me je kot petletno deklico zagledal na vrhu ”petke” v Pristanu, v Mariboru. Ja, 5 metrov visoke skakalnice. Skoraj je doživel srčni infarkt. Bila tik pred skokom. Mahal je skozi okno, da bi ga preprečil, a ga seveda nisem slišala. Veselo sem skočila in še bolj veselo priplavala na površje.

S polbratom Simonom sva na Korčuli veliko snorklala, z dna morja sva privlekla marsikaj.

Od nekdaj sem rada v vodi …

Tudi moji otroci so dobri plavalci.

Prepričana sem, da mama na svoje otroke prenese tudi zanimanje za določene konjičke. Željo, da na svoje otroke prenesem ljubezen do vode in potapljanja, sem imela že od nekdaj. Hiter vpis v plavalno šolo je pospešil žalosten dogodek. Leta 2016 smo bili priče utopitvi dečka v Stari Baški. Z dna morja, kjer je obtičal z utežmi okoli pasu, sva ga reševala midva z možem. Najine otroke sva želela umakniti od tako groznega, šokantnega in žalostnega prizora, vendar sva dala prednost oživljanju in prvi pomoči dečku. Žal se je končalo tragično.

Takoj po tem sem Zojo Mijo, ki je imela komaj dve leti, vpisala v plavalno šolo. To sem storila tudi pri drugih dveh otrocih. Pri treh letih sta obe hčerki samostojno plavali, zdaj pri štirih in šestih letih pa se v vodi počutita bolj domače kot na tleh. Po enaki poti gre tudi Jaša in po naključju obožuje vodo tudi Živa, ki prav tako trenira plavanje.

Navdušeni smo nad Termami Snovik.

Ker poleti veliko časa preživimo na morju, je seveda želja po plavanju prisotna tudi v mrzlih mesecih. Nismo ljubitelji množice in hrupa na bazenih, še manj pa umazanije in bakterij. Smo precej izbirčni pri tem, kje se ”namakamo”. Menim, da je najboljša slana voda, vendar imamo odlično možnost, ki prav tako poskrbi za dobro počutje, pripomore k zdravju telesa in kože. Že pred časom smo se namreč navdušili nad Termami Snovik. Najbolj zato, ker sem jih največkrat obiskala sama z majhnimi tremi otroki.

– Toplo ozračje in voda

Iskala sem predvsem zelo tople terme, saj nas vse zelo hitro zebe. In našla sem takšne, kjer sta toplo ozračje in voda.

– Vse površine na enem nivoju

Kot mama bom izpostavila njihovo največjo prednost. Vse površine so razporejene na eni platformi, enem nivoju. To mi je omogočalo, da sem videla voziček s spečim Jašem v kotu, medtem ko sem jaz plavala in hkrati budno opazovala Gajo na ležalniku in Zojo Mijo v majhnem bazenu. Kopališče je zasnovano tako, da ves čas vidiš vse in se nihče ne more nikamor skriti.

– Izredno visok strop

Prav tako mi je v termah prijetno, ker je  strop izredno visok in je vse skupaj zelo svetlo. Lahko smo opazovali naravo, ko je deževalo, snežilo ali sijalo sonce. Počutili smo se kot v balonu sredi narave.

– Zdrava prehrana

V Terme Snovik smo ponavadi odšli za ves dan.  Všeč mi je, da povrh kopalk nekaj oblečeš in lahko greš v restavracijo, ki meji na bazen. Navajena sem bila, da imajo na kopališčih bogato izbiro hitre hrane, ki jo nerada izbirem zase in otroke. Tukaj je povsem drugače. Topla sveže pripravljena zelenjavna juha, riba na žaru z zelenjavo in obilna solata so jedi, ki sodijo na krožnik po zdravem dnevu v vodi.

– Zdravilna mineralna voda

Ponujajo še mineralno vodo, ki ima izvir nekaj 100 metrov pod zemljo in je dokazljivo (s certifikati) zdravilna za organizem, predvsem želodec in prebavila. To je zame dodatni plus, saj me pogosto muči zgaga.

– Voda nežna do kože

Pri otrocih, ki imajo zelo hitro težave s suho kožo, sploh pozimi, po kopanju v Termah Snovik nikoli nisem zaznala poslabšanja.

– Ugodna cena

Obstaja še ena velika prednost. Cena vstopnic! V Ljubljani za tri ali štiri ure plačam toliko kot v Termah Snovik za ves dan. Pri nas je tako – po treh urah se otroci ravno ogrejejo in ker moramo že domov, sledi jok.

– Sprehod

Vedno smo obisk Term Snovik kombinirali še s sprehodom, saj ležijo v zelo mirnem okolišu, skoraj brez avtomobilov. V naravi, brez hrupa.

– Prijazno in uslužno osebje

Vedno sem imela občutek, da so majhno družinsko podjetje, saj sem po več obiskih osebje že skoraj poznala. Vsi so zelo uslužni in prijazni, imajo zelo oseben pristop. Celo zapomnili so si naša imena.

– Prijetne in čiste savne

Ko je bila z mano varuška Urša ali mož, sem dobila priložnost stopiti samo tri korake nižje in že sem bila v malih, a prijetnih in čistih savnah. Tudi tukaj ni gneče, saj nadzorujejo število obiskovalcev, da se izognejo prenatrpanosti.

– Kneippova življenjska filozofija

En vikend smo družinsko pobegnili v Terme Snovik. Takrat sem spoznala Kneippovo življenjsko filozofijo. Ogledala sem si njihov zelenjavni ter zeliščni vrt in ostalo njihovo ponudbo v naravi, ki je lepa dopolnitev tako za dnevne kot tiste večdnevne goste.

Mislim, da poimenovanje terme vzbudi občutek masovnih term, toda jaz osebno bi jih raje preimenovala v butični resort. Zdravilni raj, ki ljudem pove, da to niso takšne terme, kot smo na njih navajeni. Ni hrupa, umazanije, gljivic in kričanja otrok, ravno takrat, ko zapreš oči. Pa tudi ne smrdi po hrenovkah in pizzah. Ne moreš stopiti na stopljen sladoled na tleh ali loviti lase po bazenu. Skratka, čudovito je! Obisk obvezno priporočam.

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.